Disponent Bruno Wendels tidigare bostad Wendelsberg, ritad av den välkända arkitekten Adrian C. Petersson, stod klar 1883. Det lilla träslottet var ett påkostat och praktfullt bygge komplett med torn, tinnar, klocktorn, verandor, balkonger, salonger, stall till rashästarna, svandamm, påfåglar, statyer och fontäner. Idag kan man njuta av den vackra arkitekturen där interiören med sina kakelugnar, vackra trätak och andra attribut minner om historien. Missa inte skulpturerna innanför entrén i den nybyggda delen där rummen är belägna.

Naturskönt område

Wendelsberg ligger i ett naturskönt område med vackra och grönskande omgivningar som bjuder på rika möjligheter till härliga naturupplevelser. Runt knuten finns motionsspår och ett parkområde med dammar. På gångavstånd finns en badsjö med brygga och hopptorn för sköna, svalkande bad. För dig som reser med barn finns flertalet lekplatser i närheten, bland annat den nya naturlekplatsen i Wendelsbergsparken. Här är också närhet till fina cykelleder, vandring, kanotuthyrning och turridning på islandshästar. Och såklart väntar den härliga staden Göteborgs hela utbud på dig. Wendelsberg är beläget endast 10 km från Göteborgs centrum, och det finns goda kommunikationer till och från staden. Wendelsberg är den perfekta lugna, gröna oasen med stadens brus runt hörnet.

Vandring

Det finns ett flertal fina vandringsleder i området. Vi kan exempelvis tipsa om Delsjöområdets naturreservat som bjuder på flera fina vandringsleder längst grusvägar och skogsstigar i bitvis kuperad terräng och möjlighet för bad. På Lilla Delsjön runt (ca 5,8 km) passerar du två fina vindskydd med eldplatser för fikapaus med utsikt över sjön. En annan är Finnsjön runt (ca 6,6 km) där spåret går runt Finnsjön på varierat underlag med vacker skog och möjligheter till ett dopp i Finnsjöns vatten. Eller Knipeflågsbergens naturreservat (ca 7,7 km), en led på naturstigar i naturreservat med varierad natur med hällmarker, lövskogar, myrar, sumpskogar, barrskog och små sjöar.

Närhet till Göteborg

När du bor på Wendelsberg har du hela Göteborgs utbud på kort och lättillgängligt avstånd. Wendelsberg är en perfekt bas för att enkelt utforska staden samtidigt som du bor lugnt och skönt. Med kollektivtrafiken tar du dig enkelt fram och tillbaka och behöver inte krångla med bilen inne i stan.

I Göteborg kan du strosa mellan vackra gamla kvarter, ta spårvagn, fika i de gamla pittoreska kvarteren i stadsdelen Haga, bada mitt i staden, uppleva museum och gallerier. Gå på opera, teater eller konsert. Till Ullevi och Scandinaviums arenor kommer regelbundet världsartister och världsarrangemang på besök. Lisebergs nöjespark kräver ingen presentation och är en institution till glädje och upplevelse för ung som gammal. Gör spännande experiment och upplev en tropisk regnskog på Universeum, besök trädgårdsföreningens grönskande oas, Feskekörka eller en av båtarna ut i Göteborgs vackra skärgård. Njut av stadens rika utbud av uppmärksammade restauranger och caféer, med stolt hantverk i alla prislägen och för alla smaker. Fisk och skaldjur är lite extra här! Hitta fynd på loppisar och i vintagebutiker.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.