Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Tarrekaise Fjällstuga

I lummig grönska med utsikt över fjälltoppar utmed Padjelantaleden

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Tarrekaise ligger inbäddad i lummig grönska vid norra stranden av Tarraure. Fjällstugan ligger på Padjelantaleden mellan Kvikkjokk och Staloluokta. Härifrån har du vacker utsikt över fjället Staikas två toppar som omgärdar en bländande glaciär.
Läs mer
Vid fjällstugan finns två gäststugor med totalt 26 bäddar.

Gäststuga 65
En stuga med två 10-bäddssrum, med kök och 2 sovalkover i varje rum. I stugans hall finns hjälptelefonen. I det vänstra av 10-bäddsrummen och i säkerhetsrummet (2 bäddar) är det tillåtet att ha hund.

Gamla gruvstugan
Stugan har två rum, varav det ena är stugvärdens rum.
Det andra rummet är ett stort 6-bäddsrum med breda sängar för gästboende. I det rummet finns även kök.

På STF Tarrekaise fjällstuga kan du betala med kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.

Det finns ingen mobiltäckning vid stugan.

Upplev STF Tarrekaise
När du anländer kan det vara skönt med ett svalkande dopp. Det finns en fin badplats i Tarraure där fjällen speglar sig vackert i vattnet.

Ovanför fjällstugan ligger den lilla fjällplatån Hilldo med vacker utsikt över Tarradalen, en bra och avskild plats för avkoppling och meditation. För den som vill känna lite av historiens vingslag finns den gamla Tarraälvshyddan fem kilometer bort på leden mot Vaimok. Hyddan, från 1887, är idag STFs äldsta byggnad och ett utmärkt utflyktsmål.

Tarradalen har här en rik flora med nordisk stormhatt, smörboll, fjällbräken och Kung Karls spira. I omgivningarna finns ett rikt fågelliv med bland annat ripa, orre, vigg och fjällabb. Går du tyst fram längs leden kan du med lite tur få närkontakt med de stora älgar som betar i den frodiga björkskogen.

Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Tarrekaise Fjällstuga ligger ca 23 kilometer väster om Kvikkjokk och är den andra stugan på Padjelantaleden som fortsätter hela vägen till Ritsem. STF Tarrekaise är också lämplig övernattningsstuga för den som vandrar Nordkalottleden till/från STF Vaimok Fjällstuga.

Sommartid behöver du åka båt på Tarraälven för att nå starten på leden och sträckan du vandrar blir då ca 20 km.

För mer info om båtar i fjällen, se www.svenskaturistforeningen.se/batar

Till Kvikkjokk kommer du enklast med buss från Jokkmokk. Närmaste järnvägsstation finns i Murjek. För mer info om resa till Kvikkjokk, se www.svenskaturistforeningen.se/kvikkjokk

Läs mer om Padjelantaleden
www.svenskaturistforeningen.se/padjelantaleden

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Sarek & Padjelanta

GPS-koordinater:

N66.989827°, E17.291026°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

STF Tarrekaise Fjällstuga

Öppettider

2023:
3 mars – 16 april
30 juni – 3 september
2024:
1 mars – 14 april
28 juni – 1 september

Antal bäddar

26-50

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.