Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Kebnekaise Fjällstation

Välkommen till vår restaurang Elsas kök

I nästan 30 år arbetade Elsa Göransson som föreståndarinna på STF Kebnekaise fjällstation. Hennes stora intresse för fjäll och människor skapade en trivsam oas i den Lappländska fjällvärlden. I takt med att den svenska alpinismen växte ökade också besöksantalet. Idag, mer än 50 år senare har vi låtit oss inspireras av såväl gemytet och gemenskapen kring den gemensamma måltiden, som kokkonsten så som den var förr.

kebnekaise dukning

Frukost & lunchpaket

En dignande frukostbuffé väntar dig varje morgon. Vi serverar bland annat nybakat bröd, ägg, pålägg, juice, yoghurt, gröt och kaffe. Våra lunchpaket är perfekta för turen. I det ingår smörgåsar som du brer själv, frukt, russin, en hemgjord energikaka och varm dryck.

Lunch

Lunch serveras dagligen mellan klockan 12-14. Vi erbjuder husmanskost med vegetariskt alternativ, ett rikt varierat salladsbord med rykande färskt bröd från vårt bageri och självklart ingår kaffe!

Elsas matlåda

Elsas matlåda är en rejäl lagad måltid som du har möjlighet att avnjuta när du vill! Den har vi till försäljning i butiken. Micros för att värma din låda finner du i självhushållsköket i vår servicebyggnad. Det går även bra att värma på sitt eget kök vid tältet.

Middag

På Elsas tid fanns inga helikoptrar och begränsade möjligheter att förvara mat kallt. Eftersom hållbarhet är en ständigt aktuell fråga återupptar vi nu gamla konserveringsmetoder och med det nygamla recept. Hos oss går mättnad och matupplevelse hand i hand. På tallriken finner du kött eller fisk direkt från det närliggande området. Vegetariska middagsalternativ är en självklarhet.

Tvårätters middag

Vällagad varmrätt och dessert inklusive smör, bröd, sallad & kaffe.
Önskas vegetariskt alternativ eller specialkost kan vi ordna det, men viktigt att det meddelas före ankomst.

Kl. 17:30 ringer klockan för den första sittningen som slutar kl 19.00. Denna sittning passar för dem som planerar att göra en toppbestigning följande dag och passar in i guidernas informationsmöte inför toppturen.

Nästa sittning är klockan 19.15. Tänk på att inte välja denna sittning om du ska på guidad tur till toppen dagen efter då det är informationsmöte samtidigt.

Sista sittningen är klockan 21.00. Den passar bäst för de som vill bestiga toppen och vill vara säkra på att vara tillbaka i tid – kanske dessutom hinna med att ta en varm dusch och bastu efter turen innan firande med middag.

Vi rekommenderar att du bokar måltiderna i förväg för att säkra din plats i Elsas kök då vi har ett begränsat antal sittplatser. Boka din middag här.

Serveringstider

Frukost sommar: 06-09
Frukost vinter: 07-09
Lunch: 12–14
Middag sommar: under sommarsäsongen har vi tre sittningar för middagen: kl 17.30, 19.15 och 21.00
Middag vinter: under vintersäsongen serveras middagen klockan 17.30 & 19.00

tallrik med mat kebnekaise
frukost kebnekaise
lunch på kebnekaise

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.