Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Kebnekaise Fjällstation

I Kebnekaiseområdet finns många spännande utmaningar att upptäckaGillar du äventyr så finns bra klättring, antingen med rep och säkringar uppför klippväggar eller bouldering; friklättring på stora stenblock nere i dalen. Vill du ta det lite lugnare kan du sommartid bland annat vandra i området, där du kan utforska jättegrytor och vattenfall, samt lära dig mer om fjällen. Ett besök i Tarfaladalen, med dess majestätiska toppar och magiska glaciärer, är en upplevelse du sent kommer att glömma. Det finns också en mängd spännande toppar att bestiga, till exempel Tuolpagorni -berget med kratern, Kebnetjåkka och Skarta.

Vi har en välutrustad uthyrning och här kan du hyra det mesta som du behöver för din fjälltur, vinter som sommar! Vi hjälper dig gärna att packa din ryggsäck med den utrustning du behöver!

Aktiviteter i vinter

Skidor, isklättring och  glaciärvandring

I Kebnekaiseområdet finns många spännande utmaningar för dig, både för nybörjare och erfarna. Gillar du äventyr så kommer isklättring, glaciärvandring eller härliga  skidturer passa . Följ med våra kunniga guider på ett gnistrande vinteräventyr och ta dig upp för en isvägg eller bestig någon av Sveriges högsta toppar på skidor för att sedan njuta av åket nedför.

En populär utflykt är att bestiga Kebnekaises Sydtopp, en strapatsfylld och krävande heldagstur, som bjuder på Sveriges högsta utsikt. Såklart finns också möjligheter till lugnare aktiviteter, eller vad sägs om snöskovandring över orörda vita vidder eller lugn skidåkning på turskidor i vackra Laddjuvagge?

Aktiviteter i sommar

Vandra, klättra och utforska

Under sommaren och hösten finns mycket att upptäcka i området. Är du äventyrslysten passar klättring, antingen med rep och säkringar uppför klippväggar eller bouldering; friklättring på stora stenblock nere i dalen.

Bland lite lugnare aktiviteter sommartid kan vi bland annat erbjuda vandringar i området, där du kan utforska jättegrytor och vattenfall, samt lära dig mer om fjällen och vildmarken.

Besök Kebnekaises Sydtopp

För många lockar såklart en tur till Kebnekaises Sydtopp, Sveriges högsta punkt. Men det finns också en mängd andra spännande toppar att bestiga, till exempel Tolpagorni, berget med kratern, Kebnetjåkka och Skarta.

Vandra till Jättegrytorna

Jättegrytorna har under tusentals år formats av  vattnets erosion. Vandringen hit är lätt och bjuder på härlig utsikt över Ladjovagge och Kebnekaises toppar. Den här turen tar dig några geologiskt intressanta platser. Vid Jättegrytorna kan du tydligt se hur vattnet har slipat och format stenhällarna kring Laddjujohkka till ett naturligt konstverk. På vägen till jättegrytorna passerar du också Unna vare (Lillberget) där inlandsisen dragit fram och slipat bergshällarna.

Längd: cirka 6 kilometer tur och retur.

Silverfallet

Djupt inbäddad mellan Tuolpagorni och Singicohkka ligger det vackra Silverfallet. I den smala dalgång som leder in i Singivagge har vattnet bildat en djup kanjon. Omgiven av branta bergväggar och med jokken som störtar fram långt nedanför är det svårt att inte bli hänförd.

Längd 11 kilometer tur och retur.

Skartaklacken

På andra sidan dalgången ligger Skartaklacken, ett berg som trots sin ringa höjd ger dig en fantastisk vy utsikt över Kebnekaisemassivet från ett annat perspektiv. Vill man  kan man fortsätta vandringen upp till Skartoaivi, högsta toppen, 1744 meter över havet. Härifrån får du en fantastisk utsikt över fjälltopparna söderut.

Längd 10 kilometer tur och retur.

Keb Classic

Keb Classic sommar

STF Kebnekaise bjuder in till bergsmaraton vid Sveriges högsta topp. Här möter du andra löpare i en fantastisk fjällmiljö, och får utmana din löpning i riktigt krävande terräng. Keb Classic Sommar är årets roligaste löparfest!

Keb Classic vinter

Upplev det stora skidäventyret till fjälls. En klassisk vinterutmaning för såväl den elitsatsande skidalpinisten, som den glada motionären. Här vid Sveriges högsta berg hittar du de finaste åken, och den bästa utsikten.

Inspiration och allt du behöver veta om Keb Classic hittar du här!

Se tillgänglighet och boka. Från 505 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.