Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Teusajaure Fjällstuga

Rofyllt sjöläge på Kungsleden bland mäktiga fjälltoppar

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan vid Teusajaure ligger vackert alldeles vid stranden av sjön. Området är mycket bördigt, viltrikt och lugnt. Läget nere vid sjökanten, långt nedanför topparna på omgivande fjäll, skapar en speciell atmosfär.
Läs mer
Vid fjällstugan finns två gäststugor med totalt 30 bäddar.

Vid fjällstugan har du ingen mobiltäckning. Butik finns (sortiment small).
 
Upplev STF Teusajaure
STF Teusajaure ligger i anslutning till Kungsleden på sträckan mellan Kebnekaise och Saltoluokta. De flesta åker med stugvärden i motorbåten för att ta sig över. Här kan du också koppla av i en skön vedeldad bastu och ta ett dopp i den friska och klara fjällsjön.
 
STF Teusajaure har bra vinterfiske och härifrån kan du göra toppturer till Urtticohkka, Varatjåhkkå och Gappetjåkkå både sommar och vinter. En krävande men storslagen upplevelse är att bestiga Kårsatjåkka, 1 703 meter över havet.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.

Ett nytt rastskydd har uppförts vid bryggan på södra sidan av Teusajaure för de som väntar på båttransport över sjön. Rastskyddet är uppfört på samma plats som det som förstördes i en brand år 2020
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Teusajaure Fjällstuga ligger ca 16 km norr om STF Vakkotavare Fjällstuga och ca 9 km söder om STF Kaitumjaure Fjällstuga på Kungsleden mellan Nikkaluokta och Saltoluokta. På vintern ligger isen tjock på sjön Teusajaure. Sommartid behöver du ta dig över sjön med båt.

Läs mer om Kungsleden mellan Nikkaluokta och Saltoluokta: www.svenskaturistforeningen.se/nikkaluoktasalto...

För information om båttrafik i fjällen, se www.svenskaturistforeningen.se/batar

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen i skala 1:100 000

GPS-koordinater:

N67.694756°, E18.155433°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

STF Teusajaure Fjällstuga

Öppettider

2023:
3 mars – 23 april
22 juni – 17 september
2024:
1 mars – 21 april
20 juni – 15 september

Antal bäddar

26-50

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.