Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Herrgård de luxe

Herrgårdsboende i Småland med fokus på mat, dryck och musik

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Herrgård de luxe, en lika levande som historisk plats i fantastisk småländsk miljö. Beläget strax utanför Växjö med närhet till sjön Åsnen och med vandringsleder och naturreservat inpå knuten.

Läs mer

Herrgård de luxe är anrika Osaby Säteri i ny välkomnande och avslappnad tappning. En levande mötesplats med fokus på mat, dryck, konst och musik. En ännu hemlig oas i fantastisk småländsk miljö, en kulturhistorisk plats och ett säteri med anor från medeltiden, beläget strax utanför Växjö. Bara 10 meter från herrgården börjar naturreservatet vars båda ca 4 km långa vandringsleder kantas av ekar hagar och sjö. Slingrande småvägar erbjuder vackra dagsturer för cyklisten som antingen tar med egen stålhingst eller hyr en veterancykel på plats. 1 km från Herrgård de luxe finns en hemlig badplats med såväl sandstrand som badbrygga. Sjön Åsnen med sin nationalpark ligger mindre än 10 km bort.
 
Här kan du välja mellan att bo privat i flerbäddsrum i den vackra och varsamt renoverade kuskbostaden från 1805 eller i ett av den ståtliga herrgårdens hotellrum. Vår, sommar & höst öppnar man upp sitt corps de logi på helgerna för ”herrgårdkondis”. Antika montrar dignar av läckra kakor, pajer, tårtor och mackor, från köket bjuds en liten meny av vällagade maträtter. Till dessa serveras naturliga viner, lokala öl & alkoholfria godsaker. Maten som lagas här är ekologisk och närproducerad och avnjutes med fördel på glasverandan, i matsalen eller i den grönskande trädgården.
 
Här kan du hyra hela Kuskbostaden eller herrgården för en helg, boka en färgglad konferens, ställa till med galamiddag i den ståtliga festvåningen, bjuda till soppbjudning i bersån, gifta dig, njuta av en konsert och fynda antikt och vintage på Violas Vind eller i Kalles Källare.
 
Oavsett varför man besöker oss, vill vi bjuda något av en filmisk känsla. Där andra verksamheter i historiska miljöer envisas att modernisera försöker vi snarare behålla den känslan rakt igenom. Hos oss kan du sitta i systrarna Törnes gamla fåtöljer, njuta mat på antika tallrikar, lyssna på musik från rörradio, läsa nyheterna i papperstidning till frukost, bada i gjutjärnsbadkar & och göra gästboksanteckningar på professorns gamla skrivmaskin. Alla våra rum har levande blommor och är befriade från skärmar. Herrgård de luxe är en plats man besöker för själen och sinnenas skull.
 
Välkommen!

Nils Hector och Helle Horn med familj

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Osaby Säteri
  355 95 Tävelsås

  Hitta till boendet
  Herrgård de luxe ligger strax utanför Växjö i Småland. För dig som kommer med egen bil är det enkelt att ta sig till oss. Parkering finns precis utanför.
   
  Vill du resa utan bil finns goda förbindelser med tåg till Växjö från övriga Sverige. Från Växjö centrum tar du sedan länsbuss 241 till Tävelsås, 4 km från Osaby och Herrgård de luxe. Resterande bit får då gås till fots. Bussen kör en handfull turer varje vardag, dock ej helger.
   
  Alternativt hyr en cykel. När väder/kläder tillåter det är det allra finaste att färdas med cykel till och från Herrgård de luxe. Det finns flera cykeluthyrare i Växjö och vi har cyklar till uthyrning för dagsturer i området.

  GPS-koordinater:

  N56.770629°, E14.771805°

  Kontakt:

  +46 47032151 info@herrgarddeluxe.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Herrgård de luxe

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.