STF Ljungskile Hotell

Idyll med havsutsikt mitt i Bohuslän

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Bo mellan fjäll och hav i sommaridyllen Ljungskile. STF Ljungskile Hotell bjuder på fantastisk havsutsikt och utmärkt läge för att vandra och cykla längs havet eller göra upptäcktsfärder i hela Bohuslän.
Läs mer
Mellan fjäll och hav ligger sommaridyllen Ljungskile, med skogen på ena sidan och det mäktiga havet på den andra. Här hittar du vårt hotell med härlig havsutsikt och fridfull atmosfär. Vandra och cykla längs havet eller gör upptäcktsfärder över hela Bohuslän.
 
Som gäst på hotellet har du nära till ett rikt och spännande friluftsliv med skogsvandringar, kajakpaddling och saltstänkta bad från sand- eller klippstränder. Knyt på dig vandringskängorna och följ lederna som ligger alldeles runt knuten. Prova vandringsleder på Bredfjället, Lyckornas Havsbad och Strandpromenaden. Här ligger även anrika Lyckorna golfklubb där du alltid har havet i bakgrunden. En plats värd att besöka även om golfen inte lockar!
 
Från hotellet är det också nära till sevärdheter som Smögenbryggan med sina små bodar, Evert Taubes gamla favorittillhåll på Flatön, Vitlycke Hällristningsmuseum och platsen där kung Oscar II ristat in sitt namn i berget. För dig som längtar efter lite längre utflykter är hotellet en utmärkt bas för upptäcktsfärder över hela Bohuslän.
 
I samarbete med LO Bikes i byn så hyr vi ut cyklar, fullutrustade vandringsryggsäckar med primus-kök samt Stand Up Paddle boards för den som vill spendera dagen med lite lek i vattnet. För barnfamiljen finns hos oss både en nyrenoverad lekplats och en basket- & fotbollsplan. Givetvis har vi bollar till utlån. Vi erbjuder gratis parkering och WiFi.
 
Sen incheckning? Kontakta oss så löser vid det.
Tveka inte att kontakta oss om du har andra frågor eller funderingar!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 225 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Ljungskile folkhögskola
  459 31 Ljungskile

  Hitta till boendet
  Waldemar Svenssons väg 11
  459 31 Ljungskile
   
  Gratis parkering finns.
   
  Med bil norrifrån:
  Sväng av E6 vid Ljungskilemotet. Kör mot centrum. Tag vänster Vällebergsvägen (mitt emot småbåtshamnen). Tag höger vid ICA, kör över järnvägsövergången och tag sedan omedelbart till vänster och därefter till höger vid vårdcentralen. Kör uppför allén och ni är framme. Vägen är skyltad.
   
  Med bil söderifrån:
  Kör av E6 vid Lyckornamotet. Kör mot centrum. Tag höger Vällebergsvägen (mitt emot småbåtshamnen). Tag höger vid ICA, kör över järnvägsövergången och tag sedan omedelbart till vänster och därefter till höger vid vårdcentralen. Kör uppför allén och ni är framme. Vägen är skyltad
   
  Med buss eller tåg från Göteborg:
  Gå över spåren vid järnvägsstationen. Gå sedan höger ca 75 meter. Tag till vänster omedelbart bortom tennisbanorna uppför allén. När allén är slut har ni kommit till folkhögskolan. Promenaden tar cirka 10 minuter.

  GPS-koordinater:

  N58.224856106156°, E11.928586476721°

  Kontakt:

  +46 522686970 info@ljungskile.org

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider

  2023:
  2 januari – 31 december

  Öppettider reception

  Vardagar 8.30-16.00, kontakta oss om du kommer senare

  Antal rum

  25

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Ljungskile Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Stäng

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.