Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Sårjåsjaure Fjällstuga

Fiske, toppturer och total avkoppling vid Nordkalottleden

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

”Konsul Perssons stuga” ligger på en udde med ett mäktigt vattenfall åt norr och en lång sandstrand söder om stugan. Glaciärvattnet i sjön skimrar i turkosa nyanser allt efter hur ljuset faller. Stugan är bemannad med stugvärd under 3 veckor i augusti men är öppen året runt.
Läs mer
Upplev STF Sårjåsjaure
Nordkalottleden går längs Sårjusjaures strand och i den andra ändan av sjön ligger Den Norske Turistforenings Sorjushytta. Fiske, enklare toppturer och total avkoppling av närmast meditativ art är ord som passar bra för att beskriva din vistelse här. Sårjusstugan lämpas sig även väl som replipunkt för turer i området, för att låna Dag Hammarskjölds ord från hans bok Från Sarek till Haväng.
 
Om STF Sårjåsjaure
Konsul Perssons stuga står alltid öppen. Gasol finns för matlagning men ingen ved när stugvärden inte är på plats. Stugan är utrustad med husgeråd för självhushåll. Bäddarna är korta, men har sin charm i att de är kvar från stugans begynnelse. Dottern till industrimannen och konsuln Nils Persson förälskade sig i trakten år 1892 under faderns stationering i Sulitelma. En av gärningarna under hennes äventyrliga liv var att bidra till att STF uppförde en stuga på platsen. Stugans ena namn är därför ”konsul Perssons stuga”.

Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Sårjåsjaure Fjällstuga är en obemannad stuga på Nordkalottleden. Enklaste vägen hit är att följa Nordkalottleden från Staloluokta och via Staddajåkkå ta dig till Sårjåsjaure. Avståndet från de bemannade stugorna vid Staddajåkkå är ca 6 km. Ett annat alternativ är att starta i Norge i byn Sulitjelma och vandra till STF Sårjåsjaure via DNT:s Fjällstugor Ny – Sulitjelma och Sorjoshytta.

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Sarek & Padjelanta

GPS-koordinater:

N67.232582°, E16.478519°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 januari – 31 december

Antal bäddar

< 10

Följ STF Sårjåsjaure Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.