Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Granö Beckasin Hotell

Sov i fågelnästen med utsikt över Umeälven 

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Granö Beckasin ligger längs Umeälven i Västerbottens inland. Mitt emellan Lycksele och Umeå, bor du i fågelnästen i träden, hotellrum eller hotellstugor. Vi erbjuder även aktiviteter och naturupplevelser som speglar den norrländska livsstilen året om.

Läs mer

I de djupa norrländska skogarna, längs Umeälven och drygt en timme nordväst om Umeå, finns Granöbygden. Hos oss på Granö Beckasin kan du sova i hotellrum i träden, äta det bästa från trakten i vår ekologiska restaurang och njuta av naturens magi året om.
 
Upptäck skogar, vidder och älven på egen hand eller låt våra skickliga guider ta med dig ut i vildmarken till fots, i hundspann, på snöskor eller snöskoter. Upplev Umeälven på timmerflotte eller kanot. Se norrskenet dansa över himlen och ta in midnattsljusets magiska sommarnätter. Boka in en stund i den vedeldade bastun vid strandkanten och ta ett dopp i älven.
 
Naturen är navet och vi hyllar det enkla och självklara. Årstidernas växlingar, djurlivet och fågellivet omkring oss är vår ständiga inspirationskälla. Enkelbeckasinen, som du med lite tur kan få se och höra hos oss sommartid, har exempelvis lånat ut sitt namn.
 
Vi som startade Granö Beckasin 2005 är en grupp vänner från bygden som ville skapa arbetstillfällen och rädda kvar byskolan som hotades att läggas ned. Vårt syfte har alltid varit att jobba för bygdens utveckling och entreprenörskap. Idag finns skolan kvar och vi är en del av ett nätverk av småföretagare som har förändrat trakten. Du som besöker oss gör skillnad.

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Skiduthyrning

  Skiduthyrning finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Västanå 15
  922 95 Granö

  Hitta till boendet
  Med tåg kliver du av i Vindeln, och därifrån finns taxitransfer som du bokar via oss. Det går nattåg från Stockholm med VY eller SJ, som tar dig till Vindeln. Från Vindeln kan du också välja att vandra på Tvåälvsleden hela vägen till. Sträckan är 28 km, omkring 9 timmars vandring. Du kan även ta tåg till Umeå och därifrån ta länsbuss 31 till Granö (ca 1 timme).
   
  Med bil följer du väg E12 till Granö, vilket tar ca 45 minuter från Lycksele och 1 timme från Umeå. Det finns laddare till elbil på plats hos oss.
   
  GPS-koordinaterna hit är 64°14'51"N 19°18'22"E

  GPS-koordinater:

  N64.2473946°, E19.3061257°

  Kontakt:

  +46 933 41000 info@granobeckasin.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal rum

  27

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Granö Beckasin Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • KRAV-märkt servering

   KRAV-märkt servering

   Boendets restaurang uppfyller KRAV-märkning som avser ekologiska råvaror och produkter i restaurangköket.

  • Nature's Best

   Nature's Best

   Boendet uppfyller villkoren för ekoturism och har ett ständigt pågående hållbarhetsarbete vad gäller social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Hållbarhet är en grundvärdering hos oss. I begreppet lägger vi givetvis miljömässig likväl som social hållbarhet. Vårt syfte från dag ett har varit att vår trakt ska frodas och leva. Det är en långsiktig vision. Våra samarbeten är därför lokala så långt det går. Exempelvis är turskidorna vi använder tillverkade i Tegsnäs några kilometer bort. Vi bygger med återbrukade eller hållbart framtagna material så långt vi kan. Våra kockar samverkar med jägare, matproducenter och bönder från trakten. Vår glasskiosk som är öppen sommartid syftar till att få ut ungdomar från bygden i sina första jobb. Vår restaurang är KRAV-certifierad. Vi är medlemmar i Nature’s Best samt Västerbotten Experience, vilka i sin tur jobbar i linje med GSTC, organet för global hållbar turism. På Granö Beckasin kan du känna dig trygg i att vi bryr oss på riktigt och att ditt besök hos oss gör skillnad.  

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.