Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Kajkanten Vrångö

Skaldjur och vacker vandring i Göteborgs södra skärgård

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Vrångö och Kajkanten Vrångös sjöbodslägenheter i Göteborgs södra skärgård. En kort båtfärd från fastlandet väntar en genuin och levande skärgårdsö, där du året runt kan njuta av pinfärska skaldjur, vackra vandringsstigar och magisk natur.
Läs mer
Kajkanten ligger längst ut i havsbandet på Vrångös västra sida, mitt i den pittoreska skärgårdsbebyggelsen i hamnen. Här bor du i charmiga och välplanerade sjöbodslägenheter med pentry, badrum och altan. Med havet som närmsta granne och ett unikt läge mitt i den gamla fiskhamnen dras du direkt in i skärgårdens lugna tempo. Vrångö är en levande och bilfri idyll med en historia som sträcker sig tillbaka till forntiden. Denna ö har i generationer befolkats av lotsar, fiskare och sjömän och dess natur är en unik blandning av halländska sandstränder och bohuslänska klippstränder. Att komma till Vrångö är helt fantastiskt året runt. Från sommarens långa dagar, ljusa nätter, sand mellan tårna och mjuka klippbad till vinterns stormar och höstens vilda vågor med uppfriskande och välgörande kallbad till vårens ostördhet och den första värmande solen.
 
Att ta sig hit tar bara tjugofem minuter med Styrsöbolagets snabbfärja från Saltholmen. Från centrala Göteborg kan du med buss eller spårvagn förflytta dig till oss på cirka en timme, och väl på plats kliver du rakt in i en annan värld, långt bort från storstadens brus. Här finns frihet för både kropp och själ: tempot är lite lägre, lugnet lite lugnare och tystnaden lite tystare. Här kan du koppla av och låta tankarna vandra, läsa en bok eller hitta lugnet för att skriva den där rapporten. Unna dig tid med dig själv eller med andra. Paddla havskajak mellan klippor och skär, utforska öns spännande historia längs slingrande naturstigar, klättra upp på berget till lotsutkiken för att hänföras av utsikten och se Vinga i nordväst. Njuta i den vedeldade bastun och den varma badtunnan eller äta skaldjur på bryggan.

Till Vrångö passar det även väldigt bra att ta med kollegorna, släkten eller vännerna och hyra hela Kajkanten för sammankomst eller konferens. Vi ordnar med allt från lokaler till catering och aktiviteter
 
Vi kan alla dagar, året runt, i samarbete med Hamnkrogen Lotsen erbjuda möjlighet att beställa såväl en härlig frukostkorg som en välfylld skaldjurslåda med de bästa skaldjur västkusten har att uppbringa! Våra moderna sjöbodar har dessutom ett litet och välutrustat kök så du kan välja att fixa mat själv. På Vrångö finns en liten välsorterad livsmedelsbutik och under delar av året erbjuder ön även restaurang och fiskbutik. På grannöarna Donsö och Styrsö finns flera caféer och restauranger och du tar dig lätt emellan öarna med Styrsöbolagets båtar. Resorna med skärgårdsbåtarna är året runt upplevelser i sig.

Varmt välkommen att upptäcka skärgårdens alla årstider hos oss på Vrångö!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Aktiviteter

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Vrångö Hamnväg 24
  430 83 Vrångö

  Hitta till boendet
  Kollektivtrafik
  Till Vrångö i Göteborgs södra skärgård kan du resa enkelt och kollektivt och är inte beroende av bil. Till färjeläget Saltholmen på fastlandet kommer du med spårvagn eller buss och tar sedan skärgårdsbåt vidare till Vrångö. Planera din resa med hjälp av Västtrafiks ToGo-app. Skärgårdsbåtarna går dagligen året runt och resan tar mellan 20 och 40 minuter. Biljetten för kollektivtrafiken gäller även för skärgårdsbåten. Från centrala Göteborg kan du med kollektivtrafik förflytta dig till Vrångö på ca 1 timme. Från skärgårdsbåtarnas tilläggsplats på Vrångö är det cirka 10 minuters promenad till Kajkanten.

  Resa med bil
  Om du kommer med bil så behöver du parkera den innan du tar skärgårdsbåten, eftersom Vrångö är en bilfri ö! Långtidsparkering finns på Långedrag och Hinsholmen. Ett tips är att lasta av bagage och passagerare vid färjeterminalen på Saltholmen och sedan återvända till parkeringen och ta en promenad tillbaka (ca 15 min) eller hoppa på spårvagn 11 den sista biten.

  Parkering/elladdning
  Parkering Göteborg erbjuder elladdning på de flesta besöksparkeringar i stan. För att hitta elladdningsplatser använder du enklast appen Parkering Göteborg. I appen är parkeringar med elladdning utmärkta med en grön uttagsikon på nålen i kartan.

  GPS-koordinater:

  N57.573478917087°, E11.77982211113°

  Kontakt:

  +46 734000174 info@kajkantenvrango.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Sommartid bemannad 10-17. Övriga tider året runt finns personal tillgänglig vid telefonkontakt.

  Antal rum

  11

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Kajkanten Vrångö

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Tillsammans med andra företagare på Vrångö vill Kajkanten utveckla en hållbar besöksnäring. Kajkanten är ett hotell som är miljömärkt med GreenKey och vi är också en del av Hållbarhetsklivet samt har ett tätt samarbete med såväl miljörörelsen Plogga som Västkuststiftelsen för en renare kust.  

  Vår förhoppning är att man som gäst ska känna sig mer avkopplad än uppkopplad, och vi tror att naturen och det bilfria samhället bidrar till detta. Vår syn på hållbar turism inkluderar också öborna, att de uppskattar att möta besökare från andra platser och att våra gäster får ett så varmt mottagande att de gärna besöker oss igen.  

  Kajkanten fokuserar bland annat på

  Hållbart resande

  Vrångö är en bilfri ö och till oss kommer man via kollektivtrafiken. Genom Västtrafiks reseplanerare är det enkelt för besökare att planera sin resa. 

  Ploggning och strandstädning

  För att hålla Vrångös vikar och stränder rena från plast och skräp som driver in från havet. En aktivitet som på ett positivt sätt främjar förståelsen för mindre miljöpåverkan. 

  Hållbara aktiviteter

  Vi erbjuder aktiviteter som naturvandringar och kajakpaddling och guidade turer.

  Ö-samverkan

  Vi samarbetar med andra lokala aktörer på Vrångö för att erbjuda gästerna en totalupplevelse vad gäller boende och mat. Vi har lokalt timanställda medarbetare.

  Kajkantens åtagande 

  • Vi använder 100% förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång. 
  • Vi har tagit initiativ för att minska vattenförbrukningen. 
  • Vi källsorterar och återvinner vårt och våra gästers avfall. 
  • Vi använder miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter. 
  • Vi värmer upp vårt hotell med bergvärme. 
  • Vi åker kollektivtrafik, cyklar, går och kör endast elbil då vi transporterar nödvändigheter. 
  • Vi jobbar mot minskat matsvinn. 
  • Vi mäter årligen våra utsläpp av växthusgaser i syfte att minska vår klimatpåverkan. 

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Sök boende via karta

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.