Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Storrödtjärn Fjällstuga

Vackert belägen fjällstuga i Långfjällets naturreservat

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Lederna omkring fjällstugan är lättvandrade, men terrängen vid sidan om lederna är blockrik och svårframkomlig. I trakten finns spår av gammal samekultur och idag bedrivs renskötseln i området av Idre sameby.
Läs mer
Fjällstugan är en så kallad ”Abrahamssonstuga” med två gästrum med 10 bäddar vardera fördelade på två kabiner. Stugvärden bor i ett eget rum mitt i stugan.
 
I stugan kan du betala med kort och kontanter, Swish kan fungera beroende på abonnemang.
 
Upplev STF Storrödtjärn
Fjällstugan ligger i Långfjällets naturreservat, som gränsar mot Rogens naturreservat och i närliggande Töfsingdalens nationalpark. Stugan ligger på kalfjället och bjuder på en betagande utsikt. En topptur till Slagufjället ger överblick över stora delar av Rogens naturreservat.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Storrödtjärn Fjällstuga ligger i Rogens naturreservat som utgör hörnet av sydvästra Härjedalen. Enklast tar du dig hit från Grövelsjöns fjällstation som ligger ca 22 km från stugan.

Du kan även vandra eller åka skidor till stugan från STF Rogen Fjällstuga som ligger 17 km norr om STF Storrödtjärn.

Till Grövelsjön kan du åka buss från Mora och andra orter. För dig som kör el-bil finns laddstolpar vid Grövelsjöns Fjällstation. För mer information om hur du kan resa till Grövelsjön, se www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon

Fjällkarta:
Calazo Fjällkarta Grövelsjön & Rogen

GPS-koordinater:

N62.217226809593°, E12.495966057642°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 14 april
20 juni - 22 september

Antal bäddar

11-25

Följ STF Storrödtjärn Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.