Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Stigbergsliden Vandrarhem Göteborg

På gångavstånd från allt Göteborg har att erbjuda

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo mitt i gemytliga Göteborg. Ät frukost på vår mysiga innergård och promenera sedan till Järntorget och de charmiga stadsdelarna Haga och Linnéstan med alla butiker, restauranger, caféer och uteliv. Liseberg, Avenyn och skärgårdens badklippor når du med spårvagn.

Läs mer

Välkommen till STF Stigbergsliden Vandrarhem, en oas för vila och spännande möten mitt i stadens brus.

Vi erbjuder prisvärt och trivsamt vandrarhemsboende i vacker och inspirerande miljö. Vi vill vara ditt favoritvandrarhem och strävar därför att ständigt utvecklas, förbättra och miljöanpassa vandrarhemmet.

Hos oss har du nära till allt vad Göteborg har att erbjuda. På gångavstånd ligger restaurang- och cafétäta Linnéstan och Järntorget, hamnstråket med Danmarks- och Tysklandsterminalen samt Sjöfartsmuséet och Gatenhielmska kulturreservatet. Centrum, Brunnsparken och Avenyn når du på tio minuter med spårvagn 3, 9 och 11. Med spårvagn har du också nära till Göteborgsoperan, Liseberg och Svenska Mässan. Spårvagn nr 11 tar dig ut till Saltholmen på 20 minuter, och därifrån kan du åka vidare på samma biljett till en badklippa på någon av öarna i södra skärgården.

Du bor i trivsamma rum med 2-8 bäddar. Även enkelrum finns att tillgå. Alla rum har handfat och det finns gott om duschar och toaletter i nära anslutning till rummen. På varje våning finns självhushåll med matsal och TV hörna.

Vi serverar frukostbuffé med nygräddad bröd varje dag. Husets solsida har en grön utegård för lek och avkoppling skyddad från stadens brus.

Cykelturist? Härligt, då kan du parkera säkert på vår innergård där du också har möjlighet att tvätta av din cykel och meka med den, vi har de vanligaste verktygen.
Kattegattleden som går längs med kusten från Helsingborg och norröver avslutas här.
Se mer cykeltips under Upplev.

Vandrarhemmet är miljödiplomerat, allergisanerat, rökfritt och tillgänglighetsanpassat. Vill du ta med husdjur kan du EJ göra din bokning här – kontakta oss direkt via mejl eller telefon så ordnar vi det. Om du är du allergiker – tala om det vid bokningstillfället så vi kan placera dig där inga djur tillåts.

På Stigbergsliden bor du mitt i Göteborgs spännande sjömanshistoria. Masthuggskyrkan ligger som ett sjömärke på berget bakom vandrarhemmet. Sjöfartsmuséet med sin sjömanshustru som oroligt spanar ut över havet ligger ett par hundra meter bort. Det vackra gamla huset har sedan 1854 varit en mötesplats för människor på väg till och från nya äventyr. Då som Göteborgs sjömanshus – nu som vandrarhem. Hit kom sjömän varje gång de gick av eller på ett fartyg för att mönstra. Idag är vandrarhemmet en oas för vila och spännande möten mitt i stadens brus.

Sänglinne ingår i bokningen, har du inte handduk med dig kan du hyra hos oss. Babysäng finns att hyra. Här finns även tvätt- och torkmöjligheter.

STF Stigbergsliden är helt kontantfria, bättre för miljön och allas säkerhet.

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Medlemserbjudanden

  Boka boende

  Boka söndag-torsdag och få 25 % rabatt med koden ”STFMEDLEM” eller annan kampanjkod

  Välj datum: 1 okt – 22 dec 2024

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Stigbergsliden 10
  414 63 Göteborg

  Hitta till boendet
  Med bil:
  Kör mot centrum. Följ skyltar mot Fredrikshamn E45. Välj avfarten vid Fiskhamnsmotet mot Stenaterminalen och kör mot Majorna. Sväng vänster vid första ljussignalen på Djurgårdsgatan in på Karl Johansgatan. Fortsätt uppför backen tills gatan byter namn till Stigbergsliden. Vi finns på nummer 10.

  Gott om parkeringsmöjligheter på allmänna P-platser. Vandrarhemmet har ingen egen parkering.

  Kommunalt:
  Tag spårvagn nummer 3, 9 eller 11 till "Stigbergstorget". Resan tar 10 min från Centralstationen, Centrum och Avenyn.

  Med cykel:
  Följ skyltning mot Centrum och Järntorget och cykla in på Första Långgatan som efter ca 1 km byter namn till Stigbergsliden, vandrarhemmet ligger på vänster sida

  Med flyg:
  Tag flygbussen till centralstationen/Nils Ericssonterminalen och därifrån spårvagn 3, 9 eller 11 till "Stigbergstorget".

  GPS-koordinater:

  N57.699326°, E11.937633°

  Kontakt:

  +46 101902480 stigbergsliden@stfturist.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  8.00-20.00

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Stigbergsliden Vandrarhem Göteborg

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Green Key

   Green Key

   Boendet uppfyller strikta hållbarhetskriterier med tyngdpunkt på miljö som granskas årligen och kräver ständig förbättring. Läs mer här.

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Sjuhäradsleden

  Sjuhäradsleden startar i Hindås och går via Borås och Ulricehamn till Mullsjö. Den 14 mil långa leden är indelad i tio etapper.

  Signaturled Göteborg

  Den södra delen av Bohusleden går i utkanten av Göteborg. Sträckorna är korta och vid varje dags slut finns ett boende.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.