Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Serve Fjällstuga

Stuga med fin utsikt utmed Kungsleden nära Ammarnäs

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan ligger på sluttningen ner mot Servejokken. Områdets flora är intressant och fågellivet artrikt. Främst vadare och tättingar trivs i hed- och myrmarkerna här. Ett vattenfall i närheten och flera utsiktsplatser kan vara värt en extra utflykt.

Läs mer

Vid fjällstugan finns två stugor med totalt 30 bäddar.

En gäststuga med ett 10-bäddsrum och tre 4-bäddsrum. Ett stort gemensamt kök och ett torkrum. Stugvärden bor även i denna stuga. Gasolkamin finns i torkrum – i övriga rum finns vedspis eller vedkamin.

På STF Serve fjällstuga kan du betala med kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.
Du har ingen mobiltäckning vid fjällstugan.
 
Upplev STF Serve
Läget på sluttningen gör att du har fin utsikt mot Aigert och Tjulträsk i öster. Kommer du i början på augusti kan det vara värt att hålla ögonen öppna och hinken redo för Norrlands guld – hjortron.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Serve Fjällstuga är en stuga på Kungsleden Ammarnäs – Hemavan. Enklaste vägen hit är direkt från Ammarnäs. Leden följer då Tjulån från Ammarnäs till Stor-Tjulträsket och sedan längs sjön mot Servestugan. Avståndet från Ammarnäs är ca 22 km och från parkeringen vid Stor-Tjulträsket är det ca 15 km.

Sommartid går det även att få båtskjuts över Stor och Lill – Tjulträsket, vandringen blir då ca 10 km kortare. Du kan också ta dig till Serve från närbelägna stugor på Kungsleden, från STF Aigert Fjällstuga i öster eller från STF Tärnasjö Fjällstuga i väster.

Mer information om båtar i fjällen finns på: www.svenskaturistforeningen.se/batar

Bilparkering finns i Ammarnäs och vid Stor-Tjulträsket. Det går också att åka tåg till Umeå och därifrån med buss till Ammarnäs. Se www.sj.se/ och www.tabussen.nu/lanstrafiken för mer information.

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här. www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

GPS-koordinater:

N65.972338°, E15.764218°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 1 maj
20 juni - 22 september

Antal bäddar

26-50

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Vandringstips

Kungsleden Hemavan - Ammarnäs

Vandringsleder i Sverige

Hållbara vandringstips

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Upptäck fler boenden

Boka boende
Boka boende
Boka boende

Upplev mer

Bo i fjällstuga

Att bo i våra fjällstugor är perfekt för dig som vill komma längre ut på fjället. Här finns varken el eller rinnande vatten. Med naturen som enda granne är frihetskänslan total. Här kan du läsa mer.

Besökskalender

Trivs du när det är lugnare på fjället? Eller vill du vandra med andra? Med vår besökskalender får du en överblick över hur beläggningen generellt ser ut i olika fjällområden så att du lättare kan planera din tur.

Bo till medlemspris

Som medlem i STF är du med och bidrar i arbetet att göra det möjligt för fler att upptäcka Sverige. Som tack bor du alltid till rabatterat pris när du bokar ditt boende i STFs bokningskanaler.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.