Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Vistas Fjällstuga

Lugn och stilla grönskande oas i Kebnekaises fjällmassiv

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan ligger på Vistasjåkkas strand längs leden mellan Alesjaure och Nikkaluokta. Vistas är som en grönskande oas bland ruvande fjällmassiv, snö och glaciärer. Här byggdes Vistaskåtan som den första turistanläggningen i Kebnekaiseområdet.

Läs mer

Fjällstugan har två gäststugor med totalt 30 bäddar. De nuvarande stugorna ligger på samma plats som Vistaskåtan, vackert inbäddade i Vistasdalens björkskog.
 
65:an med stugvärdsrum
En stuga med två 10-bäddssrum, med kök och två sovalkover i varje rum. I mittrummet har stugvärden sitt rum.
 
33:an (gamla stugan)
Stugan har två rum med 6 resp 4 bäddar. Det mindre rummet fungerar även som säkerhetsrum och här får du bo med hund. I detta rum finns även hjälptelefonen.
 
Vid fjällstugan har du ingen mobiltäckning, men uppe på den markerade klippknabben på andra sidan jokken brukar man åtminstone kunna få SMS-kontakt. Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.

Sommartid är det populärt att ta båttransport från Nikkaluokta in i Vistasdalen. Man sparar då mellan 7 – 13 kilometer på vandringen beroende på hur långt båtturen kan köras. Det hänger på hur stor vattentillgång det är i älven. Båttransporterna sköts av Nikkaluokta Alltransport.
 
Upplev STF Vistas
• Från STF Vistas kan du göra både kortare promenader eller mer krävande heldagsturer. Ett par kilometer från fjällstugan finns ett vattenfall. Om du tar dig riktigt nära kan du uppleva skådespelet från den flata klipphällen.

• Prova också den branta stigen mot Mårma. Det känns i benen men den strålande utsikten ger en god belöning.

• Om du ska vidare mot STF Nallo och vill göra ett annorlunda vägval, är en vandring runt Räittatjåkkamassivet ett gott tips. Turen går genom ett bedövande vackert högalpint landskap.

• En tur upp till höjden vid Vassiloamijaure (ovanför stugan) gör att du får en otrolig utsikt över området.

• Dalgången är rik på ren, älg och ripa och vintertid kan du även se spår av järv och lo.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Vistas Fjällstuga når du enklast från Nikkaluokta. Sommarleden startar vid bilvägen mot Kiruna, ca 2 km öster om byn. Markerad vinterled saknas på den här sträckan men vanligtvis kan man följa den frusna Vistasälven hela vägen från Nikkaluokta till STF Vistas Fjällstuga.

Avståndet från Nikkaluokta till STF Vistas är ca 34 km. Sommartid kan man åka båt upp i Vistasälven och minska sträckan man vandrar med ca 10 km.

STF Vistas Fjällstuga kan även nås från de närbelägna stugorna STF Alesjaure Fjällstuga och STF Nallo Fjällstuga som ligger 18 km respektive 9 km från Vistas.

Läs mer om hur du kan ta dig till Nikkaluokta: www.svenskaturistforeningen.se/kebnekaise

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen

GPS-koordinater:

N68.031263°, E18.595465°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 21 april
28 juni - 8 september

2025:
28 februari - 21 april
27 juni - 7 september

Antal bäddar

26-50

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

Bli medlem idag

Upptäck fler boenden

Boka boende

STF Nallo Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen
Boka boende

STF Alesjaure Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen

Sök boende via karta

På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att övernatta i någon av våra fjällstugor är ett perfekt för dig som vill komma lite längre ut på fjället.

Besökskalender

Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.