Mer om boendet

Gustafsberg är en historisk miljö som erbjuder flera olika möjligheter att bo. Historiskt har denna plats bjudit på en rekreativ och avkopplande miljö, där de sociala ytorna var pampiga och rummen präglades av enkelhet. Precis den känslan vill vi förmedla än idag. Du kan välja att bo i Slottet eller Tvåan, där du möts av härliga rum, vissa av dem med eget badrum, med bekvämt bäddade resårsängar.  Du kan också välja att bo i Varmbadhuset, Sjöstugan/Fattigbadhuset eller Annexet. I dessa hus är rummen lite mindre och inredda med våningssängar. Badrummen är gemensamma. Här erbjuder vi ett vandrarhemskoncept där du själv bäddar och städar. Du kan givetvis välja att också köpa till avresestäd och hyra lakan.

Oavsett vilket alternativ som du väljer har du alltid tillgång till vårt härliga gästkök där du om du vill kan fixa frukost, fika och måltider. Gästköket ligger i en egen byggnad på bekvämt gångavstånd iom området och från samtliga byggnader.

Det kan vara bra att notera att vi inte har möjlighet att erbjuda frukost. Detta kan dock under sommaren köpas till hos områdets café, Kafé Snäckan. De säljer på morgonen en enklare frukostpåse via sin ”baklucka”. Gillar du sovmorgnar så öppnar cafét sedan runt 10-11 tiden. För exakta tider under din vistelse ber vi dig kontakta oss.

Badhotellet Tvåan

När kungligheter och överklass kom till Gustafsberg för 200 år sedan för att bada hälsobad, dricka brunn och roa sig i Societetssalongen, då var det bland annat i Tvåan de bodde. Även idag är det lilla hotellet ett väldigt fint boende. På en höjd, vid det som kallas Skvallertorget, ligger den röda längan från 1830-talet. Huset har två ingångar där det i vardera finns två dubbelrum och två enkelrum.

De ljusa, rymliga dubbelrummen erbjuder en magnifik utsikt över havet och är inredda i gammaldags stil. Här har den historiska prägeln bevarats med antika möbler, spetsgardiner och vackert slipade trägolv. Dubbelrummen har alla egna moderna badrum med dusch och toalett.

Även du som väljer ett av våra enkelrum får ett charmigt boende. Dessa har handfat och spegel. Precis utanför dörren finns ett fräscht duschrum med toalett som delas med ytterligare ett enkelrum.

På Tvåan möts du alltid av skönt bäddade sängar och avresestäd ingår i priset. Du har även tillgång till vårt fina gästkök, beläget i en egen byggnad på kort promenadavstånd inom området. Här kan du fixa din egen frukost. För dig som vill köpa frukost finns under delar av sommarsäsongen möjlighet att beställa och hämta ut en enkel frukostpåse i Kafé Snäckans baklucka. Stäm av med oss för aktuella öppettider.

Badhotellet Slottet

Ungefär vid samma tid som Tvåan byggdes, kring 1830, stod även Badhotellet Slottet färdigt. Byggnaden var påkostad och också den blev ett gästhus för dåtidens badgäster. Här finns också ett visningsrum med de berömda, handmålade kinesiska rispapperstapeterna.

I det renoverade Slottet finns fyra dubbelrum på första våningen och tre dubbelrum, samt en enklare svit på övervåningen. De nya rummen är alla unika och har fått behålla den autentiska karaktären från förr. Tapeterna är noga utvalda, och de gamla golvtiljorna och kakelugnarna finns kvar.

Här är något enklare standard än i grannhuset Tvåan, på så sätt att de är utrustade med handfat på rummet, medan gemensam dusch och toalett är i hallen.

På Slottet möts du alltid av skönt bäddade sängar och avresestäd ingår i priset. Du har även tillgång till vårt fina gästkök, beläget i en egen byggnad på kort gångavstånd inom området. För dig som vill köpa frukost finns under delar av sommarsäsongen möjlighet att beställa och hämta ut en enkel frukostpåse i Kafé Snäckans baklucka. Stäm av med oss för aktuella öppettider.

Varmbadhuset
Det 200 år gamla varmbadhuset är idag ombyggt, och de små badhytterna har förvandlats till enkla och charmiga rum direkt vid vattnet. Närmare vattnet går inte att komma och mer fantastisk utsikt är svårt att hitta. Här finns tretton rum och nästan alla vetter ut mot havet. Här har vi plats för 38 gäster i våningssängar fördelade på sju 2-bäddsrum, ett 3-bäddsrum, fyra 4-bäddsrum samt ett 5-bäddsrum.

Utanför rummen finns de gemensamma duschrummen, ett för damer och ett för herrar, och flera toaletter.

I huset finns också tvättstuga, TV-rum och trådlöst internet. Det allra bästa detta hus är kanske den långa träverandan som vetter ut mot havet. En perfekt plats att sitta på en ljummen sommarkväll.

Tvärs över gården hittar du sedan vårt stora gästkök. I köket är det plats för 35 personer och där finns det mesta du behöver för att fixa mat. Här sitter du bra på glasverandan med bästa spanläge över alla förbipasserande eller så flyttar du ut i det gröna. För dig som vill köpa frukost finns under delar av sommarsäsongen möjlighet att beställa och hämta ut en enkel frukostpåse i Kafé Snäckans baklucka. Stäm av med oss för aktuella öppettider.

Sjöstugan Fattigbadhuset

Det finns även möjlighet att boka boende i Sjöstugan, det gamla fattigbadhuset, belägen precis intill den lilla ångbåtsbryggan. Sjöstugan är charmig med sina sneda och vinda rum. Standarden är enkel, då stugan saknar rinnande vatten och duschar och toaletter är belägna en bit bort intill Varmbadhuset. Här finns plats för femton gäster i våningssängar i tre 3-bäddsrum och tre 2-bäddsrum. Beroende på vilket rum du bor i kan du bara några meter från ditt fönster se människor som badar vid Sörkullen, promenerar på Strandpromenaden eller båtresenärer som anländer med Skärgårdsbåtarna.

Annexet

En bit upp på området och från vattnet ligger ett annex med ett mindre antal enkla rum. Den gula tegelvillan är byggd på 70 talet och här finns fem 2-bäddsrum, ett kök, gemensamma badrum och ett allrum med TV. Ett något enklare, men också lite avskilt boende, med resårsängar.

Se tillgänglighet och boka. Från 300 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.