Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Rönnskär Vandrarhem Söderhamn

Ta båten ut i Söderhamns skärgård för nära-havet-upplevelse

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Ta båten ut i Söderhamns skärgård och bo på vandrarhem i idyllisk skärgårdsmiljö på en ö. Njut av lugnet i intressant kulturmiljö, av värmande bastubad och uppfriskande dopp i havet.
Läs mer
Söderhamns skärgård bjuder på många härliga boenden. Välj mellan vandrarhemmet i de gamla husen på Rönnskär och idylliska skärgårdsstugor på Enskär, Klacksörarna och Storjungfrun. Mera information och bokning av stugorna på Enskär, Klacksörarna och Storjungfrun hittar du under respektive boendesida här på STF.
STF Rönnskär vandrarhem på Rönnskär.
 
Den idylliska miljön på Rönnskär är ett arv från de lotsar, tullare och fiskare som var öns ursprungliga befolkning. Från 1891 till mitten av 1970-talet var detta Lilljungfruns lotsplats. I dag är ön ett sommarparadis som erbjuder bad, fiske och en intressant kulturupplevelse. Samtlig bebyggelse används idag för fritidsboende, ca 40 hus byggda i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.
 
Vandrarhemmet är inhyst i den gamla lotsstugan, och öppnade sommaren 2010. Här finns bekväma rum med 1-4 bäddar. De allmänna utrymmena på nedre planet består av kök med kyl, frys, spis, ugn, mikrovågsugn, kaffebryggare och husgeråd, dusch samt ett sällskapsrum. I den gamla lotsutkiken högst upp finns ytterligare ett sällskapsrum med fönster runt om och en braskamin. Utsikten därifrån är minst sagt magnifik! Oavsett vilken byggnad man bor i så är man självklart välkommen att utnyttja båda husens gemensamma utrymmen.
 
Vita huset, som numera är rött, byggdes åt fyrvaktare och båtmän. Det har fått behålla sitt namn och används idag som ytterligare boenderum. Vita huset har duschrum, stort kök och konferenslokal med panoramafönster och terrass med havet som kuliss. De 11 bäddarna är fördelade i ett dubbelrum, tre tvåbäddsrum och ett familjerum. Båda husen har wi-fi. Babysäng, hårtork och strykjärn med bräda finns att låna utan kostnad. Även sällskapsspel, kubb, bollar mm.
 
Två moderna miljötoaletter är placerade i en gemensam separat byggnad ett stenkast från husen. Vid havskanten finner du en vedeldad bastu med relax byggd 2015. Grillplatser och ved finns. Roddbåt med flytvästar finns till utlån utan kostnad. Även Kajaker och SUP:ar finns till uthyrning på vandrarhemmet.
 
Praktisk information kring resa till och från Rönnskär:
Till Rönnskär tar du dig antingen med taxibåt eller med egen båt.
Taxibåten mot Rönnskär
Taxibåten avgår onsdagar, fredagar och söndagar.
Priset är 260 kr tur och retur. Halva priset för barn 0-12 år. Övriga tider kontakta Skärgårdsenheten, skargardsenheten@soderhamn.se eller 072-2161392, för bokning av transport.
Avresa
Avgång från Stenö brygga kl 11:00. Ankomst Rönnskär ca kl 11:30.
Hemresa
Avgång från Rönnskär kl 12:00. Ankomst Stenö brygga ca kl 13:20. (turen går via Enskär)
OBS! Båttiderna kan behöva justeras, men då kontaktar vi er i förväg.
Om du kommer med egen båt finns särskilda gästplatser anvisade i hamnen.
 
Viktig information kring boende på Rönnskär
• Då det saknas affär på ön måste du ha med dig mat och dryck. Vi samarbetar med ICA Nära Nyplan i Sandarne, en välsorterad butik med apotek, uttagsautomat och tankstation (som du passerar på väg till Stenö brygga). Handla bekvämt online inför din vistelse och välj om du vill hämta upp i butik eller få levererat till taxibåten för en liten utkörningsavgift. www.ica.se/nyplan
• Om du inte förbokat det av oss måste du ha med sänglinne (kudde, täcke och filt finns) och handdukar.
• Husdjur eller rökning är inte tillåtet i någon av byggnaderna.
• Vid frågor ring Skärgårdsenheten 072-216 13 92
Vi önskar dig en trevlig vistelse på STF Rönnskär!

Vår service

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 350 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Stenö havsbad
  826 73 Sandarne

  Hitta till boendet
  Allmänna kommunikationer:
  Tåg till Söderhamns Resecentrum. Stadsbuss nr 1 till Järnbron, byte till buss nr 63 mot Sandarne till ändhållplats Stenö.
   
  Vägbeskrivning från E4 till taxibåten vid Stenö brygga i Sandarne:
  Vid Söderhamn tag avfarten mot Sandarne. Följ skyltarna mot Sandarne, Hällåsen. Kör sedan ca 3 km till nästa rondell. Sväng höger mot Stenö, kör ca 5,5 km. I Sandarne sväng vänster vid vit skylt mot Stenö och följ den vägen ca 3 km tills ni kommer till en vändplan. Ta till höger i slutet av parkeringen och följ vägen ut mot bryggan. Där finns en bod med bagagevagnar som kan användas vid behov, kodlås 1994. Efter urlastning flytta bilen till parkeringen.

  GPS-koordinater:

  N61.247267°, E17.296257°

  Kontakt:

  +46 722161392 skargardsenheten@soderhamn.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 12:00
  Utcheckning (senast): 12:00

  Öppettider

  2023:
  12 maj – 7 november
  2024:
  12 maj – 7 november

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Rönnskär Vandrarhem Söderhamn

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.