Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Rogen Fjällstuga

En fantastisk plats för paddling och fiske

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan ligger på en udde i sjön Rogen. Området runt sjön är en mosaik av vindlande små sjöar, uddar och näs och är en fantastisk plats för paddling och fiske. Efter en dag i vattenvärlden pustar du ut i fjällstugans bastu.
Läs mer
Vid fjällstugan finns en större gäststuga med totalt 18 bäddar, en stugvärdsstuga med säkerhetsrum, samt en fräsch bastu nere vid sjön.
 
Huvudbyggnad
Stugan består av förstuga, butik (sortiment large), kök och två gästrum. Gästrummen har gasolkök, vedeldad järnspis varav den ena med ugn, samt två sovalkover med vardera fyra bäddar, typ våningssängar.
 
Mer om vårt sortiment i fjällbutikerna: www.svenskaturistforeningen.se/fjallbutik
 
Utmärkta tältplatser i gles björkskog finns ca 100 m från huvudbyggnaden.
 
Vid fjällstugan har du endast svag mobiltäckning.
 
Rogenstugan ligger i Rogens naturreservat i södra Härjedalen på en udde i Rogensjön ca 760 m ö h. Området runt sjön är en mosaik av vindlande små sjöar, uddar i gammal björk- och tallskog. Från stugan har du en milsvid utsikt över sjön och i fjärran norska fjäll. Solnedgången över sjön är hänförande. Närmaste fjällstugor är Storrödtjärn, 13 kilometer i söder och Skedbro, 12 kilometer i nordväst.
 
Rogen är troligen en gammal boplats. Vid fjällstugan har bronsåldersgravar påträffats och mångtusenåriga hällmålningar finns i området. Här finns även länets längsta fångstgropsystem som är över en mil långt.
 
Upplev STF Rogen
• Följ sommarleden till Tandsjövålen, 993 m ö h, med fin utsikt. Eller på vintern över isen till Storrödtjärn 13 km alternativt Skedbro 12 km.
• Hyr kanot i Rogen och paddla till Skedbrostugan och lämna kanoten där. Fiska röding, öring, gädda eller abborre i närliggande sjöar – sommar såväl som vinter. Skogarna i området har också fina svampmarker.
• Vid sidan av att utforska vattensystemet är urskogsvandringar i den varglavsrika tallskogen en magisk sysselsättning invid fjällstugan. Varglaven är intensivt grön där den klänger sig fast på de gamla tallarna och ger en mycket speciell karaktär åt landskapet.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Kanotuthyrning

  Kanot finns att hyra.

Aktiviteter

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Rogen Fjällstuga ligger i Rogens naturreservat som utgör hörnet av sydvästra Härjedalen. Enklast tar du dig hit från Käringsjövallen som ligger ca 10 km från stugan. Käringsjövallen ligger ca 20 km från Tännäs och nås med bil. Sommartid kan du också köra betalväg 8 km till Käringsjön och få ca 5 km vandring till Rogenstugan.

Du kan även ta dig till stugan från STF Storrödtjärn Fjällstuga eller från STF Skedbro Fjällstuga som båda ligger 1 dags vandring eller skidåkning från STF Rogen fjällstuga.

Lämpliga startpunkter för en vandring i området är Käringsjövallen, Tänndalen eller Grövelsjön, sommartid även Käringsjön.

Fjällkarta:
Calazo Fjällkarta Grövelsjön & Rogen

GPS-koordinater:

N62.316879°, E12.450456°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 14 april
20 juni - 22 september

Antal bäddar

11-25

Följ STF Rogen Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

Grövelsjön – Tänndalen

Vandringsleder i Sverige

Hållbara vandringstips

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Upptäck fler boenden

Boka boende

STF Skedbro Fjällstuga

Grövelsjön, Rogenområdet
Boka boende

STF Storrödtjärn Fjällstuga

Grövelsjön, Rogenområdet
Boka boende

STF Grövelsjön Fjällstation

Grövelsjön, Rogenområdet
Boka boende

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.