Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Vita huset vid Stora Le

Avkoppling och naturupplevelser i historisk miljö

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vita huset vid Stora Le ligger mitt i den förtrollande dalsländska naturen. Starta dagen med en vällagad frukost, njut av lugnet och den härliga sjöutsikten, vandra i Tresticklans nationalpark och avsluta med ett dopp från bryggan innan du somnar gott.

Läs mer

Vita huset ligger vid sjön Stora Le med vidsträckt utsikt. Huvudbyggnaden har renoverats med varsam hand och inretts med vackra begagnade möbler för en ombonad och välkomnande känsla. Den omslutande trädgården, full av blommor och fruktträd, sluttar ner mot bryggan som bjuder in dig till ett morgon- eller kvällsdopp i sjön.
 
Alla rum är praktiskt och personligt inredda, rymliga och bekväma. Flera rum har också en fantastisk sjöutsikt. I rummen kan du laga enklare måltider då varje rum har eget pentry. Möjlighet finns också att låna grill.
 
I matsalen, som går i allmogestil, dukas en härlig frukostbuffé upp varje morgon. Brödet är hembakat, granolan rostas på plats och dagens smoothie mixas efter säsongen.  Närodlade varor används så långt det är möjligt och som gäst äter du på “mormors-porslin” vilket ger en härlig känsla av svunna tider.
 
I närområdet hittar du natursköna vandringsleder och cykelvägar. Tresticklans nationalpark ligger endast en mil från Vita huset och är känd för sina många sjöar, uråldriga gammelskog och en mångfald av djur- och växtliv.
 
Sjön Stora Le är ett av Dalslands mest attraktiva kanotvatten och en del av Dalslands kanals sjösystem med sina många vikar och öar. Perfekt för dig som vill ta en paddeltur! Kanoter finns att hyra på plats.
 
Många småsjöar i området erbjuder också goda fiskemöjligheter. Missa inte heller en tur till den mysiga norska staden Halden med Fredrikstens fästning. Halmens hus i Bengtsfors och Dalsland Moose-ranch i Ed samt att fika på ortens caféer är andra populära utflyktsmål.
 
Vita huset vid Stora Le är en dröm som gått i uppfyllelse för oss. I många år har vi haft tankar om att starta en verksamhet där vi får vara kreativa, ta emot gäster och besökare till det fantastiska dalsländska landskapet. Vi hoppas att du ska trivas hos oss och få den aktiva eller avkopplande semester du själv önskar.
 
Varmt välkommen till Vita huset vid Stora Le!
 
/Ulrika och Anna

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Tillgänglighetsvänligt

  Boendet är tillgänglighetsvänligt och vill gärna tillgodose dina behov som gäst. Av olika skäl kan de dock inte uppfylla exakt alla STFs kriterier för tillgänglighetsanpassning. Om du är intresserad av att komma hit rekommenderar vi dig att ta kontakt innan bokning och fråga vilka möjligheter boendet kan erbjuda. I många fall kan de hjälpa till, trots att de inte har den fulla tillgänglighetsanpassningen.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Boka ett eget hus

  Möjlighet finns att boka hela boendet för ditt sällskap.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Nössemark-Strand 186
  668 91 Ed

  Hitta till boendet
  Vita Huset vid Stora Le ligger i Nössemark i Dals-Eds kommun i de djupaste Dalslandsskogarna.  Närmsta tätorter är Ed, Bengtsfors och norska Halden som alla ligger på ett avstånd om 30 kilometer.  Om du kommer öster ifrån får du åka linjefärjan Sund-Jaren över Stora Le. Tidtabell för Sund-Jaren leden finns på Trafikverkets hemsida. Vita huset hittar du cirka 300 meter norr om lanthandeln i Nössemarks centrum. Från Göteborg tar det cirka 2,5 timmar med bil och från Stockholm cirka sex timmar. Gratis parkering finns i direkt anslutning till boendet.
   
  Närmsta tågstation finns i Ed, med flera tågstopp per dygn på sträckan Göteborg-Oslo. Från Eds  järnvägsstation/busstation kan du åka taxi till Vita huset alternativt använda Västtrafiks service  “Närtrafik”. Närtrafik är kollektivtrafik mellan landsbygd och tätort där det saknas reguljära busslinjer. Avgiften är kraftigt subventionerad och motsvarar priset för en bussbiljett.
   
  Reser du längs Dalslands kanal med egen båt kan du lätt göra ett stopp hos Vita huset som ligger vid sjön Stora Le. För dig kommer på cykel eller vandrar, går den 360  kilometer långa Dalslandsleden alldeles utanför boendet.

  GPS-koordinater:

  N59.136391°, E11.8480667°

  Kontakt:

  +46 738 208043 info@vitahusetvidstorale.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  8.00-16.00 mitten av maj till sista augusti

  Antal rum

  10

  Antal bäddar

  11-25

  Följ STF Vita huset vid Stora Le

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att uppleva och göra över hela landet. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Välkommen att uppleva Sverige med oss. Här ger vi tips och inspiration - allt från guidade vandringar till grottäventyr.

  Turista hållbart

  Vi inspirerar till upplevelser som visar hänsyn för platsens natur- och kulturmiljöer och som bygger på nyfikenhet och upptäckarglädje. Läs mer om du hur du planerar en mer hållbar semester.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.