Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Lunndörren Fjällstuga

Mellan skog och kalfjäll i Jämtland hittar du denna stuga

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor
STF Lunndörren Fjällstuga kommer att påverkas av den nya markupplåtelsen i Jämtland och Härjedalen från och med 2024. Läs mer här

Om boendet

Lunndörrsstugan ligger alldeles nere vid Lunndörrstjärnen, på gränsen mellan skog och kalfjäll. Här finns många myrar och fiskrika tjärnar. I markerna är det gott om hjortron och blåbär under bärrika år. Vid Lunndörrstjärnen finns en vedeldad bastu.
Läs mer
Lunndörrens fjällstuga har två gäststugor med totalt 26 bäddar, toalettbyggnad, vedbod och bastu.
 
Storstuga
En stuga med 20 bäddar fördelade på fem fyrabäddsrum. Ett kök inkl. en fin vedeldad spis med ugn, som är utmärkt för matlagning och bakning. Här finns också en butik (sortiment small).
 
Mindre stuga
En stuga med 6 gästbäddar som samtidigt utgör nödutrymme och hundrum. Halva stugan är stugvärdsboende.
 
Fina tältplatser erbjuds i närheten vid Lunndörrstjärnarna.
 
Här har du bra mobiltäckning, speciellt med Telia.
 
Lunndörrspasset är en gammal ridled som använts i över tusen år och som utgjorde en viktig förbindelse mellan Jämtland och Härjedalen. Här gick kung Carl XIs postridväg mellan Duveds och Långå Skans. En grav från vikingatiden har påträffats på leden i passets norra del några kilometer från stugan. Från fjällstugan är det populärt att bege sig till Issjödalen för att betrakta de naturliga pyramider som finns kvar som spår från istiden.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Lunndörren Fjällstuga ligger söder om Vålådalen och är en del av den så kallade Vålådalsfyrkanten. Enklast tar du dig hit från Vålådalen eller från Vallbo som ligger 14 km respektive 12 km från Lunndörren.

Bilparkering finns i Vallbo och i Vålådalen. Det går också att åka tåg till Undersåker och därifrån med buss. Se www.valadalen.se/sv/transport för mer information.

För mer information om Vålådalsfyrkanten, se svenskaturistforeningen.se/valadalsfyrkanten

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Vålådalen, Lunndörren & Oviksfjällen

GPS-koordinater:

N63.06247°, E13.062761°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
23 februari - 19 april
1 juli - 22 september

Antal bäddar

26-50

Följ STF Lunndörren Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

Vålådalsfyrkanten

Vandringsleder i Sverige

Hållbara vandringstips

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Upptäck fler boenden

Boka boende
Boka boende

STF Stensdalen Fjällstuga

Jämtlandsfjällen
Boka boende
Boka boende

STF Anaris Fjällstuga

Jämtlandsfjällen

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.