Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kebnekaise Fjällstation

Topptur, vandring och fullserviceboende vid Kebnekaise

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Resan till STF Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. 19 km ut på kalfjället i Norra Lappland, vid foten av Sveriges högsta berg, hittar du oss. Här möts du av full service, restaurang och 200 sköna bäddar.

Läs mer

Resan upp till Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. I mer än ett sekel har stationen funnits här som en trygg oas mitt ute i den lappländska fjällvärlden, och erbjudit skydd och vila för trötta vandrare. Hit kommer du för att söka äventyr och spänning men också för att njuta av stillheten och lugnet.
 
Om du vill kan livet på fjällstationen bjuda på tuffa strapatser med krävande toppturer, klätterkurser på sten eller is, skidbestigningar, glaciärvandring och terränglöpning över fjällhedarna. Men det kan också vara en nästan andlig vistelse med strövtåg i dalgången under den öppna horisonten, vandring längs Kungsleden, frihet och ett fullständigt lugn.
 
Efter en dag med fjällvind, reflektion och kanske många höjdmeter kan du slå dig ner i värmen från brasan och drömma dig tillbaka. På kvällen väntar en läcker tvårättersmiddag innan du somnar gott. Se till att förboka din middag innan ankomst här www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/midd…
 
STF har en lång historia vid Kebnekaise och under åren har starka traditioner vuxit fram. I fjällstationens äldsta del, Gammelstugan, samlas man efter 100 år fortfarande runt brasan för att utbyta tankar efter dagens upptäcktsfärder och ge varandra tips inför kommande äventyr.

Bo tillsammans i de charmiga logementen från sekelskiftet eller mer bekvämt i två- eller fyrbäddsrum. I över hundra år har Kebnekaise Fjällstation erbjudit husrum för stora som små äventyrare och livsnjutare. I huvudbyggnaden finns flerbäddsrum och i våra närliggande annex finns rum för två eller fyra personer. Har du med dig din hund har vi såklart rum som passar er med.
 
Tillgång till dusch och toalett finns i alla byggnader utom huvudbyggnaden, dock inte i på rummen. Bor du i huvudbyggnaden finns duschen i servicebyggnaden tillsammans med bastu och relaxavdelning, båda med hänförande utsikt. Oavsett var du väljer att sova har du alltid tillgång till bastu och relaxavdelning med fjällutsikt.
 
I Elsas kök, vår restaurang, har du möjlighet att äta dagens alla måltider. En dignande frukostbuffé väntar dig varje morgon där vi serverar nybakat bröd från vårt eget bageri.
 
Vår lunch är en rejäl lagad måltid med härligt fräsch salladsbuffé. Kommer du tillbringa dagen ute på fjället finns våra lunchpaket som du gör i ordning själv i samband med frukosten. Varje dag har du möjlighet att boka in dig på en av kvällens tre middagssittningar. Du får avnjuta en tvårättersmiddag med lokala råvaror från naturens skafferi i form av vilt och fisk. Varje dag serveras vegetariskt alternativ. Förboka här www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/midd…
 
Under säsong är fjällstationen öppet dygnet runt och reception är bemannad dagligen med öppettider i mars-april samt juni och september klockan 08.00-20.00 och juli-augusti 06.00-21.00. Incheckning är från klockan 14.00 och utcheckning fram till klockan 10.00. Kommer du senare lägger vi fram en beskrivning samt eventuell nyckel vid receptionsdisken.
 
STF Kebnekaise är kontantlöst. Du kan förbetala din vistelse, men på plats kan du endast betala med kort.
 
Vår butik säljer proviant, godis, kläder och souvenirer. Vi har ett wifi Telia (4G) och är därmed ensam operatör med täckning i området.
 
Vår sporttjänst har ett stort sortiment av skidor samt annan frilufts- och klätterutrustning till uthyrning. Vi säljer också en del skid- och friluftsutrustning. Våra guider hjälper dem som vill till upplevelser de inte klarat av att nå på egen hand.
 
Kebnekaise är en av inkörsportarna till Kungsleden som du når efter en dagsetapp västerut. Längs Kungsleden når du Abisko respektive Saltoluokta på 4-7 dagar. Den som vandrar eller åker skidor har en härlig dagstur hit från Nikkaluokta där vägen slutar.

Till Kebnekaise går det fint att resa kollektivt, mer information om resealternativ hittar du under rubriken Kontakt och öppettider på startsidan, klicka på ”Hitta till boendet”. Som medlem i STF har du rabatt på Vy Tåg och Norrtåg, mer information om hur du bokar med rabatt hittar du på vår medlemssida www.svenskaturistforeningen.se/tagrabatt .
Fler smarta tips och rabatter inför din resa hittar du på www.svenskaturistforeningen.se/om-stf/stfs-hall…
 
Varmt välkommen till oss!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Skiduthyrning

  Skiduthyrning finns.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Aktiviteter

Fler bokningsbara aktiviteter (12)

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Medlemserbjudanden

  Boka boende

  Boka söndag-torsdag och få 25 % rabatt med koden ”STFMEDLEM” eller annan kampanjkod

  Välj datum: 8 sep – 19 sep 2024

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kebnekaise Fjällstation
  981 99 Kiruna

  Hitta till boendet
  För att ta dig till Kebnekaise tar du dig först till Nikkaluokta, där vägen slutar. Nikkaluokta har under säsong dagliga bussförbindelser med Kiruna.

