Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Ljungskile Hotell

Idyll med havsutsikt mitt i Bohuslän

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Bo mellan fjäll och hav i idyllen Ljungskile. STF Ljungskile Hotell bjuder på fantastisk havsutsikt och utmärkt läge för att vandra och cykla längs havet eller göra upptäcktsfärder i hela Bohuslän.
Läs mer
Det charmiga lilla samhället Ljungskile i Bohuslän på Västkusten breder ut sig längs en vik med Bredfjället som mäktig bakgrund. Det skyddade läget i sundet mellan Orust och fastlandet skapade i slutet av 1800-talet förutsättningar för en mycket populär bad- och kurort, där blandningen av barrskog och havsluft ansågs unikt. Idag har Ljungskile med omgivningar mycket att erbjuda året runt.
Som gäst har du nära till ett rikt och spännande friluftsliv med skogsvandringar, kajakpaddling och saltstänkta bad från sand- eller klippstränder. Prova vandringslederna på Bredfjället, besök det klassiska Lyckornas Havsbad, det vackra Silverfallet eller boka en musselexpedition ut på fjorden. Från hotellet är det också nära till sevärdheter som Smögenbryggan med sina små bodar, Evert Taubes gamla favorittillhåll på Flatön, Vitlycke Hällristningsmuseum och platsen där kung Oscar II ristat in sitt namn i berget. Orust med all sin vackra natur, Lysekil med sin charm och alla andra små pittoreska gamla fiskebyar ligger på lagom avstånd. En perfekt och lugn bas för upptäcktsfärder över hela Bohuslän helt enkelt!

Ljungskile Hotell är en del av Ljungskile folkhögskola, och ligger vackert beläget med magisk utsikt över Ljungskileviken och Havstensfjorden. Här bedrivs en sedan 1930-talet kurser och utbildningar, och parallellt med detta erbjuds idag logi och konferensverksamhet. Överskottet från denna verksamhet används för att Ljungskile folkhögskola ska kunna fortsätta att stötta unga människor att förverkliga sina ambitioner. Konferens, fest, måltider och logi – allt är möjligt. Varför inte testa vårt uteklassrum? Ett annorlunda sätt att konferera. Kontakta oss gärna för offert.

I den ljusa matsalen kan du njuta såväl utsikt som frukost, och här serveras under stora delar av året även lunch. Under sommarhalvåret är det ibland även kvällsöppet. Hör med receptionen för exakta öppettider i anslutning till din vistelse.

Vänligen observera att receptionen har begränsade öppettider, så meddela gärna om du behöver anlända sent.

Varmt välkommen!

Vår service

 • Restaurang

  Restaurang finns. Öppettider kan variera utifrån säsong.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka.

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Ljungskile folkhögskola
  459 31 Ljungskile

  Hitta till boendet
  Ljungskile med ett läge med goda kommunikationer och hit går det fint att resa kollektivt.

  Ljungskile ligger sju mil norr om Göteborg och två mil söder om Uddevalla. Tåg och buss går ofta åt båda hållen. Aktuell tidtabell hittar du hos Västtrafik. Folkhögskolan ligger på höjden ovanför centrum och hamnen, 10 minuters promenad från buss- och järnvägsstationen.

  Kommer du med egen bil erbjuder vi fri parkering.

  GPS-koordinater:

  N58.224856106156°, E11.928586476721°

  Kontakt:

  +46 522686970 info@ljungskile.org

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 15:00
  Utcheckning (senast): 11:00

  Öppettider reception

  Vardagar 8.30-16.00, kontakta oss om du kommer senare

  Antal rum

  49

  Antal bäddar

  100 >

  Följ STF Ljungskile Hotell

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.