Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Korrö Hotell

Njut av småländsk mat och natur vid vackra Ronnebyån

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På Korrö bor du i härliga rum, äter småländska läckerheter och njuter av en dramatiskt vacker plats på en egen ö i Ronnebyån. Boendet är lummigt inbäddat i grönska och historiska omgivningar. Vår restaurang ligger precis vid åkanten vid den gamla kvarnen.
Läs mer
De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och av den genuina hantverksbyn. Korrö är beläget söder om Växjö mellan Lessebo och Tingsryd och precis invid Ronnebyån. Byn har anor ända sedan 1700-talet, men forsen har använts för kvarnverksamhet redan under medeltiden. Här erbjudes idag logi, mat och aktiviteter med naturen som inramning. Vår familj har drivit verksamheten under många år med den fasta ambitionen att, med varsam hand och stor respekt för tradition och natur, utveckla Korrö till en upplevelse för alla sinnen.
 
Du bor i bekväma och personligt inredda hotellrum i Herrgården och Annexet. Medan ni i byggnaderna Färgargården och Arrendebostaden bor i B&B-rum med tillgång till självhushåll. I vår restaurang, med ett av Smålands absolut vackraste lägen, kan du få en måltidsupplevelse utöver det vanliga. Vi serverar småländska och svenska klassiker på råvaror hämtade från jord, skog och vatten framtagna av vårt eget kök.
 
Oavsett om du vill ta det lite lugnare eller vara riktigt aktiv är det enkelt att vara gäst hos oss. Stanna gärna länge så att du både hinner varva ner och uppleva vårt rika utbud av aktiviteter. Åk på kanotsafari, vandra i Vilhelm Mobergs fotspår, cykla på mjuka skogsstigar. Njut i vårt vildmarksspa eller drag upp storgäddan. Dessutom ligger vi strategisk nära många andra spännande utflyktsmål.
 
Miljöerna passar också alldeles perfekt för konferens, fest eller event. Här finns plats för alla och för både små och stora sällskap. Vi brukar säga att det bästa sättet att uppleva Korrö är att se det med egna ögon. Vi vågar lova att du inte blir besviken. Varmt välkommen!
 
Familjen Abrahamsson

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Korrö Hantverksby
  360 24 Linneryd

  Hitta till boendet
  Korrö ligger på en ö i Ronnebyån mellan Karlskrona och Växjö (ca 4 mil sydost om Växjö).
   
  Med bil
  Kör väg 122 mellan Växjö och Karlskrona. Sväng vid vägskylt "Bymiljö" ca 4 km söder om Linneryd.
   
  Med buss
  Ta buss från Växjö, Länstrafiken Kronoberg (LÄNK: www.lanstrafikenkron.se/ till station Korrö. Från busshållplatsen är det 350 meter till hotellet.

  GPS-koordinater:

  N56.661427487132°, E15.129525661469°

  Kontakt:

  +46 47034249 info@korro.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Sommartid 9-10, 17-18

  Antal rum

  22

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Korrö Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  • KRAV-märkt servering

   KRAV-märkt servering

   Boendets restaurang uppfyller KRAV-märkning som avser ekologiska råvaror och produkter i restaurangköket.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.