Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Forsvik Vandrarhem

Med Göta Kanal och vacker natur på idyllisk ort i Västergötland

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Forsvik och en lika vacker som unik miljö med bruksjärnväg, historiska byggnader och rikt kulturliv. Belägen i Västergötland, omsluten av Göta Kanal, Bottensjön och fantastisk natur är detta en idyllisk liten ort med lång historia.

Läs mer

Forsvik är en av Göta kanals pärlor i Västergötland, med rik tradition och en för Sverige viktig historia. Idag en idyllisk ort med ett rikt kulturutbud och närhet till vacker natur. Belägen mellan sjöarna Viken och Bottensjön på den södra gränsen av Tiveden. Göta kanalbygget påbörjades här och därmed är det här du kan beskåda kanalens äldsta sluss. Här finns också en stark industrihistoria från 600 år. Besök gärna Forsviks bruk, som med sin utställningar och guidade visningar är ett intressant besöksmål. Ät sedan en glass, fika, ät gott, titta på båtarna som slussas, ta ett bad på någon av Forsviks fina badplatser, vandra och bara njut av det lugna tempot.
 
Hos oss bor du lugnt, endast ett stenkast från Göta kanal och det gamla bruksområdet. Byggnaden som vi huserar i är uppförd 1860, då som bostad för brukets arbetare. Idag är den vackra och kulturminnesmärkta byggnaden varsamt renoverad både in och utvändigt. Rummen är stora och luftiga, med genuina detaljer som blommiga tapeter, järnspisar, pärlspont och skurgolv bevarade. Vi har totalt tolv rum i olika storlekar, några med eget badrum och pentry. Det går utmärkt att hyra sänglinne och handduk hos oss, så kan du packa lätt. Du har tillgång till gästkök och sällskapsrum. Under sommarmånaderna finns möjlighet att boka vår goda frukosttallrik.
 
Du hittar också vår mysiga lilla butik med ett noga utvalt sortiment av hållbara, miljövänliga produkter och prylar med anor från förr. Dessutom ett naggande gott litet urval av snacks, godis och dricka, för att göra din vistelse lite godare.
 
Incheckning: Under mitten av juni – mitten av augusti har vi bemannad reception/butik och tid för incheckning mellan kl 15.00-17.00. Vid önskemål om incheckning efter kl 17.00, vänligen kontakta oss i god tid via mejl eller telefon så löser vi det. I perioden utanför mitten juni-mitten augusti har vi inte öppet i receptionen dagligen, därför du alltid måste kontakta oss för att stämma av kring incheckning.
Utcheckning är kl 11.00.
 
Varmt välkommen till oss och till Forsvik!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Bruksvägen 9-11
  546 73 Forsvik

  Hitta till boendet
  Forsvik ligger ca 10 km från Karlsborg i Nordöstra Västergötland, vid väg 202 intill Göta kanal.

  Det går fint att resa kollektivt hit. Närmsta tågstation finns i Skövde. Därifrån fortsätter du med buss, med byte i Karlsborg. Bussen till och från Karlsborg avgår regelbundet. Stäm av tider med Västtrafik. Tidtabell linje 420

  För dig som kommer körandes med elbil vill vi göra dig uppmärksam på Forsvik än så länge helt saknar laddningsmöjligheter så planera din körning utifrån detta då det inte kommer att gå ladda på plats i Forsvik. Närmsta publika laddplats finns i Karlsborg (ca 10 km från Forsvik).
   
  Parkeringsplats finns i anslutning till boendet.

  GPS-koordinater:

  N58.5801357°, E14.4357515°

  Kontakt:

  +46 50541137 boende@forsviks-vandrarhem.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Mitten juni - mitten aug, övrig tid avtalas på telefon

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Forsvik Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Bergslagsleden

  Vandringsleder i Sverige

  Hållbara vandringstips

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.