Mer om boendet

Vårt B&B är inrymt i en före detta arbetarbostad från 1843. Renoverad med bibehållen charm där vi vill erbjuda en ombonad och lugn miljö. Vi har öppet året runt och erbjuder sju hemtrevliga och personligt inredda rum. Ett av rummen är tillgänglighetsanpassat och har eget badrum (minisviten). Övriga rum har gemensamma faciliteter där två rum delar på ett badrum med dusch och toalett. Två sällskapsrum samt en liten trinett finns att tillgå, liksom vår härliga trädgård.

Mattes/husses älskling är också välkommen i tre av våra rum. Fritt WiFi finns givetvis i hela huset.

Bo i konstverket Järn-Britas koja

Har du sovit inne i ett konstverk någon gång? Nu finns möjligheten till en upplevelse utöver det vanliga. Konstverket i parken är uppkallat efter Brita ”Järn-Brita” Behm som var brukets härskare under närmare 60 år. Inne i Järn-Britas koja är det lugnt och stilla, precis som i de eremitkojor som finns i många engelska parker. Här kan du lägga dig på en av de bekväma bäddarna och låta tankarna flyga fritt medan du tittar upp genom lövverket. Det är tanken med den här upplevelsen – att du ska stanna upp, andas djupt och låta dina sinnen komma till ro. Insup den magiska atmosfären bland lövträden när du blickar ut över Engelska parken, med Lusthus, dammar och kanaler. Här låter du välbehaget och de nya intrycken flytta in och skapa nya härliga minnen.

Du saknar förstås inte bekvämlighet i det enkla. I Järn-Britas koja finns bänksoffor som blir två enkelsängar och de bäddas med varma täcken och sängkläder i hotellstandard. Det finns en liten kamin för svala nätter och batterilampor lyser upp mörka kvällar. Middag bokar du på Axmar Brygga Havskrog, där panoramautsikten över havet blir en extra krydda till den vällagade maten. När du vaknar på morgonen står en ekologisk frukost utanför och du kan njuta av nybakat bröd, hemgjord marmelad, ägg från egen hönsgård och annat gott.

Boende i Järn-Britas koja är möjligt under ett antal sommarmånader. Parken är tillgänglighetsanpassad, dock inte området närmast konstverket. Du får en karta över Axmar bruk som visar hur du hittar restaurang, café, gårdsbutik, allmänna toaletter, badplats mm.

Se tillgänglighet och boka. Från 600 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.