STF Kebnekaise Fjällstation

Boende

Kebnekaise fjällstation är en fin blandning av fjällhotell och vandrarhem.  Du kan välja att bo i de charmiga logementen från sekelskiftet (flerbäddsrum) i huvudbyggnaden eller i vår nyrenoverade fjällstuga Jägaren. Önskar du mer bekvämlighet så finns våra 2-eller 4-bäddsrum i de närliggande annexen Tuolpa, Gorni eller Liddo. De flesta 2- bäddsrummen har en våningssäng, men vi har också ett begränsat antal så kallade twinroom med två separata sängar med resårmadrass.  Fyrbäddsrummen består av två rejäla våningssängar. Vill du ta med din hund ordnar vi plats för er i våra hundrum.

Tillgång till dusch och toalett finns inte på rummen men i alla byggnader utom huvudbyggnaden.  Bor du i huvudbyggnaden finns duschen i servicebyggnaden tillsammans med bastu och relaxavdelning, båda med hänförande fjällutsikt.  Toalett finns två trappor ner i källarvåningen. Oavsett var du väljer att sova har du alltid tillgång till vår bastu och relaxavdelning, passa på och njut efter en dag på fjället. Vi har en dambastu och en herrbastu och de är varma mellan klockan 15–21 och från klockan 19 erbjuds även mixbastu.

I servicebyggnaden vårt finns kök för självhushåll för att du ska kunna laga dina egna måltider om du önskar. I huvudbyggnaden har vi stora fina sällskapsrum med öppenspis att samlas runt och vill du känna historiens vingslag är du varmt välkommen att slå sig ner i Kebnekaise äldsta del Gammelstugan från 1907.

Vill du tälta?

Möjlighet finns att tälta i anslutning till Kebnekaise Fjällstation, tält sätts upp minst 150 m från närmaste byggnad. Tältplats kan ej förbokas. För tältare erbjuds service i form av självhushållskök, toalett, dusch, bastu (f.n. stängd pga. coronaanpassningar) och torkrum. För detta betalas en serviceavgift på 250 kr/dygn som medlem (350 kr icke medlem). Barn 6-15 år betalar halva priset (0-5 år gratis). Middag för tältare bör förbokas för att säkra din plats i Elsas kök då vi har ett begränsat antal sittplatser, förboka här.

Rum på Kebnekaisetwinroom kebnekaiseKebnekaise twinroomvåningssäng kebnekaiseKebnekaises äldre rum

Fjällbokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.