Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Breanäs Hotell

Välkommen till östra Skåne och Sveriges sydligaste vildmark

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Breanäs hotell beläget i vackra Göingebygden i nordöstra Skåne; ”Sveriges sydligaste vildmark”. Det familjära hotellet ligger längst Skåneleden, inbäddat mellan skog och sjö vid Immelns norra spets. Ta ett djupt andetag. Känn naturen.
Läs mer
Breanäs Hotell är ett familjärt hotell där vi värderar det personliga mötet. För oss är det viktigt att du får ett bra bemötande och att du som gäst hos oss känner dig välkommen. Breanäs ligger mitt i naturen, och därför tycker vi att det är viktigt att vi lämnar så lite avtryck som möjligt på vår miljö. Den tanken genomsyrar hur vi arbetar och hur vi utformar vår verksamhet.
 
Hos oss bor du bekvämt i bäddade sköna sängar och en stärkande frukost ingår alltid. April- oktober erbjuder vi även vårt härliga glampinalternativ.

Vår restaurang har inriktning på vilt och vegetariskt och har öppet för våra boende gäster efter överenskommelse för middag och under sommarmånaderna har vi öppet dagligen. Vi tillagar allt från grunden av råvaror från lokala viltköttsproducenter samt mejeriprodukter från Wapnö gård i Halland. Då vi har många fantastiska matproducenter i närområdet, hittar ni lokala delikatesser och råvaror som vi använder oss av så mycket vi bara kan.
 
Hos oss bor du nära fantastisk natur, och här kan du ta härliga promenader i ”Sveriges sydligaste vildmark” och vandra utmed sjön Immelns vatten. Skåneleden passerar genom vår mark. Du har möjlighet att spela terrängkrocket, paddla kanot, hyra våra cyklar, spela volleyboll eller bara sitta och läsa i lugn och ro. Skulle det regna och du vill vara inomhus, kan du spela biljard och fotbollsspel samt spela dart i vår mysiga lobby.
 
Varmt välkommen till oss!
 
Lasse & Ina med personal

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Breanäs 3060
  289 73 Immeln

  Hitta till boendet
  Breanäs Hotell har adress Breanäs 3060, 28973 Immeln. Vi ligger precis vid sjön Immelns norra spets, 34 km norr om Kristianstad.
   
  Reser du med tåg är närmsta tågstation Kristianstad. Härifrån kan du åka vidare med buss. Observera att delar av sträckan dock måste förbeställas. Läs mer på Skånetrafiken.

  GPS-koordinater:

  N56.280259°, E14.304843°

  Kontakt:

  +46 4491141 info@breanashotell.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  07:00-21:00

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Breanäs Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi ligger mitt i naturen. Därför tycker vi att det är viktigt att hela tiden jobba mot en hållbar utveckling och lämna så lite avtryck som möjligt på vår miljö.

  Sängarna du sover i är bäddade med sänglinne tillverkad av ekologisk bomull och som tvättas med miljövänliga produkter. Möblerna i våra rum – med undantag av våra sängar – är inköpta second hand och renoverade eller ombyggda för att passa våra hotellrums behov. Det ger ett unikt utseende på varje rum, inget är det andra likt.

  Breanäs hotell har ett eget ekologiskt vatten- och avloppssystem och byggnaderna värms av jordvärme. Vi kommer också inom en snar framtid montera solpaneler på våra tak för att kunna garantera ett miljövänligt tänk på hela hotellets drift. Vår restaurang serverar efter tillgång så mycket ekologiskt som möjligt och alltid med miljö och hållbarhet i första led. Här använder vi i den mån vi kan också lokala råvaror. Vi använder oss heller inte av kolsyrat vatten på flaska eller burk, som ska transporteras hit, utan kolsyrar vårt eget vatten.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.