Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Singi Fjällstuga

En dagsetapp från Kebnekaise finner du lugnet i Singi

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

STF Singi ligger öppet och kargt i skärningen av Ladtjovagge och Tjäktjavagge i Kebnekaisefjällen. Härifrån går leder i alla väderstreck. Kebnekaise i öster, Vakkotavare och Saltoluokta på Kungsleden i söder, Hukejaure i väster och Abisko i norr.
Läs mer
Vid fjällstugan finns 3 gäststugor med sammanlagt 44 bäddar, samt en stugvärdsstuga/gäststuga.
 
Stugvärdsstuga/Gäststuga
En stuga med ett stugvärdsrum och ett gästrum med 6 breda bäddar och kök.
 
Du har ingen mobiltelefontäckning vid fjällstugan, men stugvärden har en telefon. Om du behöver ringa kan du köpa samtalstid.
 
Upplev STF Singi
Singistugan ligger där vägen från Kungsleden delar sig och man kan svänga av till Kebnekaises fjällstation. Stugan är en av de mest frekvent besökta stugplatserna utmed Kungsleden. För dig som vill upp på Kebnekaises sydtopp vintertid är STF Singi en bra utgångspunkt. Andra toppturer i området är Stour Jerta och topparna Stour Avrrik och Unna Avrrik som bjuder på ypperlig skidåkning utför. En kilometer från fjällstugan ligger Kårtjevoulle sameviste som tillhör Girjas sameby.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Singi Fjällstuga ligger på Kungsleden, ca 14 km väster om Kebnekaise Fjällstation och ca 33 km från närmaste bilväg i Nikkaluokta. STF Singi Fjällstuga kan nås från fler, närliggande fjällstugor, från t.ex. STF Kaitumjaure som ligger ca 13 km söder om Singi eller STF Sälka Fjällstuga som ligger ca 12 km norr om Singi.

Till Nikkaluokta kan du åka bil eller buss från Kiruna. Läs mer om hur du kan ta dig till Nikkaluokta och Kebnekaise: www.svenskaturistforeningen.se/kebnekaise

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen

GPS-koordinater:

N67.851109°, E18.31606°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
23 februari – 21 april
14 juni – 15 september

Antal bäddar

26-50

Följ STF Singi Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.