Gruppbokning

Boendets huvudsida: STF Kebnekaise Fjällstation

Ha konferens hos oss

Här på STF Kebnekaise Fjällstation kan vi erbjuda något för alla; äventyraren, den stillsamme, naturälskaren, den erfarne, nybörjaren och livsnjutaren. Att konferera hos oss ger er möjlighet att komma närmare varandra genom gemensamma nya upplevelser och intryck. Mixa tiden i konferenslokalen med fjälläventyr. Samlas runt en sprakande brasa eller i en varm bastu för avkoppling, och njut av magiska ljusspel såväl sommar som vinter.

STF Kebnekaise Fjällstation har en rik historia. I mer än ett sekel har stationen funnits som en trygg oas mitt ute i vildmarken, och erbjudit skydd och vila för trötta vandrare. Hit har folk kommit för att söka äventyr och spänning, och också för att njuta av stillheten och lugnet.

Vandringsstavar, utedass och matbespisning har bytts ut till modern säkerhetsutrustning, fräscha lokaler och god mat från Elsas kök, där historien, trots moderna möbler fortfarande är närvarande. Välj mellan att bo i logement från sekelskiftet, där historien sitter djupt i väggarna, eller nyrenoverade dubbel-/fyrbäddsrum. Laga mat tillsammans över öppen eld eller njut av vällagade måltider i restaurangen. Vandra eller åk turskidor upp till stationen. Valet är ert, och vi skräddarsyr er vistelse utifrån era önskemål.

Logi

Bo tillsammans i de charmiga logementen från sekelskiftet eller mer bekvämt i tvåbäddsrum. I över hundra år har Kebnekaise Fjällstation erbjudit husrum för stora som små äventyrare och livsnjutare, i huvudbyggnaden finns flerbäddsrum och i våra närliggande annex Liddo, Tuolpa och Gorni finns rum för två eller fyra personer.

Den som önskar kan givetvis också få ett rum helt för sig själv. Tillgång till dusch & toalett finns i alla byggnader förutom huvudbyggnaden, dock inte på rummen. Bor ni i huvudbyggnaden finner ni dusch tillsammans med bastu och relaxavdelning i servicebyggnaden, båda med hänförande utsikt. Oavsett var ni väljer att sova har ni alltid tillgång till bastu och relaxavdelning.

Våra konferensrum

Vi har två konferensrum av olika storlek, gemensamt för båda är utsikten och närheten till fjälluften i pauserna. Ni kan också beställa nybakt konferensfika från vårt bageri.

Konferensrum Norr

Ligger i servicebyggnaden och kan med sin närhet till bastun även hyras som relaxavdelning. Lokalen har en kamin samt en glasvägg mot fjällen i väster. I U-sittning med bord ryms 12 personer och i bio-sittning omkring 30 personer. Lokalen är utrustad med blädderblock, projektor med duk, whiteboardtavla och högtalare.

Gammelstugan

Detta är den ursprungliga delen av fjällstationen och mycket charmig med djupa fönsternischer och öppen spis i originalskick. Denna lokal kan även hyras som enskild matsal för den som önskar. Lokalen rymmer 10 personer för konferens sittandes kring ett stort bord, och som mest 16 personer för middag. Vid konferens finns tillgång till blädderblock och projektor med duk. Konferensrum för större grupper kan ordnas vid efterfrågan.

Skolor

Lägerskola eller klassresa – här finns äventyr utöver det vanliga

Under året besöker många skolklasser oss vilket vi tycker är roligt. Barn och ungdomar är härliga och det är viktigt att de får uppleva sitt land och lära känna naturen, just därför har vi specialpriser för skolgrupper under vissa tider på året. Skolor i närområdet hänvisas till vår växel och bokning för priser. För att er vistelse hos oss ska bli så bra som möjligt vill vi ge er lite information om fjällstationen.

Att ta sig hit

Ni finner information om att ta sig till under fliken ”Hitta hit”.

Att vara här

Hos oss finns flera olika typer av boende, allt från rum för två till flerbäddsrum med upp till 10 bäddar. För skolor finns specialpriser som gäller under vintersäsongen samt under början och slutet av sommarsäsongen, kontakta bokningen för mer exakta datum. Vi föredrar att ni gör en bokning och betalar i förskott.

Bra att veta

 • Elda – man får gärna göra en brasa om man håller sig minst 150 meter från byggnaderna. Som ni förstår är det svårt att få hit brandkåren om det skulle börja brinna!
 • Tälta – man får gärna komma till oss och bo i tält men få tillgång till kök, dusch, bastu och toalett om man köper ett servicekort. För tältning gäller samma sak som eldning – slå upp tälten 150 meter från byggnaderna.
 • Städa – om man bor på stationen får man gärna hjälp med städningen mot en avgift, i våra logipriser ingår inte den servicen just för att vi vill kunna erbjuda ett billigt logialternativ. I anslutning till alla rum finns en städskrubb. Lämna rummet som du önskar finna det!
 • Laga mat – det finns ett stort självhushållskök i servicebyggnaden. Där sköter man sig själv och lämnar köket som man önskar finna det, alltså man diskar och plockar undan efter sig.
 • Sova – på fjällstationen bor många olika människor tillsammans och självklart måste alla visa hänsyn och respekt mot varandra speciellt när det är sovdags. Tänk på att det är lyhört i våra byggnader!
 • Butik – vår butik är liten men välfylld, läs mer om den under fliken Butik.

Bröllop

Drömmer ni om ett bröllop utöver det vanliga? Vad sägs om en stillsam vigsel med en härlig bröllopsmiddag följt av några dagar med vandring eller skidåkning? Eller är du och din partner inbitna fjällentusiaster som önskar att visa era nära och kära var er brinnande fjällpassion kommer ifrån? På STF Kebnekaise Fjällstation har ni möjlighet att viga er med Sveriges högsta berg i bakgrunden.

Kontakta oss för prisförslag

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.