Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Gustafsberg Badhotell & Vandrarhem

Njut på klassisk badort i vackra Bohuslän

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Sveriges äldsta badort, Gustafsberg. Här bor du i historisk miljö med anor från tidigt 1700-tal och på ett unikt läge precis intill Byfjordens salta hav, badvikar och klippor.
Läs mer
Fram till 1850-talet var Gustafsberg Sveriges mest ansedda havsbadort och förutom hälsosamma bad tillbringades dagarna med promenader i parken och samtal. Kungligheter och överklass reste hit för att ta tångbad, dricka brunn och njuta av salta havsbad. På kvällarna roade sig besökarna i Societetssalongen med musiksoaréer, teateruppträdande och tjusiga baler. Husen fick namn som Grevegården, Tvåan, Slottet och Snäckan, och heter så än idag.
 
Idag är hela det vackra Gustafsbergsområdet ett naturreservat. Här känns historiens vingslag och flera byggnader från 1700 och 1800 talet finns bevarade. Den vackra, historiska parkmiljön och havet skapar en särskilt inbjudande och avkopplande miljö. På sommaren sjuder området av liv, och då är café och restaurang öppna och olika evenemang äger rum.
 
Med skärgårdsbåtarna kan du under sommaren åka till Smögen, Lysekil eller Käringön eller ta en rundtur bland alla badbryggorna i Byfjorden. Inom en timma ligger flera av Bohusläns pärlor, Nordens ark och myllrande stadsliv i Göteborg. Eller så tillbringar du dagarna på Gustafsberg, där havet bjuder till salta bad och avkoppling. Gustafsberg är helt enkelt en perfekt utgångspunkt för att uppleva Bohuslän.
 
Boendet andas även det historia och du kan välja mellan att bo i de klassiska badhotellen, det 200 år gamla ombyggda varmbadhuset eller fattigbadhuset med vågskvalp utanför fönstret.
 
Vi har receptionen öppen för incheckning beroende på säsong: 1-12 juni samt 15-31 augusti mellan kl 14-15. I högsäsong 13 juni-14 augusti mellan kl 16-18.
 
Varmt välkommen till vårt vackra Gustafsberg!

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Bastu

  Bastu finns.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Gustafsberg 413
  451 91 Uddevalla

  Hitta till boendet
  Tåg
  För att ta dig till Gustafsberg med kollektiva färdmedel tar du dig enklast till Uddevalla med tåg. Du kan ta dig sista biten från Uddevalla med buss, båt eller genom att promenera den 3,5 km långa och vackra strandpromenaden.
   
  Buss
  Buss från busstationen Kampenhof i Uddevalla centrum till Gustafsbergs hållplats, (en liten rondell), går från mitten av juni till mitten av augusti. Därifrån får man promenera 300 meter nerför backen till det gamla varmbadhuset precis vid vattnet. Här hittar du receptionen. Bussar mot Ljungskile och Göteborg går hela året nästan en gång i timmen från järnvägsstationen eller Kampenhof. För mer information och sökning av resa: www.vasttrafik.se/reseplaneraren eller Västtrafiks kundservice 0771-41 43 00.
   
  Båt
  MS Sunningen går från Södra hamnen i Uddevalla centrum till ångbåtsbryggan på Gustafsberg med cirka åtta turer per dag från mitten av juni till mitten av augusti. Restid: 15 minuter. Pris enkel resa: 20 kronor. För mer information: www.skargardsbatarna.com.
  (Buss och båt med reservation för ändringar.)

  Promenad
  Gå Strandpromenaden från Uddevalla centrum till Gustafsberg. En promenad, som slingrar sig mellan små badvikar och bohuslänska klippor. Sträckan är 3,5 kilometer och en upplevelse med den fina hängbron och utsikten över Byfjorden.
   
  Bil
  För dig som kommer med egen bil finns parkering samt laddstolpar där du mot avgift kan ladda din elbil.
   
  GPS-koordinater:
  WGS 84 (lat, lon): N 58° 19.809' - E 11° 54.173'
  WGS 84 decimal (lat, lon): 58.33015 -11.90288
  RT 90: 6474056 - 1271451
  SWEREF 99 TM: 6469641 - 318659
   
  Om du söker på Gustafsberg kan det vara bra att veta att orten även ibland felaktigt stavas Gustavsberg.

  GPS-koordinater:

  N58.33015°, E11.90288°

  Kontakt:

  +46 52215200 info@gustafsberg.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  Juni-augusti alla dagar kl. 9-11.

  Antal rum

  24

  Antal bäddar

  51-75

  Följ STF Gustafsberg Badhotell & Vandrarhem

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Bohusleden

  Vandringsleder i Sverige

  Hållbara vandringstips

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Upptäck fler boenden

  Boka boende
  Boka boende

  STF Villa Bro

  Västkusten
  Boka boende

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.