Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Upperud 9:9

Upplev Dalslands vildmark från spännande designhotell

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Kom och bo i en ombyggd spannmålssilo och njut av vildmarken och lugnet. Ät en god frukost på bryggan. Vandra längs Pilgrimsleden eller paddla i sjöarna med vårt lunchpaket i ryggsäcken. Avsluta dagen med bastubad i solnedgången och en middag i restaurangen.

Läs mer

Upperud 9:9 är ett modernt designhotell i gammal bruksmiljö. Hos oss bor du i en hundraårig spannmålssilo som vi varsamt har omvandlat till fem unika hotellrum om två etage. Vi kallar hotellrummen för silos. Varje silo har fyra bäddar och är modernt utrustade med hög komfort. Hotellet ligger precis vid stranden av Upperudshöljen som ingår i sjösystemet Dalslands kanal. Hos oss är det sjönära med stor brygga och sjöutsikt i alla väderstreck.
 
På morgonen kan du ta ett dopp före frukosten med nybakta frallor, hemkokt sylt och genomgående lokala råvaror. Packa ditt lunchpaket i ryggsäcken och sen är du redo för dagens äventyr. Utanför knuten väntar förnämliga paddelvatten, slingrande cykelleder och natursköna vandringar. Avsluta dagen med bastubad och en svalkande drink i solnedgången.
 
Middag serveras dagligen på sommaren och på fredag och lördag under vår/höst. Vi lagar all mat från grunden i eget kök. Råvaror hämtar vi från skog, sjö och lokala odlingar. Vi samarbetar med jägare, bönder och fiskare och så långt det är möjligt använder vi ekologiska råvaror. Även på dryckessidan håller vi en ekologisk profil och samarbetar med flera lokala mikrobryggerier och musterier. Våra viner är också ekologiska. Under sommaren är vårt café öppet dagligen.
 
Upperud ligger i hjärtat av det lilla vilda landskapet Dalsland, som är Sveriges mest sjörika. Naturen är storslagen och bjuder verkligen in till äventyr. Dalslands kanal, akvedukten i Håverud och omkringliggande sjöar erbjuder fin paddling. Pilgrimsleden i Dalsland passerar här och flera fina naturreservat finns i närområdet. För den kulturintresserade ligger Dalslands konstmuseum endast ett stenkast från hotellet, med samtidskonst, café och egen hönsgård.
 
Välkommen till ett modernt hotell i gammal bruksmiljö med vildmarken utanför dörren.

Vi ser fram emot ditt besök!

/Kerstin Söderlund & team

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Cykelförvaring

  Möjlighet till cykelförvaring finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Upperud 9
  464 40 Åsensbruk

  Hitta till boendet
  Med tåg/buss
  Närmsta tågstation finner du i Mellerud, därifrån tar du buss 720 till Upperud (hållplats Dalslands konstmuseum, cirka 400 meter från hotellet). Tåget från Göteborg till Mellerud tar en dryg timme och bussen från Mellerud till Upperud tar en kvart.

  Med bil
  Vi har fri parkering för våra gäster i direkt anslutning till hotellet. Du som kör elbil kan ladda din bil hos oss.

  Till fots
  Ta tåg eller buss till Mellerud. Gå ut från stationshuset och följ Kyrkogatan snett åt höger, den leder dig till Holms kyrka, och just där passerar Pilgrimsleden i Dalsland. Följ Pilgrimsleden norrut ca 15 km, sen är du framme i Upperud och hotellet ligger direkt efter den långa bron, på vänster hand. Du kan inte missa det.

  GPS-koordinater:

  N58.810275°, E12.433777°

  Kontakt:

  +46 707498779 info@upperud.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 16:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  8-10, 16-18

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Upperud 9:9

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

  På Upperud 9:9 arbetar vi pågående för att minska vårt ekologiska fotavtryck.

  • Vi jobbar med naturturism (vandring, paddling, cykling), som har ett lågt avtryck på miljön. När vi gör utflyktsmat till våra gäster är det med tanken och uppmaningen att njuta av naturen och det lilla/enkla. Utflyktsmaten serveras givetvis i hållbara förpackningar. Vi avstår från motordrivna aktiviteter på vår anläggning. Vi strävar efter ekologisk hållbarhet.

  • Våra hotellrum är utrustade med kök för självhushåll där vi informerar om hur vi sorterar papper, plast, metall, pant/pet samt kompost och brännbart. Källsorteringsstation för gäster finns utanför entrén. Våra rengöringsmedel är miljömärkta, och på hotellrummen laddar vi med svenskproducerade ekologiska hygienartiklar i refill.

  • Alla blommor och dekorationer är plockade i den omliggande naturen. Till köket odlar vi kryddor, skott och groddar. Dessutom skördar vi från skog och mark i form av svamp, örter och bär. Vi har också lärt oss om fermentering i syfte att kunna ta hand om grönsaker i säsong.

  • Hotellet värms upp med vattenburen sjövärme, och firmabilen drivs med el. Vi erbjuder våra gäster att ladda sin elbil över natten. Handdukar/badlakan byter vi vid behov för att spara miljön.

  • Vi handlar råvaror (kött, fisk, grönsaker, ägg, mjöl, honung, drycker m m) från lokala, småskaliga leverantörer och viltkött direkt från jägare. Istället för att handla via stora grossister köper vi det mesta övrigt från lokala livsmedelsbutiker. Kaffe, te, must och öl/vin är ekologiska. Vi samarbetar med flera mikrobryggerier och musterier.

  • Upperud 9:9 finns hela året för lokalbefolkningen, vi arrangerar musikkvällar och lördagscafé i lågsäsong för att vara en samlingspunkt i bygden. Vår festsal används frekvent för lokala bokningar och evenemang. Vi strävar efter social hållbarhet.

  • Det är viktigt för oss att driva verksamheten även utanför sommarsäsongen. Därför anpassar vi våra lokaler för konferens och jobbmöten året runt. Större bokningar som kalas och bröllop läggs utanför högsäsong. Vi bygger en bastu för den kalla årstiden.

  • Vi paketerar boende kombinerat med lokala evenemang, våra egna och andras. Vår festsal fungerar som en lokal scen även för andra aktörer, till exempel Litteraturföreningen och Konstmuseet. Alla dessa insatser görs i syfte att skapa en stabil året-runt-verksamhet. Vi vill medverka till att stärka lokalsamhället och skapa stabila arbetstillfällen. Vi är anslutna till branschorganisationen Visita och har kollektivavtal. Vi strävar efter långsiktigt ekonomisk hållbarhet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  Sök boende via karta

  På vår karta kan du se var alla våra boenden finns i Sverige.

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.