STF Kebnekaise Fjällstation

Topptur, vandring och fullserviceboende vid Kebnekaise

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Resan till STF Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. 19 km ut på kalfjället i Norra Lappland, vid foten av Sveriges högsta berg, hittar du oss. Här möts du av full service, restaurang och 200 sköna bäddar.
Läs mer
Resan upp till Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. I mer än ett sekel har stationen funnits här som en trygg oas mitt ute i den lappländska fjällvärlden, och erbjudit skydd och vila för trötta vandrare. Hit kommer du för att söka äventyr och spänning men också för att njuta av stillheten och lugnet.
 
Om du vill kan livet på fjällstationen bjuda på tuffa strapatser med krävande toppturer, klätterkurser på sten eller is, skidbestigningar, glaciärvandring och terränglöpning över fjällhedarna. Men det kan också vara en nästan andlig vistelse med strövtåg i dalgången under den öppna horisonten, vandring längs Kungsleden, frihet och ett fullständigt lugn.
 
Efter en dag med fjällvind, reflektion och kanske många höjdmeter kan du slå dig ner i värmen från brasan och drömma dig tillbaka. På kvällen väntar en läcker tvårättersmiddag innan du somnar gott. Se till att förboka din middag innan ankomst här www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/midd…
 
STF har en lång historia vid Kebnekaise och under åren har starka traditioner vuxit fram. I fjällstationens äldsta del, Gammelstugan, samlas man efter 100 år fortfarande runt brasan för att utbyta tankar efter dagens upptäcktsfärder och ge varandra tips inför kommande äventyr.

Bo tillsammans i de charmiga logementen från sekelskiftet eller mer bekvämt i två- eller fyrbäddsrum. I över hundra år har Kebnekaise Fjällstation erbjudit husrum för stora som små äventyrare och livsnjutare. I huvudbyggnaden finns flerbäddsrum och i våra närliggande annex finns rum för två eller fyra personer. Har du med dig din hur har vi såklart rum som passar er med.
 
Tillgång till dusch och toalett finns i alla byggnader utom huvudbyggnaden, dock inte i på rummen. Bor du i huvudbyggnaden finns duschen i servicebyggnaden tillsammans med bastu och relaxavdelning, båda med hänförande utsikt. Oavsett var du väljer att sova har du alltid tillgång till bastu och relaxavdelning med fjällutsikt.
 
I Elsas kök, vår restaurang, har du möjlighet att äta dagens alla måltider. En dignande frukostbuffé väntar dig varje morgon där vi serverar nybakat bröd från vårt eget bageri.
 
Vår lunch är en rejäl lagad måltid med härligt fräsch salladsbuffé. Kommer du tillbringa dagen ute på fjället finns våra lunchpaket som du gör i ordning själv i samband med frukosten. Varje dag har du möjlighet att boka in dig på en av kvällens tre middagssittningar. Du får avnjuta en tvårättersmiddag med lokala råvaror från naturens skafferi i form av vilt och fisk. Varje dag serveras vegetariskt alternativ. Förboka här www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/midd…
 
Under säsong är fjällstationen öppet dygnet runt och reception är bemannad dagligen med öppettider i mars-april samt juni och september klockan 08.00-20.00 och juli-augusti 06.00-21.00. Incheckning är från klockan 14.00 och utcheckning fram till klockan 10.00. Kommer du senare lägger vi fram en beskrivning samt eventuell nyckel vid receptionsdisken.
 
STF Kebnekaise är kontantlöst. Du kan förbetala din vistelse, men på plats kan du endast betala med kort.
 
Vår butik säljer proviant, godis, kläder och souvenirer. Vi har ett wifi Telia (4G) och är därmed ensam operatör med täckning i området.
 
Vår sporttjänst har ett stort sortiment av skidor samt annan frilufts- och klätterutrustning till uthyrning. Vi säljer också en del skid- och friluftsutrustning. Våra färdledare hjälper dem som vill till upplevelser de inte klarat av att nå på egen hand.
 
Kebnekaise är en av inkörsportarna till Kungsleden som du når efter en dagsetapp västerut. Längs Kungsleden når du Abisko respektive Saltoluokta på 4-7 dagar. Den som vandrar eller åker skidor har en härlig dagstur hit från Nikkaluokta där vägen slutar.
 
Varmt välkommen till oss!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Uthyrning av friluftsutrustning

  Friluftsutrustning finns för uthyrning.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Skiduthyrning

  Skiduthyrning finns.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Medlemserbjudanden

  • Boka boende Söndag-Onsdag och få 25 % rabatt med kampanjkoden "STFMEDLEM"

   Välj datum:

  Se tillgänglighet och boka. Från 505 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Kebnekaise Fjällstation
  981 99 Kiruna

  Hitta till boendet
  För att ta dig till Kebnekaise tar du dig först till Nikkaluokta, där vägen slutar. Nikkaluokta har under säsong dagliga bussförbindelser med Kiruna.
  Resa med tåg eller buss från Stockholm till Nikkaluokta tar cirka 19 timmar.
   
  Kiruna har även flyganslutning till Stockholm. Flyg ger dock generellt höga klimatutsläpp per kilometer, välj därför i första hand tåg och buss om det är möjligt.
   
  Från Nikkaluokta är det sen 19 kilometer vandringsled/skidåkning. Du följer Dag Hammarskölds led (leden mellan Abisko-Nikkaluokta) genom Ladjovagges bördiga dalgång, utmed upprinnelsen till Kalix älv, en av de stora outbyggda nationalälvarna. Beräknad tidsåtgång cirka 5-8 timmar.
   
  Möjlighet till transport med båt under sommartid och skoter under vintertid finns med lokala transportföretag. STF har tyvärr inte möjlighet att boka era transporter.
   
  TRANSPORTER
  Tågtrafik: www.sj.se
  Busstrafik: nikkaluoktaexpressen.se/
  Båttrafik: www.enoks.se/battrafiken/
  Skotertransport: nikkaluokta.com/fjaelltransport

  GPS-koordinater:

  N67.8680272°, E18.6203805°

  Kontakt:

  +46 101902330 kebnekaise@stfturist.se

  Behöver du hjälp med bokningen?

  STF Kebnekaise Fjällstation

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  2 mars – 23 april
  15 juni – 17 september

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Kebnekaise Fjällstation

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Green Key

   Green Key

   Boendet uppfyller strikta hållbarhetskriterier med tyngdpunkt på miljö som granskas årligen och kräver ständig förbättring. Läs mer här.

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.