STF Storrödtjärn Fjällstuga

Vackert belägen fjällstuga i Långfjällets naturreservat

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Lederna omkring fjällstugan är lättvandrade, men terrängen vid sidan om lederna är blockrik och svårframkomlig. I trakten finns spår av gammal samekultur och idag bedrivs renskötseln i området av Idre sameby.
Läs mer
Fjällstugan är en så kallad ”Abrahamssonstuga” med två gästrum med 10 bäddar vardera fördelade på två kabiner. Stugvärden bor i ett eget rum mitt i stugan.
 
På STF Storrödtjärn kan du betala med Swish men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället. Betalning med kort är inte möjlig på STF Storrödtjärn.
 
Upplev STF Storrödtjärn
Fjällstugan ligger i Långfjällets naturreservat, som gränsar mot Rogens naturreservat och i närliggande Töfsingdalens nationalpark. Stugan ligger på kalfjället och bjuder på en betagande utsikt. En topptur till Slagufjället ger överblick över stora delar av Rogens naturreservat.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

790 91 Storrödtjärn

Hitta till boendet
STF Storrödtjärn Fjällstuga ligger i Rogens naturreservat som utgör hörnet av sydvästra Härjedalen. Enklast tar du dig hit från Grövelsjöns fjällstation som ligger ca 22 km från stugan.

Du kan även vandra eller åka skidor till stugan från STF Rogen Fjällstuga som ligger 17 km norr om STF Storrödtjärn.

Till Grövelsjön kan du åka buss från Mora och andra orter. För dig som kör el-bil finns laddstolpar vid Grövelsjöns Fjällstation. För mer information om hur du kan resa till Grövelsjön, se www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon

Fjällkarta:
Calazo Fjällkarta Grövelsjön & Rogen

GPS-koordinater:

N62.217226809593°, E12.495966057642°

Kontakt:

bokningen@stfturist.se

Öppettider

2023:
3 mars – 16 april
22 juni – 17 september

Antal bäddar

11-25

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.