Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Axmar Bruksbod Bed and Breakfast

Mysigt bed & breakfast vid Gästriklands kust

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

I Axmar bruk möts hav, natur och historisk bruksmiljö. Ett kultur- och naturreservat med mycket att göra och upptäcka. På Axmar Bruksbod B&B väntar ett familjärt och hemtrevligt boende, en vilopaus i vardagen och utgångspunkt för många aktiviteter.

Läs mer

Natur- och kulturupplevelser, café, gårdsbutik, galleri, restaurang, boende, berättarkvällar, konserter, kajakuthyrning, marknader. Hos oss i Axmar bruk finns mycket att upptäcka och göra. Järnbruket vid Axmar strömmar anlades redan 1671. I dag, 350 år efter bildandet, är Axmar bruk Gävle kommuns enda kulturreservat. Här kan du cykla genom vackra naturreservat, promenera i Engelska parken, eller vandra på stigar i skogen eller längs havet.

Intill den romantiska engelska parken ligger vårt mysiga Bed & Breakfast. Hos oss kliver du in en före detta arbetarbostad från 1843. Sover gott i sköna sängar och njuter av frukost med nybakat ekologiskt bröd. Vi har öppet året runt och erbjuder sju hemtrevliga och personligt inredda rum. För dig som vill uppleva något utöver det vanliga finns sommartid även möjlighet att bo i konstverket Järn-Britas koja i Engelska parken.

Vi vill erbjuda en ombonad och lugn miljö där du kan ta en vilopaus från vardagen samtidigt som du upplever våra vackra omgivningar. Vi brinner för vår bygd och dess utveckling. En annan passion är lokalproducerat mathantverk, och i vår gårdsbutik hittar du både egentillverkade produkter från skog och trädgård samt honung från vår egen biodling.

Varmt välkommen till Axmar bruk och till oss önskar Ulrike och Jan

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Axmarstig 208
  817 94 Axmar

  Hitta till boendet
  Vi ligger längst kusten och en liten bit från E4 mellan Gävle och Hudiksvall. Färdas du med bil svänger du av vid Axmartavlan mot Axmarby, följ skyltningen mot Axmar bruk. På bruket följ skylt till B&B och gårdsbutik.

  GPS-koordinater:

  N61.046132270721°, E17.145467121362°

  Kontakt:

  +46 767755232 info@axmarbruksbod.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal rum

  7

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Axmar Bruksbod Bed and Breakfast

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.