Upplev mer
Du är aldrig sysslolös på Korrö. Här finns många spännande aktiviteter att fylla dagarna med. På korta avstånd till Korrö finns också flera spännande besöksmål som vi gärna tipsar dig om.
Vildmarksspa – avkoppling på Korrö
Traditionen att bada brunn på Korrö började redan i slutet av 1800 talet. Familjen Uebel ägde då byn och anlade här en hälsobrunn. Vattnet i Ronnebyån ansågs vara bra eftersom det var så järnrikt. Många gäster kom därför för att bada i det hälsosamma vattnet. Denna tradition har vi nu tagit vidare genom vårt nyrenoverade vildmarksspa. Här ryms bastu, två badtunnor och ett stort relaxrum med stora glasfönster och kamin. Luta dig tillbaka och känn hur du varvar ner medan elden sprakar. Det är såklart otroligt populärt bland våra gäster, så missa inte att boka tid i förväg.
Paddla
Under trädens grenverk, genom smala passager och på småländska insjöar ringlar sig Ronnebyån från sjön Rottnen i norr till Ronneby i söder. På denna 70 kilometer långa sträcka finns det plats för såväl gammal som ung. Denna paddling lämpar sig lika bra för dig som vill känna på några dagars friluftsliv, eller bara vill ta några timmars paddlingstur med familjen, vännerna och packad picknickkorg. På Korrö finns all tänkbar utrustning och picknickkorgar att hyra eller köpa för att kanotsafarin ska bli lyckad. Det mest populära är att hyra en kanot i 1-4 timmar, ta sig ner till den vackra rastplatsen i Svartabäck, och sedan paddla tillbaka. Det går också att göra längre dagsutflykter. Hör gärna av dig till oss i god tid för att boka.
Vandra
På Korrö finns goda vandringsmöjligheter, både för dig som vill vandra långt och kortare. Korröleden är ca 4 km lång och går längs Ronnebyån genom ett underbart naturreservat. För dig som inte vill gå så långt finns även möjlighet till flera olika kortare slingor.
Längst Utvandrarleden vandrar du i Vilhelm Mobergs fotspår genom naturreservat i orörd skog, längs gärdsgårdar och stenmurar. Känn historiens vingslag från 1800-talets fattigdom, när du passerar de kända byarna och platserna från boken Utvandrarna. Utvandrarleden är en drygt 10 mil lång rundtur som kan vandras eller cyklas, vissa sträckor kan även paddlas. Den går genom gran- och lövskog, men också förbi ängar, sjöar och åar. Caféer och gårdsbutiker dyker upp som perfekta rastplatser. Längs leden finns också ett antal viloplatser med vindskydd, där man kan förtära sin medhavda matsäck. Det finns också ett flertal badplatser där man kan stanna och ta sig ett dopp. Du kan börja och sluta var du vill och gå valfritt antal etapper.
Cykla
Att med god mat i picknickkorgen cykla längs stenmurar, höra skogens sus och passera Bullerbybyar, är att uppleva Småland på riktigt. Här finns hantverk, antikt & kuriosa, caféer och fina picknick platser. Eller ge dig ut på lite mer fartfyllda turer i skogen. Vi har detaljerade kartor och färdbeskrivningar som gör det lätt att ta sig runt. Vi hyr i samarbete med rentbike.se ut cyklar av hög kvalitet, allt från mtb till elcykel.
Fiska
Fisket här är fantastiskt. Gäddrekordet ligger på 12 800 gram och förra året tog en liten pojke en abborre på 1,695 gram precis intill bron. För den inbitne är braxar på 2-3 kilo ingen ovanlig fångst och i Ronnebyån planteras öring årligen. Hör barnens glädje när den ena abborren efter den andra dras upp utanför husknuten. Möt sportfiskaren vid bryggan som målande beskriver dagens rikliga fångst. Här finns kort sagt fiske för alla! Kanske är det du som sätter det nya gäddrekordet!
Hantverk och kuriosa
Från den gamla hantverksmiljön finns kvarn, såg, garveri och färgeri bevarat. Korröhantverkarna har utställning och sommarförsäljning i Färgeriet dagligen under högsäsong. Här kan du få inblick i livet förr och köpa vackert hantverk.
I västra flygelbyggnaden till finns den mysiga och anrika handelsboden inrymd sedan 1889. Med sitt fina läge, längs med den gamla riksvägen, var det en naturlig mötesplats för bygdens folk som handlade sina varor här. Handelsboden erbjuder konfektyr, godis, glass, lokala produkter, örtsalvor, honung, läsk och saft, presentartiklar och mycket annat. Öppet under högsäsong.
Utforska Glasriket
Vi ligger mitt i Glasriket. Här har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Här görs både bruksglas och konstglas i världsklass och som besökare kan du komma ända fram till glasugnarna för att se när det skapas. Att se den glödheta glasmassan förvandlas till spröd kristall eller robusta skålar är närmast magiskt. Det finns ett stort antal glasbruk och hyttor öppna för besök och möjlighet att köpa glas. På flera ställen i Glasriket finns fina utställningar glasutställningar att besöka. Utställningarna finns i miljöer som är unika för varje ställe och på vissa ställen har du även chansen att möta någon av formgivarna.
Se tillgänglighet och boka.