STF Långasjö Vandrarhem

Upplev

Besök vandrarhemmets lilla museum

På vandrarhemmet finns ett litet museum om emigrationen från Långasjö till Amerika, samt om återvändarna. En kilometer från vandrarhemmet ligger Klasatorpet, där filmen utvandrarna spelades in. Här kan du föreställa dig hur man levde på den fattiga landsbygden för mer än 100 år sedan. Det finns även en fotoutställning från filminspelningen. Denna rofyllda plats är barnvänlig, med djur som grisar höns, kaniner, får och ponny. Dessutom finns en liten hantverksbutik.

Runt om i bygden hittar du flera besöksmål med anknytning till Vilhelm Mobergs utvandrarbygd, däribland Moshult, Duvemåla, Åkerbyvägskäl, Ljuder.

Utvandrarleden
Genom djupa granskogar, ljusa lövskogar och blomstrande ängar, längs sjöar och förbi röda stugor, kan du vandra eller cykla Utvandrarleden. Det finns flera badplatser och övernattningsmöjligheter, med cirka 15-20 kilometers avstånd. Du kan börja och sluta var du vill och gå valfritt antal etapper. Tre STF-anläggningar kantar leden och vi samarbetar, och erbjuder olika turpaket med helpension. Läs mer på: www.utvandrarleden.se

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.