STF Serve Fjällstuga

Stuga med fin utsikt utmed Kungsleden nära Ammarnäs

Flexibla bokningsvillkor Läs mer

Om boendet

Fjällstugan ligger på sluttningen ner mot Servejokken. Områdets flora är intressant och fågellivet artrikt. Främst vadare och tättingar trivs i hed- och myrmarkerna här. Ett vattenfall i närheten och flera utsiktsplatser kan vara värt en extra utflykt.
Läs mer
Vid fjällstugan finns två stugor med totalt 26 bäddar.
 
En gäststuga med ett 10-bäddsrum och två 4-bäddsrum. Ett stort gemensamt kök och ett torkrum. Stugvärden bor även i denna stuga. Ytterligare en gäststuga med två 4-bäddsrum.
 
På STF Serve fjällstuga kan du betala med kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.
Du har ingen mobiltäckning vid fjällstugan.
 
Upplev STF Serve
Läget på sluttningen gör att du har fin utsikt mot Aigert och Tjulträsk i öster. Kommer du i början på augusti kan det vara värt att hålla ögonen öppna och hinken redo för Norrlands guld – hjortron.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka. Från 450 kr

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Adress:

924 22 Serve

Hitta till boendet
STF Serve Fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan. Enklaste vägen hit är direkt från Ammarnäs. Leden följer då Tjulån från Ammarnäs till Stor-Tjulträsket och sedan längs sjön mot Servestugan. Avståndet från Ammarnäs är ca 22 km och från parkeringen vid Stor-Tjulträsket är det ca 15 km.

Sommartid går det även att få båtskjuts över Stor och Lill – Tjulträsket, vandringen blir då ca 10 km kortare. Du kan också ta dig till Serve från närbelägna stugor på Kungsleden, från STF Aigert Fjällstuga i öster eller från STF Tärnasjö Fjällstuga i väster.

Mer information om båtar i fjällen finns på: www.svenskaturistforeningen.se/batar

Bilparkering finns i Ammarnäs och vid Stor-Tjulträsket. Det går också att åka tåg till Umeå och därifrån med buss till Ammarnäs. Se www.sj.se/ och www.tabussen.nu/lanstrafiken för mer information.

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

GPS-koordinater:

N65.972338°, E15.764218°

Kontakt:

bokningen@stfturist.se

Öppettider

2023:
3 mars – 1 maj
22 juni – 17 september

Antal bäddar

26-50

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.