Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Nordens Ark

Unik upplevelse där du bor nära djur och natur

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

På anrika Åby säteri mitt i Bohusläns vackra natur ligger Nordens Ark. Här bor du i en unik miljö med närhet till natur och upplevelser samtidigt som du stöder vårt arbete för att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald.

Läs mer

Mitt i Bohusläns vackra natur och stora utbud av upplevelser ligger Åby säteri och Nordens Ark. Åby säteri är en av Bohusläns äldsta gårdar med en lång och fascinerande historia. Stenåldersgravar och hällristningar på markerna vittnar om att här har människor bott i tusentals år. På denna plats finns idag Nordens Ark, en ideell stiftelse som arbetar för att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald samt inspirera till ett livslångt engagemang för naturen.

För att skapa de förutsättningar som krävs för detta arbetar vi bland annat med avel, uppfödning och utplantering av hotade arter. Bevarandeprojekten är ryggraden i stiftelsens verksamhet. Hos oss finns idag ett 60-tal arter och raser från snöleopard och amurtiger till vit stork och japansk trana. När du bor hos oss har möjlighet att få se och lära dig mer om dessa fascinerande arter. För dig som bokar via STF erbjuder vi dessutom fri entré.

Du bor bekvämt på vårt hotell, eller äventyrligt i en av stugorna i Ekoparken. Våra stugor är bokningsbara årets runt, medan vårt hotell tar emot enskilda bokningar från slutet av mars till början av november. För grupper har vi mot förbokning hotellet öppet året runt. Med vårt läge vid Åbyfjorden väntar också Bohusläns rika utbud av kultur och natur runt hörnet. På kort avstånd finns saltstänkta klippbad, pittoreska fiskebyar, fina cykelleder, museum, restauranger och mycket annat. Här finns gott om vandringsleder, såväl korta som längre, och vi ligger på en av etapperna på Signaturled Bohuslän.

När du bor hos oss stödjer du samtidigt vårt arbete och vår vision om en värld med livskraftiga populationer av djur och växter i fungerande ekosystem.

Incheckning på hotellet mellan kl 15.00-16.00, på sommaren fram till kl. 23.00. Utcheckning kl. 10.00. Incheckning i stugorna tidigast kl. 14.00 och utcheckning kl.11.

Varmt tack och välkommen till Norden Ark!
Mats Höggren med kollegor

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Elbilsladdning

  Möjlighet finns att ladda elbil.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Kaféservering

  Enklare mat-och caféservering.

 • Guider

  Guider finns att hyra.

 • Parkering

  Bilparkering finns i anslutning till boendet, avgift kan tillkomma.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till tågstation/busshållplats

  Närmare än 1 km till tågstation/busshållplats.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till markerad vinterled

  Närmare än 1 km till markerad vinterled.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • Grupper

  Boendet har möjlighet att ta emot grupper om minst 10 personer.

 • Konferens

  Boendet har möjlighet att arrangera möten / konferens.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Åby Säteri
  456 93 Hunnebostrand

  Hitta till boendet
  Nordens Ark ligger i hjärtat av Bohuslän, 20 km från Smögen, 45 km från Uddevalla, 114 km från Göteborg och 210 km från Oslo.

  Med tåg och buss
  Det är enkelt att ta sig till oss kollektivt. Närmsta tågstationer finns i Göteborg, Uddevalla, Strömstad och Munkedal. Fortsätt sedan resan till oss med buss med Västtrafik.

  Klimatbonus

  På Nordens Ark vill vi gärna uppmuntra våra gäster att resa klimatsmart. Vid uppvisande av bussbiljett med dagens datum får du 10 % rabatt på entré och 10 % rabatt på lunch. Planera din resa hit med www.vasttrafik.se/. Busshållplatsen heter Nordens Ark.

  Med bil
  Från Malmö, Göteborg och södra Sverige: Tag E6 mot Oslo. Efter Munkedal/Håby är det skyltat från E6. Från Stockholm och norra Sverige: Tag E20 och kör mot Trollhättan/Uddevalla. Kör mot E6 Oslo och efter Munkedal/Håby är Nordens Ark skyltat.

  Att parkera på Nordens Ark är gratis. Vi har även tillgänglighetsparkering i anslutning till entrén.

  För dig som kommer med elbil kan du på vår parkering ladda via Vattenfalls app InCharge. Vi har även laddkort att låna ut mot avgift.

  GPS-koordinater:

  N58.440862450065°, E11.435115178247°

  Kontakt:

  +46 523 79590 bokning@nordensark.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider reception

  08.00-16.00

  Antal rum

  29

  Antal bäddar

  76-100

  Följ STF Nordens Ark

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Vandringstips

  Signaturled Bohuskusten

  Kuststigen är en kustnära och varierad vandringsled genom Bohuslän.

  Vandrare i bohusländsk björkskoggggg

  Bohusleden

  Bohusleden sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. I söder ansluter Bohusleden till Hallandsleden. I mellersta och norra Bohuslän finns möjligheter att ansluta till Kuststigen som också leder in i Norge (Kyststien). Trots att du befinner dig i ett av Sveriges mest tätbefolkade områden är Bohusläns inland rätt plats att hitta lugnet. Endast några mil från havet vandrar du genom lugna skogar och över karga myrar.

  Vandringsleder i Sverige

  Det finns fantastiska vandringsleder i Sverige från norr till söder. Här presenteras leder som passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla.

  Bli medlem idag

  Upptäck fler boenden

  Boka boende

  STF Villa Bro

  Västkusten
  Boka boende

  Upplev mer

  Upplevelser i Sverige

  Det finns mycket att upptäcka vid sidan av vägen, lite längre in i skogen och lite högre upp på fjället.

  Turista hållbart

  Tänk dig ett Sverige där det är enkelt och inspirerande att upptäcka hållbart. Det är vårt mål.

  Bo till medlemspris

  Som tack för att du är medlem i STF bor du alltid till rabatterat pris när du bokar i STFs bokningskanaler.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.