Mat & dryck
Passion och kunskap om god mat och dryck är en stor del av värdparet Mick och Joannas liv och viktiga delar i att skapa en helhetsupplevelse. Mat och dryck är en upplevelse i sig – något som sätter avtryck och berör. Året runt har du som gäst möjlighet att köpa en härlig frukostkorg med nybakt bröd och lokala råvaror och under delar av sommaren finns även ett litet café. Kontakta Smygehuk Fyr direkt eller kolla in sociala medier för öppettider.
Under sommaren (juni, juli och augusti) utökas verksamheten med det lilla cafét i Tudehuset – huset med mistluren. Här följs den svenska traditionen av ”fika” med fokus på gott kaffe och färska bakverk och kakor i en trevlig atmosfär. Här finns även en liten butik där du bland annat kan hitta den lokalproducerade keramiken och annat fint. Kanske hittar du just det där du inte visste att du ville ha, och som får dig att minnas Smygehuk Fyr lite extra. Café och butik håller öppet i princip varje dag under sommaren, men se sociala medier för exakta öppettider. Resten av året öppet vid evenemang eller bokning av sällskap.
”Färska ingredienser och rena, nakna smaker är av största vikt för oss. Samtidigt vill vi erbjuda en unik matupplevelse som för våra gäster bortom deras bekvämlighetszon.” Joanna Daly, kock
Joanna är utbildad kock och sommelier med många års erfarenhet av att få människor att känna sig extra speciella. Fokus är att enbart använda det bästa av det som erbjuds från lokala småskaliga producenter.
Om du vill boka en middag för en mindre grupp eller liknande är du varmt välkommen att kontakta Smygehuk Fyr.
Se tillgänglighet och boka.