Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Wendelsberg Hotell & Vandrarhem Göteborg

Njut av lugnet endast 15 minuter från Göteborg

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Wendelsberg ligger lugnt och naturskönt strax utanför Göteborg. Det vackra lilla träslottet från 1883 rymmer idag folkhögskola, hotell, vandrarhem och restaurang. Här kan du uppleva såväl natur som Göteborgs rika stads- och kulturutbud.

Läs mer

Disponent Bruno Wendels tidigare bostad Wendelsberg, ritad av den välkända arkitekten Adrian C. Petersson, stod klar 1883. Det var ett påkostat och praktfullt bygge komplett med torn, tinnar, klocktorn, verandor, balkonger, salonger, stall till rashästarna, svandamm, påfåglar, statyer och fontäner. 1907 såldes det till den lilla nykterhetsrörelsen IOGT, och 1908 öppnades här Sveriges första rörelseägda folkhögskola. Den populära folkhögskolan är fortsatt den största delen av verksamheten, samtidigt som det idag bedrivs hotell, konferens och restaurang på området. Verksamheten ägs och fortfarande av IOGT-NTO och miljön är därmed helt alkoholfri. Tack för att du respekterar detta. I den vackra huvudbyggnaden finns idag reception, matsalar och konferenslokaler. De gamla stallarna har ersatts av moderna sidobyggnader där hotellrum är belägna.

Wendelsberg ligger i ett naturskönt område med vackra och grönskande omgivningar som bjuder på rika möjligheter till härliga naturupplevelser. Runt knuten finns motionsspår och ett parkområde med dammar. På gångavstånd finns en badsjö med brygga och hopptorn för sköna, svalkande bad. För dig som reser med barn finns flertalet lekplatser i närheten, bland annat den nya naturlekplatsen i Wendelsbergsparken. Här är också närhet till fina cykelleder, vandring, kanotuthyrning och turridning på islandshästar. Och såklart väntar den härliga staden Göteborgs hela utbud på dig. Wendelsberg är beläget endast 10 km från Göteborgs centrum, och det finns goda kommunikationer till och från staden. Wendelsberg är den perfekta lugna, gröna oasen med stadens brus runt hörnet.

Här bor du bekvämt i välutrustade rum med sköna sängar, och oavsett om du väljer konceptet hotell eller vandrarhem har du tillgång till gästkök för enklare matlagning. Under sommarmånaderna finns dessutom en trevlig möblerad uteplats med grillar, perfekt för en härlig sommarkvällsmåltid. Vi erbjuder tillgång till ett litet gym, tvättstuga samt gratis parkering och wifi. Samtliga rum är belägna i de nyare sidobyggnaderna, och i det vackra slottet hittar du reception, konferenslokaler och matsal. I salarna med sina kakelugnar och vackra tak serveras frukost och lunch.

Incheckning vardagar 15.00-19.00 och helger 13-15.30. Har du behov av att checka in senare, måste du kontakta oss i god tid före ankomstdagen. Vi vill göra dig uppmärksam på att Wendelsberg är helt husdjursfritt.

Varmt välkommen till oss!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Wendelbergs folkhögskola
  435 35 Mölnlycke

  Hitta till boendet
  Det är enkelt att resa till Wendelsberg. Vi ligger i Mölnlycke, ca 10 km utanför Göteborgs centrum. Från Göteborg tar du dig enkelt ut hit via buss eller tåg. Tar du buss stiger du enklast av vid Kyrkvägen i Mölnlycke. Därifrån är det endast en kort promenad upp till oss.

  Kommer du med bil erbjuder vi gratis parkering. Här finns även två laddstolpar för dig med elbil.

  GPS-koordinater:

  N57.6644914°, E12.1221548°

  Kontakt:

  +46 313380536 konferens@wendelsberg.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Antal rum

  28

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Wendelsberg Hotell & Vandrarhem Göteborg

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Sjuhäradsleden

  Sjuhäradsleden startar i Hindås och går via Borås och Ulricehamn till Mullsjö. Den 14 mil långa leden är indelad i tio etapper.

  Signaturled Göteborg

  Den södra delen av Bohusleden går i utkanten av Göteborg. Sträckorna är korta och vid varje dags slut finns ett boende.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Lydde Gård

  Västergötland
  Boka boende
  Boka boende

  STF Nääs slott

  Västergötland

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.