STF Njunjes Fjällstuga

Finn lugnet i Tarradalen i Padjelanta nationalpark

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

I Tarradalens östra del ligger Njunjes gamla fjällhemman som var bebott ända fram på 50-talet. Två kilometer uppströms ligger STFs fjällstuga med samma namn på en berghäll alldeles intill älven Tarraätno.
Läs mer
Stugan har två 10-bäddsrum med kök och två sovalkover i varje rum. I mittenrummet har stugvärden sitt rum. I det ena av 10-bäddsrummen får du även ha med dig hund. I förrådsbyggnaden är också ett nytt säkerhetsrum byggt och här finns även hjälptelefonen.
 
Vid fjällstugan har du relativt bra mobiltäckning via Telia GSM.
 
På STF Njunjes Fjällstuga kan du betala med Swish om du har Telia-abonnemang men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället. Betalning med kort är inte möjlig på STF Njunjes Fjällstuga.
 
Upplev
Tarradalen är en lång fjälldal som sträcker sig från Kvikkjokk till hörnet av nationalparken Padjelanta. Dalen är speciellt rik på vilt som ripa, älg, järv, lodjur och björn. Fisket är bra såväl sommar som vinter.
 
Om du går över bron söderut finns det möjlighet att göra flera enkla dagsturer i fjällstugans närområde. Passeuksa är en offerplats som ligger fem kilometer väster om Njunjes. Ahkalmfallet är en annan sevärdhet som är belägen två kilometer västerut. För dig som är erfaren vandrare finns det möjligheter till olika toppturer på exempelvis Njunjesvarro, Jungagajsse och Vouka.
 
Bra att veta gällande turer/leder
Skotertrafiken runt fjällstugan är mycket begränsad, då skoterleden passerar söder om Tarraälven och Njunjesstugan ligger på norra sidan. Tarradalen är annars ganska hårt trafikerad av skoter och då främst på helgerna.
 
Leden från Kvikkjokk mot Njunjes är mestadels lättgången. Från Kvikkjokk åker du enklast båt de första tre kilometerna. Se sidan www.svenskaturistforeningen.se/batar för aktuell information.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

962 02 Njunjes

Hitta till boendet
STF Njunjes Fjällstuga ligger ca 15 kilometer väster om Kvikkjokk och är den första stugan på Padjelantaleden som fortsätter hela vägen till Ritsem. Sommartid behöver du åka båt på Tarraälven för att nå starten på leden och sträckan du vandrar blir då ca 12 km. För mer info om båtar i fjällen, se www.svenskaturistforeningen.se/batar

Till Kvikkjokk kommer du enklast med buss från Jokkmokk. Närmaste järnvägsstation finns i Murjek. För mer info om resa till Kvikkjokk, se www.svenskaturistforeningen.se/kvikkjokk

Läs mer om Padjelantaleden
www.svenskaturistforeningen.se/padjelantaleden

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Sarek & Padjelanta

GPS-koordinater:

N66.960321°, E17.411197°

Kontakt:

bokningen@stfturist.se

Öppettider

2023:
30 juni – 3 september
3 mars – 16 april

Antal rum

2

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.