STF Pieskehaure Fjällstuga

Rofyllt utmed Nordkalottleden nära norska gränsen

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Området vid sjön Pieskehaure är öppet, vackert och lättvandrat och domineras av utsikten mot Sulitelmas mäktiga glaciärer. Närheten till Sulitelma inbjuder till många fina dagsturer och efter dagens vedermödor kan du koppla av i den härliga bastun.
Läs mer
Fjällstugan består av en gäststuga med 26 bäddar, stugvärdsstuga, förråd samt bastu.
 
Gäststuga
Stugan är av korridormodell med ett 10-bäddsrum, fyra 4-bäddsrum, torkrum samt ett stort gemensamt kök.
 
Stugvärdsstuga/säkerhetsrum
I stugan finns ett säkerhetsrum där du kan bo med hund. Rummet har hjälptelefon och fungerar också som butik (sortiment small).
 
Upplev STF Pieskehaure
Om du vandrar norrut i dalen mellan Labba och Lajrro kan du beskåda Salajegnas mäktiga isvägg. Här forsar väldiga mängder smältvatten ut under glaciären. Skådespelet är en storartad naturupplevelse. Den högsta toppen i massivet, Suliskongen, kan endast nås från Pieskehaure efter en rejäl glaciärvandring. Turen är endast lämpligt för erfarna bergsklättrare med kunskap att färdas på glaciär.
 
Om STF Pieskehaure
• Beläggningen sommartid är mycket låg, det finns gott om plats i stugan.
• Skotertrafiken runt Pieskehaure är relativt omfattande.
• Ingen mobiltäckning.
• Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och/eller friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

962 02 Pieskehaure

Hitta till boendet
STF Pieskehaure Fjällstuga ligger nära den norska gränsen, strax söder om fjället Sulitelma. Stugan ligger längs Nordkalottleden som är ca 800 km lång och går genom Norge, Finland och Sverige.

Du kan vandra eller åka skidor hit från Kvikkjokk, ca 3 dagsetapper via STF Tarrekaise Fjällstuga och STF Vaimok Fjällstuga. Ett annat alternativ är att starta i Norge i byn Sulitjelma och vandra till Pieskehaure via DNT:s Fjällstuga Muorkihytta. Det finns även möjlighet att ta sig till Pieskehaure från Staddajåkkå i Padjelanta eller från Graddisvägen i söder. Pga. de långa avstånden, utan stugor att övernatta i, kräver de 2 sista alternativen att du har med eget tält.

Fjällkarta:
Calazo Fjällkarta Sarek & Padjelanta skala 1:100 000

GPS-koordinater:

N67.031712°, E16.529731°

Kontakt:

bokningen@stfturist.se

Öppettider

2023:
3 mars – 1 maj
7 juli – 27 augusti

Antal bäddar

26-50

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.