Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Tännäskröket

I Funäsfjällen med utsikt över skidbacken och norska fjällen

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Vackert inbäddad mellan skog och fjäll ligger Tännäskröket, en fjällanläggning i underbara Funäsfjällen, cirka tjugo minuter från Funäsdalen. Här bor du i lägenhet eller fjällhus med utsikt över backen och den norska fjällkedjan. Underbart året om.

Läs mer

Det är något speciellt med Tännäskröket. Den där äkta, genuina fjällkänslan, när naturen står orörd och stämningen präglas av fäbodkulturen från förr. Vackert inbäddad mellan skog och fjäll ligger vår fjällanläggning i underbara Funäsfjällen, cirka tjugo minuter från Funäsdalen.

Området bjuder på massor av aktiviteter både sommar och vinter. På vintern väntar sjutton nedfarter och fem liftar samt längdskidåkningsspår som är en del av Nordic Ski Center och tillhör ett av världens största spårsystem med över 300 km preparerade längdspår. Sommar som vinter är fisket fantastiskt.
Under sommaren väntar även vandring, cykling och paddling. Åk på bäversafari och möt livs levandes myskoxar. Utforska fantastiska Rogen naturreservat som med sin labyrint av sjöar, böljande fjäll och lavklädda torrakor är en unik upplevelse i myskoxarnas hemtrakter.

Tännäskröket passar också alldeles särskilt bra för barnfamiljen med massor av kul och lärorika aktiviteter. Här får barnen också träffa Malte myskoxe.
På Tännäskröket somnar du bekvämt med fjällen utanför dörren. Du kan välja mellan att bo i någon av våra vackra naturnära fjällstugor eller fina lägenheter, alla skapade med naturen som inspiration. Fullt utrustade och med allt du behöver för en härlig vistelse. Eller checka ut helt och bo i vår ekostuga.

Vår restaurang Arran har flera år blivit omnämnd i White Guide. Med råvaror från Norrland i allmänhet och Härjedalen i synnerhet lagas klassiska rätter i modernistisk tappning. Avslappnat, genuint, ärligt, enkelt, gott, miljömedvetet. Öppettider varierar beroende på säsong, så kontakta oss gärna för att stämma av hur det ser ut när just du vill komma till oss.

Välkommen till Tännäskröket, en del av Funäsfjällen!

Vår service

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

Aktiviteter

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Karl Johans väg 1
  840 94 Tännäs

  Hitta till boendet
  Med bil från Stockholm är en bra resväg E4:an över Gävle vidare mot Bollnäs-Ljusdal-Sveg-Funäsdalen-Tännäskröket. Åker du från Göteborg kör du via Uddevalla/Trollhättan - Sunne - Malung - Särna -Tännäs.

  Snabbussen Härjedalingen går regelbundet hela året från Stockholm, Uppsala och Gävle. Från Göteborg är det enkelt att ta nattåget via Östersund och sedan buss. Resplus (Tåg och buss) fungerar bra från hela landet. Närmsta busshållplats ligger i Tännäs by, ca 6 km från Tännäskröket.

  Direktflyg finns från Stockholm till Tännäskröket via Röros. På ca 2 timmar från Arlanda är du på plats i Tännäs inklusive transfer. Du kan även flyga till Sveg (NextJet). Till och från Östersund kan du flyga med SAS eller City Airline (från Göteborg). I Sveg och Östersund kan du också hyra bil.

  GPS-koordinater:

  N62.4129208°, E12.7124191°

  Kontakt:

  +46 68424000 bokning@tannaskroket.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  9-16.30

  Antal rum

  51

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Höstfärger på vandringsleden Grövelsjön-Tänndalen

  Grövelsjön - Tänndalen

  Vandringen Grövelsjön – Tänndalen går genom Långfjällets och Rogens naturreservat.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hållbara vandringstips

  Det är många som insett att vandring är ett utmärkt sätt att upptäcka Sverige. Här hittar du sex tips om hur du vandrar mer hållbart.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Rogen Fjällstuga

  Grövelsjön, Rogenområdet
  Boka boende

  STF Skedbro Fjällstuga

  Grövelsjön, Rogenområdet

  Upplev mer

  Allt om fjällen

  Det finns mycket att upptäcka i den svenska fjällvärlden och ju mer du vet, desto roligare blir det.

  Besökskalender

  Med vår besökskalender får du en överblick hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden.

  Bo till medlemspris

  Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.