STF Nallo Fjällstuga

Bergsklättring eller vandring nära Kebnekaise

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Fjällstugan ligger i mitt i den breda dalen Stuor Räitavagge. STF Nallo har alltid tilltalat de som söker utmaningar och krävande bergsbestigning.
Läs mer
Stugan har två 10-bäddsrum, med kök och två sovalkover i varje rum. I mittenrummet har stugvärden sitt rum. Det ena av 10-bäddsrummen används som säkerhetsrum och i detta rum får du även ha med dig hund. Med bara 20 bäddar kan det ibland bli ordentlig överbeläggning i Nallo, men det brukar alltid lösa sig.
 
Ingen mobiltäckning vid fjällstugan. Närmaste mobiltäckning är vid Vistas – sväng vänster innan bron över mot Vistasstugan och gå upp på toppen. Ha tålamod, det är inte alltid någon vidare hastighet på täckningen. Observera att du endast kan betala med kontanter på denna fjällstuga. Det finns såldes ingen möjlighet att betala med Swish eller betalkort.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

981 99 Nallo

Hitta till boendet
Till STF Nallo Fjällstuga tar du dig enklast från STF Vistas Fjällstuga i öster eller från STF Sälka Fjällstuga i väster, avstånd 9 respektive 10 km. Observera att det inte finns några markerade vandrings eller skidleder till STF Nallo men sommartid finns en väl trampad stig från Vistas.

Sommartid är det även möjligt att vandra från STF Tjäktja Fjällstuga till Nallo via Sielmmávággi. Den här vägen rekommenderas inte för vinterturer då den går i lavinutsatt terräng.

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Kebnekaisefjällen

GPS-koordinater:

N68.017092°, E18.394042°

Kontakt:

bokningen@stfturist.se

Öppettider

2023:
3 mars – 23 april
30 juni – 10 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.