Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Smygehuk Lighthouse Hostel

Bli fyrvaktare i några nätter vid Sveriges sydligaste punkt

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bli fyrvaktare för några nätter! Vid Sveriges sydligaste punkt, med havet som granne och utsikt över slätten, ligger Smygehuk Lighthouse Hostel. Här bor du vid foten av fyren och längst Skånes magiskt vackra kustlinje.
Läs mer
Sedan 1883 har fyren vid Sveriges sydligaste udde varit ett välbehövligt riktmärke vid den kräva kustlinjen. Fyren är 17 meter hög, belägen totalt 19,6 meter över havet och har en räckvidd på 2 nautiska mil. Utsikten från tornet är helt magnifik.
 
De hus som tidigare var fyrvaktarbostad och vedbod erbjuder idag totalt elva rum och ett välutrustad gästkök där du kan fixa allt från frukost till nattamat. Utanför väntar stora grönytor med plats både för lek och för avkoppling under äppleträden. Den sköna havsbrisen ingår. Eller göra en utflykt till Wallanders pittoreska Ystad. Det är helt enkelt inga problem att fylla dagarna med vad just du vill uppleva. De vackra inspirationsbilderna på omgivningarna är generöst utlånade till oss av Visit Trelleborg.
 
Fyren med dess byggnader ligger endast en kort promenad från den gamla fiskarhamnen med sina kaféer, fiskrökerier det charmiga gamla hamnmagasinet. Över fyrplatsen vilar ett särskilt lugn, och här kan du koppla av i den stora trädgården, titta ut över havet och bara njuta. När du sedan är sugen på att aktivera dig ligger hela Skånes sydliga kustlinje på kort avstånd. De vackra stränderna med finkornig sand och små fiskelägren avlöser varandra. Ena dagen kan du utforska kusten för att nästa dag bege dig inåt i landet och uppleva den vackra, bördiga landsbygden med fält och gårdar. Hitta fantastiska små caféer, restauranger, gårdsbutiker, konsthantverk och loppisar. Eller göra en utflykt till Wallanders pittoreska Ystad. Det är helt enkelt inga problem att fylla dagarna med vad just du vill uppleva.
 
Ja platsen är fantastisk! Vi som är permanenta fyrvaktare här heter Joanna och Mick Daly, och vår fyrbenta kompanjon heter Sheldon. Vår vision är att varje gäst ska känna sig en del av familjen. Att det ska kännas välkomnande och hemtrevligt att komma till oss. Och att upplevelsen alltid skapas i mötet mellan människor. Vi ser fram emot att skapa underbara minnen tillsammans med dig!
 
Mick och Joanna Daly

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Smyge fyrväg 194
  231 78 Smygehamn

  Hitta till boendet
  Smygehuk ligger i sydligaste Skåne, cirka 14 km öster om Trelleborg och 30 km väster om Ystad. Vill du resa hit med tåg från övriga Sverige tar du sikte på Malmö. Malmö ligger cirka en timmes bort och därifrån går det regelbundet går till den närmsta järnvägsstationen som är Trelleborg, dit det går regelbundna tåg från Malmö. Här byter du till buss 190 till Smygehamn, hållplatsen är Smyge Hamnen.
   
  Kommer du med egen bil finns gratis parkering direkt utanför fyrplatsen.

  GPS-koordinater:

  N55.338847°, E13.352788°

  Kontakt:

  +46 735449302 info@smygehuklighthousehostel.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  10:00-12:00, 14:00-19:00

  Antal rum

  11

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Smygehuk Lighthouse Hostel

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Skåneleden

  Signaturled österlen

  Vandringsleder i Sverige

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Sök boende via karta

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.