Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Villa Eira Vandrarhem

Charmigt vandrarhem i lummiga stadsparken i Hjo

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På vandrarhemmet, som ligger i den lummiga stadsparken mitt i Hjo, bor du och sover gott i historisk miljö. Hjo är den pittoreska trästaden med charmiga kullerstensgator, mysiga restauranger, frestande glasskaféer och en gemytlig småbåtshamn.

Läs mer

Villa Eira är ett trähus byggt 1892 som är en del av Hjo Badkurort från förra sekelskiftet. Byggnaden är belägen i den anrika och lummiga stadsparken från 1876 och det mesta i staden har du på gångavstånd. Den närmaste restaurangen, Biergaten ligger bara runt husknuten. Strosa runt bland pittoreska och väl bevarade kvarter med trähus och kullerstensgator och njut av småstadscharmen med många frestande frestande glasskaféer och en charmig småbåtshamn där du kan köpa såväl färsk som rökt fisk.
 
För att skapa den där rätta sköna atmosfären är vandrarhemmet till stora delar inrett med tidsenliga möbler, tapeter och färger. Hos oss bor du i personligt inredda rum som speglar historiska profiler från staden, som till exempel Estrid Ericsson, en av grundarna till Svenskt tenn. Vi erbjuder 2- och 4-bäddsrum samt ett 6-bäddsrum för den större familjen eller sällskapet. Alla rum har handfat men toaletter och duschar är gemensamma. Hos oss ingår också alltid avresestäd i priset så du kan ha en avkopplande vistelse. De allra flesta rum har en egen balkong med fin utsikt över sjön Vättern. I huset hittar du ett generöst och väl utrustat gästkök samt ett gemytligt sällskapsrum med spel och böcker för den som söker lugnet och gemenskapen i huset.
 
För oss är hållbarhet och långsiktighet mycket viktigt. En del i detta är att vi förutom att avge STFs Hållbarhetslöfte också är gjort den internationella miljömärkningen Green Key.
 
För alla gäster finns en gemensam terrass där det är skönt att umgås eller bara titta ut över stadsparken. Hjo är en charmig stad som lever upp lite extra under sommaren. Det kan vara bra att känna till att vi ligger granne med restaurang Biergarten, som är en populär samlingsplats i Hjo. Under juni, juli och augusti arrangerar de ett stort antal event med livemusik och liknande. Ett trevligt inslag i småstadslivet som samtidigt kan innebära att sorl och musik, ibland med hög volym, kan höras in i vårt hus och kan pågår till ganska sent.
 
Barnsäng, lakan, handduk och badrock finns att hyra.
Hos oss är du också varmt välkommen att utan extra kostnad ta med din hund. Vi har tre rum med egen utgång till vår vackra stadspark med möjligheter till fina hundpromenader. Vattenskål och hundbädd finns att låna, säg till när du bokar ditt rum. Vi har både hundvänlig restaurang och glasscafé i vår närhet. Cyklar finns att hyra hos restaurang Biergarten.
 
Önskar du in- och/eller utcheckning på andra tider än då receptionen är bemannad? Ange önskad tid i bokningen så försöker vi så långt som möjligt ordna detta. Vi har incheckningstid mellan kl.16-18.00.
 
Varmt välkommen till Villa Eira i Hjo!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Villa Eira 1, Stadsparken
  544 33 Hjo

  Hitta till boendet
  Med tåg och buss:
  Från Göteborg och Stockholm kan du åka tåg till
  Skövde och därifrån tar du buss mot Hjo. Det går även bussar från Jönköping som ligger drygt 6 mil söder om Hjo. Busstorget i Hjo ligger på det behändiga avståndet av 100 meter från Vandrarhemmet Villa Eira.

  Med bil:
  Givetvis kan du åka bil hit och parkering finns i anslutning till vandrarhemmet.

  Med båt:
  Småbåtshamnen ligger bara ett stenkast från vandrarhemmet och erbjuder möjligheter för de som inte har nog sängplatser ombord.

  GPS-koordinater:

  N58.305909°, E14.29516°

  Kontakt:

  +46 50310085 bokning@villaeira.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  08.00-09.00 & 16.00-18.00

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Villa Eira Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Green Key

   Green Key

   Boendet uppfyller strikta hållbarhetskriterier med tyngdpunkt på miljö som granskas årligen och kräver ständig förbättring. Läs mer här.

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  Vi på Villa Eira vill bidra till ett hållbart sätt att bo och vara turist med minsta möjliga påverkan på vår natur. Vårt miljöarbete är inriktat på konkreta åtgärder för att skapa hållbar utveckling i samhället i stort och säkerställa en hälsosam arbetsmiljö i det lilla samt att följa rådande miljölagstiftning. Vi arbetar kontinuerligt med vårt miljöarbete och vi ser årligen över våra rutiner för att hela tiden bli bättre. Som ett led i detta har vi bland annat avlagt STFs Hållbarhetslöfte samt har en godkänd Green Key märkning.

  Vi har avlagt STFs Hållbarhetslöfte till våra gäster och arbetar aktivt utifrån dess kriterier med att:

  • Sopsortera i så många fraktioner som är praktiskt möjligt och inkluderar våra gäster i rutinerna.
  • Vi möblerar våra rum med möbler från second hand, möbler som byts ut går tillbaka till secondhand på orten för att främja en cirkulär handel.
  • Vid inköp välja produkter som är miljömärkta och anlitar leverantörer som är miljömedvetna.
  • Utesluta engångsprodukter så långt det är möjligt.
  • Använda miljömärkta tvätt-, disk och rengöringsmedel.
  • Använda miljömärkta hygienpapper.
  • Minska energiförbrukningen genom att använda lågenergilampor.
  • Reglera värmen i utrymmen som inte används.
  • Upphandlar miljövarumärkt förnyelsebar el.
  • Minska vattenförbrukning genom att använda snålspolande toaletter, kranar och duschar.
  • Öka kunskapen och medvetenheten i miljöfrågor hos vår personal.
  • Inkludera våra gäster i miljöarbetet.

  Vi har även blivit godkända och belönats med den internationella miljömärkningen Green Key. Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 65 länder. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education, som stödjs av bl.a. UNEP, UNESCO och World Tourism Organization.

  Här exempel på våra åtaganden:

  • Vi använder 100% förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång.
  • Vi har tagit initiativ för att minska vattenförbrukningen.
  • Vi källsorterar och återvinner vårt och våra gästers avfall.
  • Vi använder miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.

  Vi hoppas att du vill hjälpa oss att minska vår miljöpåverkan genom att:

  • Sortera förpackningar i våra återvinningskärl så källsorterar vi åt dig.
  • Använd bara ett set av handdukar och lakan under din vistelse.
  • Släck lampor, stäng av elektronik och dra laddare ur eluttag.
  • Res till och från vår anläggning med mer miljöanpassade transportsätt, t.ex. tåg.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  Sök boende via karta

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.