Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Breanäs Hotell

Naturen runt Breanäs är fantastisk att upptäcka! Kortare leder runt om i vårt område finns som utgår från hotellet. Kanotpaddling på sjön Immeln, Konstverk i området och stenhuggerier som fortfarande är aktiva med tillverkning. Konstpark en liten bit ifrån hotellet.

Vandring

Breanäs är området för dig som vill vandra i vildmark på markerade vandringsleder. I det lilla området längs Immelns västra strand möter du omväxlande gammal barrskog och ljusare blandskog, blöta myrar och betad skog. Rester från tjärdalar, övergivna stenbrott och ruiner från torp och boplatser vittnar om att området varit bebott sedan länge

Här kallas naturen för ”Sveriges sydligaste vildmark”, vilket inte är konstigt när man går ut i skog och mark. Vi har flera vandringsleder som går över vår mark; Sjöstigen på 2 km, Stenstigen på 3,4 km samt Skåneleden (6A). Utöver de vackra leder som utgår från hotellet, har vi också varierande vandringsleder att upptäcka. Exempel på dessa är Svarta Bergen, Berga stigen, Hjärtastigen och Sporrakulla. Vi berättar gärna mer!

En extra härlig bonus är att avsluta en vandringstur med ett bad i sjön Immeln och kanske en kall öl i vår bastu!

Paddla kanot på Immeln

I Immeln kan du paddla kanot, bada och fiska. Immelsjön sägs ha lika många öar som det finns dagar på året. Sjön är 28 meter djup och har en yta på 22,4 kvadratkilometer, och har flertalet kanotleder. Immelns sjösystem är perfekt att utforska från kanot. I samarbete med Immelns kanotcenter hyr vi ut kanoter här på Breanäs Hotell. Eller ta med din egen.

Fiska

Fiska i 23 sjöar. Endast 17 km bort, eller 19 minuter med bil, hittar du Harasjömåla fiskecamp, ett naturskönt område med 23 sjöar och ett rinnande vatten för sportfiske. Där finns fiske för alla, både nybörjare och proffs.

Mer att göra

I anslutning till hotellet kan du hyra och spela terrängkrocket och volleyboll. Hyra vår flytbrygga med plats för upp till 12-15 personer, spela biljard, dart och fotbollsspel.

Se tillgänglighet och boka. Från 598 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.