Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Aigert Fjällstuga

Vacker utsikt och bastu en dagsetapp från Ammarnäs

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Fjällstugan är belägen vid foten av det för samerna heliga fjället Äijvisåive. Närheten till Ammarnäs gör stugan populär som mål för dagsutflykter. Vacker utsikt och en vedeldad bastu lockar både ortsbor och tillresande hit.
Läs mer
Vid fjällstugan finns två stugor med sammanlagt 26 bäddar.

Stora stugan
Stora stugan är en korridorstuga och har ett 10-bäddsrum och två 4-bäddsrum, ett stort gemensamt kök samt ett torkrum. Butik med sortiment large finns i ett rum i stugan. Även stugvärden bor i denna stuga. Gasolkamin finns i torkrum – i övriga rum finns vedspis eller vedkamin.

Säkerhetsstuga
Stugan har två rum med kök och fyra sängar (våningssäng) i varje rum. Ett av rummen står öppet hela året och används som säkerhetsrum. I båda rummen får du även ha med dig hund.

På STF Aigert Fjällstuga kan du betala med Swish och kort men ta gärna med lite kontanter också på turen. Tekniken fungerar inte alltid på fjället.
 
Det finns ingen hjälptelefon, men du har bra mobiltäckning via Telias mobilnät.
 
Så här funkar en fjällstuga
I en fjällstuga bor du mysigt och enkelt i flerbäddsrum med självhushåll. Rummen är olika stora och har kaminer som värmekälla samt våningssängar. På plats finns en stugvärd som välkomnar dig och hjälper dig till rätta. Som gäst hugger du själv ved, hämtar vatten i bäcken eller sjön, diskar och städar efter dig.
 
Här har vi samlat all information du behöver inför en vistelse i en av våra fjällstugor www.svenskaturistforeningen.se/fjallstugor

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Butik

  Proviant och i vissa fall friluftsutrustning finns till försäljning. Sortiment varierar.

 • Husdjur tillåtna

  Ett begränsat antal djurrum finns.

 • Bastu

  Bastu finns.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Kontakt och öppettider

Hitta till boendet
STF Aigert Fjällstuga ligger på Kungsleden, sydväst om Ammarnäs. Stugan är enkel att nå från Ammarnäs då avståndet bara är ca 8 km.

Bilparkering finns i Ammarnäs. Det går också att åka tåg till Umeå och därifrån med buss till Ammarnäs. Se www.sj.se/ och www.tabussen.nu/lanstrafiken för mer information.

Sträckan mellan Hemavan – Ammarnäs är utsedd till Signaturled, läs mer här www.svenskaturistforeningen.se/kungsledenhemavan

Fjällkarta:
Calazo fjällkarta Ammarnäs-Hemavan

GPS-koordinater:

N65.941376°, E16.094567°

Kontakt:

Behöver du hjälp med bokningen?

Öppettider

2024:
1 mars - 1 maj
20 juni - 22 september

Antal rum

5

Antal bäddar

26-50

Följ STF Aigert Fjällstuga

Vårt hållbarhetsarbete

 • Hållbarhetslöftet

  Hållbarhetslöftet

  Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

Hjälp oss göra skillnad

Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.