STF Hukejaure Fjällstuga

Bo nära skidåkning och vandring i Vindelfjällen

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Hukejaure är en fjällstuga belägen på Nordkalottleden väster om Sälka och Kungsleden. Området runt Hukejaure bjuder in till ett kargt landskap med kuperad och utmanande terräng. Fisket är bra i hela området både sommar och vinter.
Läs mer
Vid fjällstugan finns en gäststuga med totalt 20 bäddar samt ett säkerhetsrum med 2 bäddar.
 
Gäststuga 65:an
En stuga med två 10-bäddssrum, med kök och två sovalkover i varje rum. I mittenrummet bor stugvärden. I det ena av 10-bäddsrummen kan du bo med hund. Det finns även en gammal samisk torvkåta nära stugan som ofta används som tältbostad om det är mycket gäster.
 
Om STF Hukejaure
• Fisket i sjön (röding) är otroligt fint.
• Det finns en rik flora i området, trots bistert klimat.
• Praktiskt taget myggfritt.
• Skotertrafiken i området är ganska omfattande.
• Det finns ingen mobiltäckning vid fjällstugan.
• Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

982 99 Hukejaure

Hitta till boendet
STF Hukejaure Fjällstuga ligger nära den norska gränsen, ca 40 km norr om Ritsem. Markerad sommar och vinterled hit finns från STF Sitasjaure Fjällstuga. Sommartid går den närmaste vägen till Hukejaure via DNT:s Gautelishytta i Norge som ligger ca 17 km nordväst om Hukejaure. Gautelis ligger ca 6 km från närmaste bilväg, vägen är bara öppen på sommaren.

Stugan kan också nås via markerad led från STF Singi Fjällstuga på Kungsleden. Läs mer på www.svenskaturistforeningen.se/nikkaluoktaritsem

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen i skala 1:100 000

GPS-koordinater:

N67.935432°, E17.967496°

Kontakt:

bokningen@stfturist.se

Öppettider

2023:
4 mars – 7 maj
7 juli – 10 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.