Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Amber Hotell

Utforska Lapplands största stad från detta centrala hotell

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till kontrasternas Luleå! En stad med 400-årig historia, kultur, världsarv, en fantastisk skärgård, älvar och ett vidsträckt skogsland. På Amber Hotell bor du i ett vackert renoverat sekelskifteshus anno 1898, centralt i staden.
Läs mer
Luleå är med sitt fantastiska läge vid Bottenvikens kust både en levande skärgårdsstad med myllrande uteserveringar, sevärdheter och kultur och en strålande vinterstad. Här har alla årstider har sin charm, från snö, kyla och fruset hav på vintern till sol, värme och midnattsljus på sommaren. Här finns världens största bräckvattenskärgård med 1 312 öar, kobbar och skär. Naturen väntar med närhet till älvar och ett vidsträckt skogsland. En stad där kontrasten till lugnet runt omkring skapar de bästa förutsättningar för upplevelser.

I det vackra selskiftshuset från 1898 finns Amber Hotell med sin alldeles egna atmosfär. Husets välbevarade detaljer anar dess långa historia och idag är det renoverat till bekväma hotellrum på bästa läge. Huset ligger centralt i Luleå och är en utmärkt utgångspunkt för att utforska staden och omgivningarna. För här finns verkligen upplevelser att fylla dagarna med!

Hotellets tjugotvå rum är alla individuellt inredda och varierar i storlek, med möjlighet att hitta just sin egen favorit. Samtliga rum har nya fräscha badrum, tv med Chromecast samt snabbt och stabilt wifi. Varje morgon serverar vi en fräsch och god frukost för en riktigt bra start på din dag.

Vår ambition är att erbjuda ett lite mindre, mysigt och personligt boende mitt i staden. Varmt välkommen till oss och till Luleå!

Johan & Caroline Stålnacke

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 448 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Stationsgatan 67
  972 34 Luleå

  Hitta till boendet
  Amber Hotell ligger bara minuter från centrum och buss- och tågkommunikationer. Beroende på hur du kommer till Luleå tar du dig enkelt till hotellet till fots, med bil eller lokalbuss.
  Parkering längs gatan utanför hotellet är möjligt med timtaxa enligt information på www.lulea.se/samhalle--gator/gator-och-trafik/p...
  5 minuters gångväg från Amber Hotell finns möjligheten att parkera under tak i Smedjans parkeringshus eller Karpens car parks.

  Till Luleå tar du dig med tåg, buss eller bil.

  Åk tåg
  Tänk hållbart och välj tåget! Varje dag och natt går tåg till och från Luleå. Tågstationen ligger nära stadskärnan och det tar bara någon minut att nå Luleå centrum till fots. Amber Hotell ligger endast två minuters promenad bort.

  Åk buss
  Från Luleå busstation kan du resa till grannkommunerna i Norrbotten och tillbaka till Luleå. Du kan även resa till och från Skellefteå och Umeå i Västerbotten.

  Ta bilen
  Europaväg 4 (E4) i Sverige sträcker sig mellan Helsingborg och Haparanda.

  GPS-koordinater:

  N65.583826°, E22.161967°

  Kontakt:

  +46 92010200 info@amber-hotell.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 12:00

  Öppettider

  2023:
  1 januari – 31 december
  2024:
  1 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Måndag - Fredag 07.00-22.00, Lördag - Söndag 08.00-22.00

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Amber Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.