Mer om boendet

Välj mellan det bekväma vandrarhemmet med totalt 25 bäddar och konferensmöjligheter, eller boka en av våra fantastiska övernattningsstugor i närheten av slottet eller ute i naturreservatet. Många av våra gäster väljer att stanna lite längre för att hinna njuta av naturen och lugnet hos oss.

Vandrarhemmet

Sammanlagt finns 25 bäddar fördelade på ett rum med dubbelsäng, tre tvåbäddsrum (varav ett med extrasäng) och fyra fyrbäddsrum. Det finns ett stort gemensamt och modernt utrustat kök med tillhörande matsal/allrum. I bottenplanet finns flera gemensamma duschar och toaletter. Till barn under tre år finns också möjlighet att låna en spjälsäng. Husdjur är inte tillåtna i Bränneriet (de är dock välkomna i de stugor som vi hyr ut).

Den bokningsbara frukosten serveras som ett paket i vandrarhemmets kök och du kan själv bestämma vilken tid som passar dig bäst att äta. Njut av utsikten mot sjön och morgondimman som sveper över vattnet.

Utöver vandrarhemmet har vi tre stugor som går att hyra, där ni kan rå om er själva. Två av dessa går att hyra under sommaren, medan Fiskarstugan går att hyra en året runt.

Fiskarstugan

I Hundkroksviken ligger denna nyligen iordningställda stuga som måste upplevas! Här finns en familjevåningssäng med en bred underslaf och en smalare överslaf, utedass och sommarvatten utanför stugan. Täcken och kuddar saknas (även lakan och handdukar måste ni ha med själva). El saknas men om vintern kan ni elda i kaminen så ni får varmt och gott. Här kan ni laga mat på kaminens kokplatta eller om ni föredrar att laga mat utomhus så finns en grill att tillgå. Till stugan har en egen brygga byggts och om sommaren får ni även tillgång till en roddbåt här. Fiskarstugan ligger precis vid Sörmlandsledens etapp 52, mittemellan Sandviks badplats och Nynäs slott, cirka tre kilometer från vandrarhemmet. Till stugan kommer ni med bil eller på cykel eller till fots. Njut av lugnet, havsutsikten och det enkla stuglivet här. Hundar är välkomna här.

Lillstugan

Bakom slottet (cirka 150 meter från vandrarhemmet) och inte långt från Rundbosjön, ligger Lillstugan. Stugan är uppdelad på två större rum, med fyra bäddar i det ena rummet och två i det andra, samt ett gemensamt kök i mitten. Standarden är enkel, med kallvattenkran utomhus. Som gäst har du tillgång till duschar och wc på det intilliggande vandrarhemmet. Köket är utrustat med elektrisk kokplatta, liten ugn, micro samt kylskåp. Täcken och kuddar finns, men ni måste ta med lakan och handdukar själva. Hundar är välkomna här.

Draget

Vid Rundbosjön ligger den gamla handelsboden Draget. Här finns hela sex bäddar fördelade på tre rum och ett separat kök. Elspis och kylskåp finns. Vatten hämtar du från kallvattenkranen utanför stugan och torrdass finns i anslutning till stugan. WC och dusch finns även att tillgå på vandrarhemmet Bränneriet (som ligger cirka tre kilometer bort). Draget har en egen brygga och roddbåt som är fritt för dig att disponera under din vistelse. Många väljer att ro över sjön och lägga till vid vandrarhemmet för en lunch på restaurangen eller en slottvisning. En roddtur som endast tar cirka 5–10 minuter och därmed är snabbare än att promenera hit. Hundar är välkomna, men måste hållas kopplade på tomten. Täcken och kuddar finns, men ni måste ta med lakan och handdukar själva. Hundar är välkomna här.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.