Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Långasjö Vandrarhem

Grusvägar, gärdsgårdar och glasbruk, välkommen till Småland!

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo i härlig, historisk miljö. Vandrarhemmet är inrett i en lång rödmålad länga från 1800-talet. Här bor du i bekväma rum, 100 meter från en badsjö. Njut av lugnet, den gemytliga omgivningen och hyr en cykel för upptäcktsfärder på de ringlande grusvägarna.
Läs mer
STF Långasjö Vandrarhem ligger naturskönt mitt i den lilla byn i det småländska Glasriket. Boendet är inrymt i de före detta kyrkstallarna, med anor från mitten av 1800-talet. Utvändigt ser byggnaderna fortfarande ut som de gjorde för över hundra år sedan. Invändigt är de renoverade till bekväma rum.
 
Långasjö är en levande och charmig by med egen lanthandel. Det är också en by med en stark förankring i utvandringens historia. Under åttio år emigrerade över tusen Långasjöbor till det förlovade landet. En del av dessa återvände, och deras historia finns presenterad i Guldgrävarstugans lilla museum som ligger i anslutning till boendet. Klasatorpet, där den kända filmen utvandrarna, baserad på Vilhelm Mobergs böcker, spelades in ligger endast några kilometer bort. Vilhelm Mobergs hem finns i trakten och Utvandrarleden passerar förbi Långasjö. Här vävs ett stycke intressant och spännande historia ihop med vacker natur och lugn. Runt den lilla sjön finns sköna promenadstigar, ädelfiske och rikt fågelliv präglar också omgivningarna. Eftersom vi befinner oss i Glasriket finns flera glasbruk och glasbruksmuseum inom ett par mils avstånd. Även det ett stycke historia.
 
Kommer du med barn finns grönområden för lek och spring. Lekplatser och fotbollsplan väntar runt knuten. Varma sommardagar lockar de härliga sittplatserna i trädgården och grillarna i grönområdet. Är det varmt tar du dig ett svalkande dopp i den vackra lilla Långasjön som ligger cirka hundra meter bort. Under sommaren finns vårt trevliga lantliga café öppet under helgerna. Här kan du fika på en god kopp kaffe och kanske en våffla eller smörgås. Vi har cyklar för fritt lån för kortare turer samt möjlighet att hyra cyklar för längre turer. Vi säljer fiskekort och hyr ut roddbåt.
 
Vi välkomnar mot ett tillägg husdjur i två av våra rum i stallängan. Observera att dessa rum ej kan bokas online, utan måste bokas via mail eller telefon direkt hos boendet.
 
För grupper kan vi ordna catering och matservering.
 
Incheckning dagligen mellan 17-18 eller efter överenskommelse.
 
Välkommen!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Aktiviteter

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kyrkvägen 39
  361 95 Långasjö

  Hitta till boendet
  Långasjö ligger mitt emellan Kalmar och Växjö. 6 mil norr om Karlskrona. Tåg till Emmaboda, därifrån buss eller taxi 1 mil.
   
  Med bil:
  Väg 120, sväng av mot Långasjö.
  Vandrarhemmet hittar du mitt i samhället, mitt emot kyrkan.
   
  Incheckning 15/5-31/8: kl 17.00-19.00. Under lågsäsong kl 17.00-18.00. Passar inte denna tid kontakta värden.

  GPS-koordinater:

  N56.57980021747°, E15.44684181377°

  Kontakt:

  +46 47150310 langasjo.vandrarhem@gmail.com

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 17:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  Sommartid 9,00-10,00, 16,00-19,00

  Antal rum

  14

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Långasjö Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.