Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Nallo Fjällstuga

Bergsklättring eller vandring nära Kebnekaise

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan ligger i mitt i den breda dalen Stuor Räitavagge. STF Nallo har alltid tilltalat de som söker utmaningar och krävande bergsbestigning.

Läs mer

Stugan har två 10-bäddsrum, med kök och två sovalkover i varje rum. I mittenrummet har stugvärden sitt rum. Det ena av 10-bäddsrummen används som säkerhetsrum och i detta rum får du även ha med dig hund. Med bara 20 bäddar kan det ibland bli ordentlig överbeläggning i Nallo, men det brukar alltid lösa sig.
 
Ingen mobiltäckning vid fjällstugan. Närmaste mobiltäckning är vid Vistas – sväng vänster innan bron över mot Vistasstugan och gå upp på toppen. Ha tålamod, det är inte alltid någon vidare hastighet på täckningen. Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
Till STF Nallo Fjällstuga tar du dig enklast från STF Vistas Fjällstuga i öster eller från STF Sälka Fjällstuga i väster, avstånd 9 respektive 10 km. Observera att det inte finns några markerade vandrings eller skidleder till STF Nallo men sommartid finns en väl trampad stig från Vistas.

Sommartid är det även möjligt att vandra från STF Tjäktja Fjällstuga till Nallo via Sielmmávággi. Den här vägen rekommenderas inte för vinterturer då den går i lavinutsatt terräng.

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen

GPS-koordinater:

N68.017092°, E18.394042°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 21 april
28 juni - 8 september

2025:
28 februari - 21 april
27 juni - 7 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

Kungsledenvandrare-vid-alesjaure-fjallstuga

Kungsleden Abisko - Nikkaluokta

I början av 1900-talet skapade Svenska Turistföreningen Kungsleden, en sammanhängande vandringsled i fjällvärlden i svenska Lappland.

Kebnekaise runt

Imponerande toppar, branter och stora glaciärer kantar din väg över hedarna runt Sveriges högsta fjäll, Kebnekaise.

Vandringsleder i Sverige

Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

Bli medlem idag

Upptäck fler boenden

Boka boende

STF Sälka Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen
Boka boende

STF Tjäktja Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen
Boka boende

STF Vistas Fjällstuga

Abisko-Kebnekaisefjällen

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att övernatta i någon av våra fjällstugor är ett perfekt för dig som vill komma lite längre ut på fjället.

Besökskalender

Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

Bo till medlemspris

Som tack för att du är medlem bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.