Mat & dryck

Snäckan

Cafélivet blomstrar på Gustafsberg under sommaren. Vid Strandpromenaden i hörnet av Badortsparken ligger Snäckan, som är ett välbesökt café med Uddevallas bästa utsikt och hög mysfaktor. Här kan du sitta utomhus med en kaffe och titta på folklivet eller njuta av atmosfären inne i den vackra byggnaden.

Huset var från början en enkel liten bod, men byggdes om till pensionat åt badgästerna på 1830-talet då Gustafsberg blev uppskattad som badort. Snäckan serverar smörgåsar, bakverk, enklare rätter samt lagad mat och har också utskänkningstillstånd.

Gustafsbergs Badrestaurang

I ett par hundra år har den anrika restaurangen på Gustafsberg samlat gäster till fest och bröllop, dans och sång. Här ordnas studentbaler på våren, serveras lunch om somrarna och bjuds in till julbord vintertid.

I Badrestaurangen finns den ursprungliga hälsokällan, som numera är dold under en lucka i golvet. När allt fler besökare kom till Gustafsberg för att kurera sig med det mineralrika vattnet, ersattes det dåvarande enkla brunnshus med ett mer påkostat samt kompletterades med matsal och kök år 1793. Det var upptakten till dagens Badrestaurang. Sedan dess har flera om- och tillbyggnader gjorts, den största 1891. Byggnaden restaurerades för ett antal år sedan, men det unika med huset är bevarat. Invändigt finns dekorativt spröjsade fönster från golv till tak, stuckaturer och konstnärliga snickerier.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.