Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Tarfala Fjällstuga

Avlägset och kargt vid glaciärsjö i Kebnekaisemassivet

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Tarfalastugan är belägen i Tarfalavagge, en av de vackraste dalgångarna i Kebnekaisemassivet. Här är slående kontrastrikt med glaciärernas is, den blågröna sjön Tarfalajaure och den karga gröna växtligheten.

Läs mer

Tarfalastugan har två stugor med totalt 24 bäddar.
 
Gäststuga
På stugplatsen finns en gäststuga med 22 bäddar. Stugan är av korridormodell med ett 10-bäddsrum, tre 4-bäddsrum, torkrum samt ett stort gemensamt kök.
 
Stugvärdstuga/Säkerhetsrum
Stugan har ett säkerhetsrum med kök och två breda sängar (våningssäng). I anslutning till rummet finns hjälptelefonen. I rummet går det bra att bo med hund. Stugan har även ett (stort) förråd med ingång på gaveln.
 
I stugan kan du betala med kort och kontanter, Swish kan fungera beroende på abonnemang.
 
Övriga byggnader
Ett litet förråd för ved och sopor finns.
 
Vid fjällstugan har du viss mobiltäckning på enstaka platser (Telia GSM).
 
Upplev STF Tarfala
Tarfala är den fjällstuga som ligger allra mest högalpint av alla STFs fjällstugor. Dagsturer hit från Kebnekaise Fjällstation är vanliga. Här känner du närheten till de stora glaciärerna och topparna. Stugplatsen omges av flera toppar som är över 2 000 meter höga – Kebnekaises sydtopp och nordtopp, Kaskasapakte och Kaskasatjåkka. Alldeles nära fjällstugan finns Isfallsglaciären med spännande sprickbildningar. Vill du komma i närkontakt med Kebnepakteglaciären kan du gå leden norr om sjön Tarfalajaure.
 
Betrakta glaciärerna på håll om du saknar kunskap och erfarenhet, eller följ med Kebnekaises guider på glaciärvandring!
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

Aktiviteter

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Tarfala Fjällstuga ligger i Kebnekaisemassivet, norr om Kebnekaise fjällstation. Du når stugan enklast från Nikkaluokta, avstånd ca 23 km. Sommartid kan du ta båt över sjön Ladtjojaure och minska sträckan du vandrar med ca 5 km. Du kan även besöka STF Tarfala Fjällstuga som en dagstur från Kebnekaise Fjällstation, avstånd ca 8 km.

Läs mer om hur du kan ta dig till Nikkaluokta och Kebnekaise: www.svenskaturistforeningen.se/kebnekaise

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen

GPS-koordinater:

N67.919086°, E18.599489°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 21 april
28 juni - 8 september

2025:
28 februari - 21 april
27 juni - 7 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

Kebnekaise runt

Imponerande toppar, branter och stora glaciärer kantar din väg över hedarna runt Sveriges högsta fjäll, Kebnekaise. Du vandrar i högalpint område och STF Kebnekaise Fjällstation är en naturlig start- och målpunkt. Turen är mycket variationsrik och kan vara det mäktigaste svensk fjällvärld har att erbjuda. Längs vägen sover du gott i våra fjällstugor.

Vandringsleder i Sverige

Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

Hållbara vandringstips

Det är många som insett att vandring är ett utmärkt sätt att upptäcka Sverige. Här hittar du sex tips om hur du vandrar mer hållbart.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

Bli medlem idag

Upptäck fler boenden

Boka boende

STF Kebnekaise Fjällstation

Abisko-Kebnekaisefjällen

Sök boende via karta

På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

Nya boenden

STF-familjen växer varje år så att du får mer boenden att välja på när du ska ut och upptäcka Sverige.

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att övernatta i någon av våra fjällstugor är ett perfekt för dig som vill komma lite längre ut på fjället.

Besökskalender

Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.