Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Kebnekaise Fjällstation

Kebnekaise fjällstation är en fin blandning av fjällhotell och vandrarhem.  Du kan välja att bo i de charmiga logementen från sekelskiftet (flerbäddsrum) i huvudbyggnaden eller i vår nyrenoverade fjällstuga Jägaren. Önskar du mer bekvämlighet så finns våra 2-eller 4-bäddsrum i de närliggande annexen Tuolpa, Gorni eller Liddo. De flesta 2- bäddsrummen har en våningssäng, men vi har också ett begränsat antal så kallade twinroom med två separata sängar med resårmadrass. Fyrbäddsrummen består av två rejäla våningssängar.

Tillgång till dusch och toalett finns inte på rummen men i alla byggnader utom huvudbyggnaden.  Bor du i huvudbyggnaden finns duschen i servicebyggnaden tillsammans med bastu och relaxavdelning, båda med hänförande fjällutsikt.  Toalett finns två trappor ner i källarvåningen. Oavsett var du väljer att sova har du alltid tillgång till vår bastu och relaxavdelning, passa på och njut efter en dag på fjället. Vi har en dambastu och en herrbastu och de är varma mellan klockan 15–21 och från klockan 19 erbjuds även mixbastu.

I servicebyggnaden vårt finns kök för självhushåll för att du ska kunna laga dina egna måltider om du önskar. I huvudbyggnaden har vi stora fina sällskapsrum med öppen spis att samlas runt och vill du känna historiens vingslag är du varmt välkommen att slå dig ner i Kebnekaises äldsta del Gammelstugan från 1907.

Får jag ta med hund?

Det finns ett begränsat antal husdjurstillåtna rum som kan bokas mot en tillvalskostnad. Servicehundar är undantagna den extra kostnaden.

Vill du tälta?

Möjlighet finns att tälta i anslutning till Kebnekaise Fjällstation, tält sätts upp minst 150 meter från närmaste byggnad. Tältplats kan ej förbokas. För tältare erbjuds service i form av självhushållskök, toalett, dusch, bastu och torkrum.

Här hittar du information om tält- och serviceavgift.

Middag för tältare bör förbokas för att säkra din plats i Elsas kök då vi har ett begränsat antal sittplatser, förboka här.

Rum på Kebnekaise
twinroom kebnekaise
Kebnekaise twinroom
våningssäng kebnekaise
Kebnekaises äldre rum

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.