Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Bränneriet vid Nynäs slott

Bara några hundra meter från Nynäs slott och Sörmlandsleden

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bränneriet ligger vackert beläget vid Rundbosjöns strand och endast några hundra meter från Nynäs slott. Här finns avskildheten, lugnet och massor av kultur- och naturnära upplevelser. Avsluta dagen med ett bastubad och en god natts sömn i våra vackra rum.

Läs mer

Hos oss på Bränneriet står närheten till de små och stora äventyren i fokus. Den vackra byggnaden uppfördes 1801 och användes fram till mitten av 1800-talet bland annat som gårdsbränneri där gårdens eget brännvin tillverkades.

Här vaknar du upp med kultur- och naturupplevelserna runt knuten – Sörmlandsleden passerar exempelvis bokstavligen utanför dörren. Vårt mål är att du på ett enkelt och tillgängligt sätt ska komma naturen och kulturen nära. Därför finns här gott om markerade leder i direkt anslutning till boendet, både för kortare och längre sträckor och cyklar, kanoter och roddbåtar finns till uthyrning för den äventyrslystne.

Njut av en egenlagad middag på bryggan eller i vår fina matsal med utsikt över sjön. Lyssna till ljudet av den sprakande elden i bastun och avsluta med ett svalkande dopp i den intilliggande Rundbosjön. Här finns tid för reflektion och återhämtning för både stora och små. Du bor i vackert inredda rum med gudomligt sköna sängar. Frukostpaket finns att beställa vid bokning.

Under sommarhalvåret vaknar Nynäs slott till liv. Då kan du bland annat besöka utställningar, gårdsbutiken och vår egen Restaurang Nynäs. Vill du få en inblick i herrskapslivet går det också utmärkt att gå en guidad slottsvisning.

Utöver vandrarhemmet Bränneriet erbjuder vi även boende i en egen statarstuga, handelsbod eller skogskoja under sommarsäsongen. Perfekt för er som vill rå om er själva och njuta av lugnet.

Vandrarhemmet Bränneriet är en del av Region Sörmland och förvaltas av Sörmlands Naturbruk. Vi är så glada att du funderar på att spendera tid på denna fantastiska plats. På Nynäs finns många äventyr för stora och små, vilket blir ditt?

Varmt välkommen till Bränneriet vid Nynäs slott!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Nynäs slott
  611 99 Tystberga

  Hitta till boendet
  Till Bränneriet tar du dig smidigast med bil, även om det också går bra att resa med tåg eller buss till Vagnhärad och därifrån beställa en taxi till Nynäs slott (en resa som tar cirka 20 minuter). Kommer du med bil från Stockholm (en resa som tar cirka 1h och 15 min) tar du avfart 138 mot Trosa/Vagnhärad från E4, alternativt avfart 135 mot Tystberga. Följ sedan skyltning mot Nynäs/Studsvik. Ni kan lasta ur era väskor utanför vandrarhemmet och gratis parkering hittar ni vid slottet, cirka 300 meter från vandrarhemmet.

  Många väljer att komma till oss på cykel då såväl Sverigeleden som Näckrosleden passerar här.

  Till fots kan man med fördel ta sig till oss via Sörmlandsleden, där etapp 51 och 52 passerar här.

  GPS-koordinater:

  N58.808327387016°, E17.368351226984°

  Kontakt:

  +46 768152410 branneriet@nynasslott.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  10.00-16.00

  Antal rum

  8

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Bränneriet vid Nynäs slott

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi tycker att livet bör vara i balans för att man ska kunna uppleva harmoni. Då vi ligger mitt i ett naturreservat är respekten för det levande men också det som komma skall, helt central för oss. Vi vill känna att vi överlämnar ett gott arv till kommande generationer.

  Restaurangen använder sig av ekologiska och närproducerade råvaror från den egna trädgården och kött från den egna gården eller från vilt som skjutits i de omkringliggande skogarna. Vi källsorterar och jobbar aktivt för att minimera matsvinnet och det tvätteri vi anlitar är Svanen-märkt, så även de städprodukter vi själva använder oss av.

  Flera av byggnaderna här är kulturminnesmärkta och renovering och underhåll sker alltid med den största respekt för de historiska värdena och med naturliga materialval så långt som möjlig. Den egna slottsparken med dess odlingar är helt ekologisk och här odlar vi nu som förr olika slags grönsaker, rotfrukter, kryddväxter och frukt och bär som sen hamnar i ditt frukostpaket eller på din lunchtallrik i restaurangen.

  Vi vill att våra gäster ska ges möjligheten att uppleva den svenska naturen och kulturen på ett stillsamt sätt och förmedla en kunskap om den närmiljö vi verkar i och vi hoppas att ni ska åka härifrån med en lite lägre puls än den ni hade vid ankomsten och med ett fint minne på näthinnan.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  Nya boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.