Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Kebnekaise Fjällstation

Välkommen till vår restaurang Elsas kök

I nästan 30 år arbetade Elsa Göransson som föreståndarinna på STF Kebnekaise fjällstation. Hennes stora intresse för fjäll och människor skapade en trivsam oas i den Lappländska fjällvärlden. I takt med att den svenska alpinismen växte ökade också besöksantalet. Idag, mer än 50 år senare har vi låtit oss inspireras av såväl gemytet och gemenskapen kring den gemensamma måltiden, som kokkonsten så som den var förr.

kebnekaise dukning

Frukost & lunchpaket

En dignande frukostbuffé väntar dig varje morgon. Vi serverar bland annat nybakat bröd, ägg, pålägg, juice, yoghurt, gröt och kaffe. Våra lunchpaket är perfekta för turen. I det ingår smörgåsar som du brer själv, frukt, russin, en hemgjord energikaka och varm dryck.

Lunch

Lunch serveras dagligen mellan klockan 12-14. Vi erbjuder husmanskost med vegetariskt alternativ, ett rikt varierat salladsbord med rykande färskt bröd från vårt bageri och självklart ingår kaffe!

Elsas matlåda

Elsas matlåda är en rejäl lagad måltid som du har möjlighet att avnjuta när du vill! Den har vi till försäljning i butiken. Micros för att värma din låda finner du i självhushållsköket i vår servicebyggnad. Det går även bra att värma på sitt eget kök vid tältet.

Middag

På Elsas tid fanns inga helikoptrar och begränsade möjligheter att förvara mat kallt. Eftersom hållbarhet är en ständigt aktuell fråga återupptar vi nu gamla konserveringsmetoder och med det nygamla recept. Hos oss går mättnad och matupplevelse hand i hand. På tallriken finner du kött eller fisk direkt från det närliggande området. Vegetariska middagsalternativ är en självklarhet.

Middag: 2-rätter

Vällagad Varmrätt & Dessert inklusive smör, bröd, sallad & kaffe
Önskas vegetarisk alternativ eller specialkost kan vi ordna det, men viktigt att det meddelas före ankomst.

Kl. 17:30 ringer klockan för den första sittningen som slutar kl 19.00. Denna sittning är bra för dem som planerar att göra en toppbestigning följande dag och passar in i guidernas informationsmöte inför toppturen.

Middag klockan 19.15 och 21.00 passar bättre för den som gillar att utnyttja dagen fullt ut eller har varit på topptur under dagen och vill vara säker på att man är tillbaka i tid till middagen.

Vi rekommenderar att du bokar måltiderna i förväg för att säkra din plats i Elsas kök då vi har ett begränsat antal sittplatser. Boka din middag här. 

Serveringstider

Frukost sommar: 06-09
Frukost vinter: 07-09
Lunch: 12–14
Middag sommar: under sommarsäsongen har vi tre sittningar för middagen: kl 17.30, 19.15 och 21.00
Middag vinter: under vintersäsongen serveras middagen klockan 17.30 & 19.00

tallrik med mat kebnekaise
frukost kebnekaise
lunch på kebnekaise

Se tillgänglighet och boka. Från 505 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.