  Att resa med tåg eller buss från Stockholm till Nikkaluokta tar cirka 19 timmar. Som STF-medlem har du rabatt på Vy Tåg och SJ.

  Sommaren 2024 byter tågbolagen biljettsystem och det är därför viktigt att du bokar tågbiljetten hos det tågbolag som kör din tågsträcka. Vy tåg kör sträckan Stockholm-Kiruna (nattåg 94) och södergående nattåg 93. Ett alternativ hos Vy tåg är nattåg 92 till Boden och där byta till Norrtåg 7152 som tar dig till Kiruna. SJ kör nattåg Stockholm – Umeå (samt södergående), därifrån kan du via Norrtåg 7104 resa till Boden och hinna med Norrtåg 7152 enligt ovan. På grund av banarbetesplaneringen är inte alla tågbiljetter ännu släppta.

  Mellan Kiruna och Nikkaluokta går bussen Nikkaluoktaexpressen, läs mer här.

  Rabatter: Alla STF-medlemmar får 10% rabatt på resor med SJ och 15% med VY.
  För mer information och bokning se www.svenskaturistforeningen.se/tagrabatt

  Från Nikkaluokta är det sedan en vacker vandring/skidtur på 19 kilometer. Du följer Dag Hammarskjölds led (mellan Abisko och Nikkaluokta) genom Ladjovagges bördiga dalgång, utmed upprinnelsen till Kalix älv, en av de stora outbyggda nationalälvarna. Beräknad tidsåtgång cirka 5–8 timmar.

  Vill du förkorta vandringen finns möjlighet till transport med båt under sommartid och skoter under vintertid, med lokala transportföretag. STF har tyvärr inte möjlighet att boka era transporter.

  Kiruna har även flyganslutning till Stockholm. Flyg ger dock generellt höga klimatutsläpp per kilometer, välj därför i första hand tåg och buss om det är möjligt.

  GPS-koordinater:

  N67.8680272°, E18.6203805°

  Kontakt:

  +46 101902330 kebnekaise@stfturist.se

  Behöver du hjälp med bokningen?

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2024:
  13 juni - 22 september

  2025:
  27 februari - 21 april
  12 juni - 21 september

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Kebnekaise Fjällstation

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Green Key

   Green Key

   Boendet uppfyller strikta hållbarhetskriterier med tyngdpunkt på miljö som granskas årligen och kräver ständig förbättring. Läs mer här.

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi jobbar aktivt för att vara så hållbara som möjligt. Här när några saker:

  Våra hållbarhetssatsningar
  • Håll Kebnekaise rent! Vi har startar Sveriges högsta skräpinsamling.
  • Här hos oss blir matavfallet till näringsrik kompost
  • Vi optimerar transport av varor och avfall för att minska utsläpp och buller

  Våra hållbarhetsmärkningar
  • KRAV
  • Green Key
  • Naturens bästa

  Vi uppfyller STFs Hållbarhetslöfte genom att:
  • Vi säljer inte vatten på flaska
  • Vi köper grön el från förnybara källor
  • Vi underlättar källsortering då det återfinns på flera ställen på fjällstationen med tydlig information
  • Duktiga gäster som tar med sig sopor från Kebnekaises toppbestigning bjuder vi på ekologiskt kaffe!
  • Energiförbrukning och CO2-utsläpp är självklara kriterier vid inköp av vitvaror och fordon
  • Vi har ekologiska, KRAV-märkta alternativ i både restaurang och butik och vi informerar om det
  • Vi informerar och hjälper dig att göra din vistelse i och kring anläggningen så hållbar som möjligt. Vi tipsar om leder i området, fjällsäkerhet och hur man beter sig som gäst i naturen och i renbetesland, för att visa hänsyn mot djur och natur.
  • Vi undviker engångsartiklar och använder uteslutande miljömärkta städ- och rengöringsmedel
  • Vi minskar aktivt pappersförbrukning då vi installerar handblåstorkar och undviker utskrifter.

  Vandringstips

  Tjej kopplar av i bergslandskap

  Kungsleden Nikkaluokta – Saltoluokta

  Den här fina vandringen går huvudsakligen på Kungsleden, som du når vid STFs Singistugor.

  Kungsledenvandrare-vid-alesjaure-fjallstuga

  Kungsleden Abisko - Nikkaluokta

  I början av 1900-talet skapade Svenska Turistföreningen Kungsleden, en sammanhängande vandringsled i fjällvärlden i svenska Lappland.

  Kebnekaise runt

  Imponerande toppar, branter och stora glaciärer kantar din väg över hedarna runt Sveriges högsta fjäll, Kebnekaise.

  Tjej i orange tröja med fjäll i bakgrunden

  Nikkaluokta - Ritsem

  Vandringen från byn Nikkaluokta till STF Ritsem passar dig som vill lämna de gängse stråken och uppleva gränsfjällen mot Norge.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  STF Tarfala Fjällstuga

  Abisko-Kebnekaisefjällen

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Allt om fjällen

  Det finns mycket att upptäcka i den svenska fjällvärlden och ju mer du vet, desto roligare blir det.

  Besökskalender

  Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.